Fiat Argenta opinie, oceny użytkowników, Fiat Argenta spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat Argenta

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

9.00/10

Fiat Argenta spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.50/-.-- 7.50
trasa 7.10/-.-- 6.90
cykl mieszany 8.00/-.-- 7.60

Argenta

OCENY FIATA ARGENTA


Ogólna ocena:  

9/10


Gdyby nie jego zupełnie nienowoczesny wygląd wielu kierowców zapewne by go doceniło.A tak to już tylko pozostaje przejechać się nim ,następnie dowolnym nowym autem i wyciągnąć wnioski w chwili zadumy. '
Opinia o układzie napędowym:
To niewątpliwie najmocniejsza strona tego auta. Właściwie to dla tego silnika można wybaczyć mu wszystko ,w końcu auto to napęd i zawieszenie .A wygląd ?No cóż kwestia gustu.Dla mnie piękno jest w duszy tego autka a tej już dziś auta nie mają.
Opinia o komforcie:
Są bardziej komfortowe auta .Ale znacznie więcej mniej i to dużo droższych.Jeździłem tym autem po 1500km dziennie ale mimo większej wygody w BMW tym drugim byłem zdecydowanie bardziej żnużony.
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze przestrzenne .Sporo miejsca na nogi Klasyczny kształt karoserii .Schowek zbyt mały i niewygodny do odnajdywania w nim małych przedmiotów.
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonałe autko do odprężającej jazdy po polskich wybojach.A to za sprawą przedniego wahaczowego zawieszenia .Silnik nie znajduje porównania z dziś produkowanymi. Nerwisty ,sprężysty i niezwykle mocny i ekonomiczny.Tylni napęd to podstawa bezpiecznej szybkiej jazdy .Zimą niestety lepiej m...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
wystarczajaco jak na limuzyne
Opinia o komforcie:
6-tka z plusem
Opinia o układzie jezdnym:
gdybym mial wybierac miedzy nowym mercem a nowa ARGENTA.wole to drugie. -bardzo wygodne -proste -ciche -latwe w prowadzeniu -ergonomiczne poprostu kanapa na kolach J.J.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FIAT ARGENTA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
6.7/10
Parkowanie
6.3/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.3/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.3/10
Elektronika
4.3/10
Naprawy
Niezawodność
4.3/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Fiat Argenta brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Multipla.

  Fiat

  Argenta

  Fiat

  Multipla

Najciekawsza opinia użytkownika o Fiacie Argenta

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 28

Fiat Argenta 2000 122KM 1985r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Gdyby nie jego zupełnie nienowoczesny wygląd wielu kierowców zapewne by go doceniło.A tak to już tylko pozostaje przejechać się nim ,następnie dowolnym nowym autem i wyciągnąć wnioski w chwili zadumy. '

Układ napędowy
To niewątpliwie najmocniejsza strona tego auta. Właściwie to dla tego silnika można wybaczyć mu wszystko ,w końcu auto to napęd i zawieszenie .A wygląd ?No cóż kwestia gustu.Dla mnie piękno jest w duszy tego autka a tej już dziś auta nie mają.

Widoczność
Raczej nie ma z tym problemów za sprawą dużych okien

Komfort
Są bardziej komfortowe auta .Ale znacznie więcej mniej i to dużo droższych.Jeździłem tym autem po 1500km dziennie ale mimo większej wygody w BMW tym drugim byłem zdecydowanie bardziej żnużony.

Nadwozie
Wnętrze przestrzenne .Sporo miejsca na nogi Klasyczny kształt karoserii .Schowek zbyt mały i niewygodny do odnajdywania w nim małych przedmiotów.

Układ jezdny
Doskonałe autko do odprężającej jazdy po polskich wybojach.A to za sprawą przedniego wahaczowego zawieszenia .Silnik nie znajduje porównania z dziś produkowanymi. Nerwisty ,sprężysty i niezwykle mocny i ekonomiczny.Tylni napęd to podstawa bezpiecznej szybkiej jazdy .Zimą niestety lepiej mieć inny.zwyczajny samochód.Szkoda że nie ma już dziś następcy tego niezwykłego autka.

Naprawy
Psują się rzeczy drobne niekosztowne i raczej rzadko.Koszty naprawy bardzo niskie .Zawieszenie praktycznie niezniszczalne, wydech podobnie dopóki jest oryginalny wytrzymuje co najmniej 20 lat

Wentylacja i ogrzewanie
To raczej słabsza strona każdego starszego fiata.

Elektryka/elektronika
To starsza generacja elektroniki.Raczej niezniszczalna .Dowodem jest fakt że pracuje od 20 lat bezawaryjnie .Ale elektryka jest wręcz słaba.Częste przerwy z powodu kiepskich styków dają sie we znaki szczególnie laikom

Pełna opinia o Fiat Argenta 2000 122KM 1985r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Fiat Argenta: sedan (limuzyna)

Fiat Argenta: benzyna, olej napędowy

Fiat Argenta: 2.0, 2.4, 2.5

Fiat Argenta: 1986, 1985, 1984