Fiat Barchetta opinie, oceny użytkowników, Fiat Barchetta spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat Barchetta

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

7.67/10

Fiat Barchetta spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.20/12.00 -.--
trasa 8.85/10.00 -.--
cykl mieszany 9.60/11.60 -.--

Barchetta

OCENY FIATA BARCHETTA


Ogólna ocena:  

5/10


po za wiatrem we włosach, średnio sympatyczny samochód
Opinia o układzie napędowym:
silnik o niskiej kulturze pracy, mocny 131KM ok, szarpanie przy zdjęciu nogi z gazu i przy dodaniu podobnie, najlepiej pracuje gdy ciągle przyspiesza
Opinia o komforcie:
zbyt twarde zawieszenie w odniesieniu do braku sztywności karoserii, fotele średnio wygodne, słabe trzymanie boczne, wygodne może dla osób po niżej 170cm wzrostu, wyciszenie ... trudno o nim mówić przy otwartym nadwoziu
Opinia o nadwoziu:
niska jakość materiałów typowa dla tej marki, tylko jeden maleńki schowek w wersji 2x airbag, karoseria słabo zabezpieczona antykorozyjnie
Opinia o układzie jezdnym:
mała żywotność zawieszenia na polskich drogach, drgania przenoszą się na koło kierownicy
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Plusy, czyli wiatr we włosach i fun z jazdy przysłaniają wszelkie minusy :)
Opinia o układzie napędowym:
Do względnie dynamicznej jazdy po mieście czy na trasie wystarczająca, jednak pozostawia mały niedosyt ;)
Opinia o komforcie:
Auto na płycie podłogowej z punto 1 i zawieszeniu z niego zaadaptowanym więc bez fajerwerków :)
Opinia o nadwoziu:
Kilka zdjęć można obadać na http://fiat-barchetta.blog.pl/
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik to jedno z najlepszych co wyszło temu modelowi fiata. Nisamowicie elastyczny, przy wadze 1060kg przyśpiesza bardzo dynamicznie. Jedyny minus troszkę za głośny silnik...:/
Opinia o komforcie:
Przeciez roadster nie moze być wyciszony...
Opinia o układzie jezdnym:
Standardowe hamulce daja duzo do zyczenia. Zmieniajac na np. ATE lub BREMBO dam 9pkt.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FIAT BARCHETTA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 33.33% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.7/10
Układ kierowniczy
7.0/10
Hamulce
5.3/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
6.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.7/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.7/10
Resorowanie z obciążeniem
6.3/10
Fotele przednie
7.3/10
Fotele tylne
0.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
3.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
4.0/10
Przestrzeń z tyłu
0.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.3/10
Bagażnik
5.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
4.7/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.7/10
Widocznośc do tyłu
7.0/10
Widoczność w lusterkach
7.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
7.0/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Fiat Barchetta brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda MX-5.

  Fiat

  Barchetta

  Mazda

  MX-5

Zobacz również opinie:

Fiat Barchetta: roadster

Fiat Barchetta: benzyna, benzyna+gaz

Fiat Barchetta: 1.7, 1.8

Fiat Barchetta: 2000, 1997, 1996