Dodge Stratus opinie, oceny użytkowników, Dodge Stratus spalanie benzyna (strona 1)

Opinie o samochodach Dodge Stratus

benzyna

Liczba ocen: 1

Średnia ocena: 9.00/10

Dodge Stratus spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.50/-.--
-.--
trasa
7.50/-.--
-.--
cykl mieszany
8.50/-.--
-.--

Oceny DODGEA STRATUS

2008-07-17

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Moja wersja posiada silnik 2.0. Przy gabarytach auta ten silnik jest minimalnie za mały - takie odnoszę wrażenie ja. Trzeba go pokręcić na pierwszym biegu lecz potem płynność silnika jest wręcz wspaniała. Przyspieszenie jest rewelacyjne.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest fantastyczny! Duże szyby i lusterka pozwalają na swobodne patrzenie w każdym kierunku. Jest to bardzo przestronne i bardzo wygodne auto. Kilka krotnie pokonywałem nim odległości nawet po 1600km za jednym razem. Nawet noga mi nie ścierpła. Nawet z kompletem pasażerów i pe...
Opinia o nadwoziu:
Auto ma ponad 11 lat i nie ma śladu jakiegokolwiek ogniska rdzy czy innych uszczerbków. Ilość miejsca z przodu jak i z tyłu jest rewelacyjna. Jestem osobą wysoką - 185cm i nawet przy maksymalnym odsunięciu fotela kierowcy pasażer z tyłu ma mnóstwo miejsca. Z przodu mogę wyciągnąć spok...
Opinia o układzie jezdnym:
Przez to, że auto posiada duże gabaryty - bo to jakieś 4.85m - trudno zaparkować nim w mieście gdzie w ogóle mało miejsca jest. Nie warto się wciskać w małe miejsca bo potem niestety trzeba dużo nakręcić się kierownicą żeby wyjechać w ogóle.

Średnie oceny DODGE STRATUS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 1
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
4.0/10
Napęd
Elastyczność
5.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
10.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Dodge Stratus brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

Dodge Stratus

Dodge Stratus

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Dodgeu Stratus

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 104

Dodge Stratus ES 2000 16V 132KM 1997r. sedan (limuzyna)

Układ napędowy

Moja wersja posiada silnik 2.0. Przy gabarytach auta ten silnik jest minimalnie za mały - takie odnoszę wrażenie ja. Trzeba go pokręcić na pierwszym biegu lecz potem płynność silnika jest wręcz wspaniała. Przyspieszenie jest rewelacyjne.

Widoczność

Widoczność w tym aucie to coś wspaniałego. Wyjeżdżając np. z zaparkowanego na poboczu auta spokojnie widać wszystko w lusterku wewnętrznym!

Komfort

Komfort jazdy jest fantastyczny! Duże szyby i lusterka pozwalają na swobodne patrzenie w każdym kierunku. Jest to bardzo przestronne i bardzo wygodne auto. Kilka krotnie pokonywałem nim odległości nawet po 1600km za jednym razem. Nawet noga mi nie ścierpła. Nawet z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem auto świetnie trzyma się drogi i nie czuć obciążenia podczas przyspieszania.

Nadwozie

Auto ma ponad 11 lat i nie ma śladu jakiegokolwiek ogniska rdzy czy innych uszczerbków. Ilość miejsca z przodu jak i z tyłu jest rewelacyjna. Jestem osobą wysoką - 185cm i nawet przy maksymalnym odsunięciu fotela kierowcy pasażer z tyłu ma mnóstwo miejsca. Z przodu mogę wyciągnąć spokojnie nogi do prosta.

Układ jezdny

Przez to, że auto posiada duże gabaryty - bo to jakieś 4.85m - trudno zaparkować nim w mieście gdzie w ogóle mało miejsca jest. Nie warto się wciskać w małe miejsca bo potem niestety trzeba dużo nakręcić się kierownicą żeby wyjechać w ogóle.

Naprawy

Ceny części raczej na poziomie cen innych marek. Z dostępnością części problemu nie ma żadnego.

Wentylacja i ogrzewanie

Nigdy nic nie nawaliło. W zimie bardzo ładnie sobie radzi z odmrażaniem tak dużych szyb.

Elektryka/elektronika

Przez ten cały czas użytkowania auta nic nie musiałem przy nim robić. Nawet żarówki nie wymieniałem - wszystko działa bez zarzutu.

Zobacz również opinie:

Dodge Stratus: sedan (limuzyna)

Dodge Stratus: benzyna, benzyna+gaz

Dodge Stratus: 2.0, 2.4

Dodge Stratus: 2000, 1997