Fiat 850 opinie, oceny użytkowników, Fiat 850 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat 850

Liczba ocen: 1

Średnia ocena:

8.00/10

Fiat 850 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.00/-.-- -.--
trasa 6.00/-.-- -.--
cykl mieszany 8.00/-.-- -.--

850

OCENY FIATA 850


Ogólna ocena:  

8/10


Nietypowy zabytkowy pojazd, zbyt wiele nie można się po starych autach spodziewać jeśli chodzi o komfort jazdy. W dobie różnego rodzaju gadgetów dla kierowcy w postaci systemów kontroli trakcji i nie tylko, poskromienie tylno napędowego auta ze żwawym silnikiem (jak na te auta) daje mnóst...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik może nie jest zbyt mocny ale z małą masą auta spisuje się znakomicie. Skrzynia synchronizowana, krótkie przełożenia na każdym biegu przyśpieszenie jest odczuwalne. Jedynka służy do ruszania... może być problem przy wrzuceniu 1 kiedy auto sie "toczy"
Opinia o komforcie:
Przednie zawieszenie poprzeczny resor trochę twarde, wyciszenie wnętrza seryjnie nie było zbyt dobrze zrobione, jak na wersję coupe przystało z tyłu jest bardzo mało miejsca.
Opinia o nadwoziu:
Tym samochodem można wygodnie podróżować tylko w 2 osoby. Ewentualnie z dziećmi z tyłu dorośli sie raczej nie zmieszczą.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo lekkie wspomaganie nie jest potrzebne nawet na parkingu, dobrze się prowadzi, przednie hamulce tarczowe.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FIAT 850

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 1
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
2.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
1.0/10
Wyciszenie
5.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
3.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
6.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.0/10
Możliwość aranżacji
4.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
0.0/10
Elektronika
0.0/10
Naprawy
Niezawodność
0.0/10
Koszty napraw
0.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Fiat 850 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat 125.

  Fiat

  850

  Fiat

  125

Najciekawsza opinia użytkownika o Fiacie 850

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 32

Fiat 850 sport 900 8v 52KM 1971r. coupe

Ocena ogólna
Nietypowy zabytkowy pojazd, zbyt wiele nie można się po starych autach spodziewać jeśli chodzi o komfort jazdy. W dobie różnego rodzaju gadgetów dla kierowcy w postaci systemów kontroli trakcji i nie tylko, poskromienie tylno napędowego auta ze żwawym silnikiem (jak na te auta) daje mnóstwo frajdy i satysfakcji z jazdy. Auto raczej na okazjonalne wyjazdy do co dziennego użytku raczej się nie nadaje.

Układ napędowy
Silnik może nie jest zbyt mocny ale z małą masą auta spisuje się znakomicie. Skrzynia synchronizowana, krótkie przełożenia na każdym biegu przyśpieszenie jest odczuwalne. Jedynka służy do ruszania... może być problem przy wrzuceniu 1 kiedy auto sie "toczy"

Widoczność
Widoczność bardzo dobra za równo z przodu jak i z tyłu. Widoczność w lusterkach jest dobra :)

Komfort
Przednie zawieszenie poprzeczny resor trochę twarde, wyciszenie wnętrza seryjnie nie było zbyt dobrze zrobione, jak na wersję coupe przystało z tyłu jest bardzo mało miejsca.

Nadwozie
Tym samochodem można wygodnie podróżować tylko w 2 osoby. Ewentualnie z dziećmi z tyłu dorośli sie raczej nie zmieszczą.

Układ jezdny
Auto bardzo lekkie wspomaganie nie jest potrzebne nawet na parkingu, dobrze się prowadzi, przednie hamulce tarczowe.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie zachowuje się znakomicie. Z chłodzeniem też nie ma większych problemów dobry wentylator. Do tego każda szyba się uchyla również boczne z tyłu.

Pełna opinia o Fiat 850 sport 900 8v 52KM 1971r. coupe »

Zobacz również opinie:

Fiat 850: coupe

Fiat 850: benzyna

Fiat 850: 0.9

Fiat 850: 1971