Fiat 126 BIS opinie, oceny użytkowników, Fiat 126 BIS spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat 126 BIS

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

6.00/10

Fiat 126 BIS spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.15/7.50 -.--
trasa 5.03/5.50 -.--
cykl mieszany 5.53/6.50 -.--

126 BIS

OCENY FIATA 126 BIS


Ogólna ocena:  

4/10


Polski wynalazek na włoskiej konstrukcji nic bardziej nieszczęśliwego nie mogło się narodzić!!
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność silnika dobra to co w 126p robiłem na 2 biegu BISEK wykonuje na trzecim.Reszta do kitu.
Opinia o komforcie:
Jadąc tym wynalazkiem ma się uczucie ,że siedzi się w silniku!
Opinia o nadwoziu:
Po złożeniu tylnego oparcia można stosunkowo dużo załadować jako autko 2-osobowe,bo takim faktycznie jest.
Opinia o układzie jezdnym:
Układ kierowniczy bez porównania (na plus) od 126p.Reszta jak "malaś" trzęsące,stukające,ciasne-ale własne!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Wyjątkowo fajne auto małe klasyczne polskie
Opinia o układzie napędowym:
Elegant jest może trochę szybszy ale bis ciekawszy i wygodniejszy
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik a własciwie bagażniki to raczej niema lepszych :) czesto woże czesci samochodowe i np drzwi przednie z lanosa spokojnie wejdą po złożeniu tylnego oparcia a do mojego drugiego auta punto nawet po złożeniu siedzeń to trzeba się nieźle nasiłować aby coś takiego do środka zapako...
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny działa
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

2/10



Ogólna ocena:  

6/10



Ogólna ocena:  

9/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FIAT 126 BIS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 60.00% głosów 3
Raczej tak 20.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 20.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
5.6/10
Układ kierowniczy
6.6/10
Hamulce
5.2/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
6.4/10
Skrzynia biegów
6.4/10
Silnik
7.2/10
Przyspieszenie 0-100km
5.4/10
Przyspieszenie 60-120km
5.0/10
Przyspieszenie 80-120km
4.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
4.8/10
Resorowanie z obciążeniem
5.2/10
Fotele przednie
5.6/10
Fotele tylne
3.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
4.0/10
Wyciszenie
3.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
5.4/10
Przestrzeń z tyłu
2.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
5.6/10
Bagażnik
6.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
3.8/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
4.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.2/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
6.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.6/10
Elektronika
3.4/10
Naprawy
Niezawodność
3.0/10
Koszty napraw
4.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność 2
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Fiat 126 BIS brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Skoda Favorit.

  Fiat

  126 BIS

  Skoda

  Favorit

Zobacz również opinie:

Fiat 126 BIS: hatchback

Fiat 126 BIS: benzyna, benzyna+gaz

Fiat 126 BIS: 0.7

Fiat 126 BIS: 1991, 1990, 1989, 1987