Opinie o samochodach Fiat Stilo
Liczba ocen: 141
Fiat Stilo spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
• Fiat Stilo 1.2 16v 80KM 2002r. 150 000km
Opinia o układzie napędowym:
MAŁY SILNIK - NIE IDZIE POSZALEC ALE DO JAZDY NORMALNEJ W SAM RAZ
Opinia o komforcie:
KOMFORTOWY ; DOBRZE WYCISZONY ; SILNIK SŁYCHAC NA WIEKSZYCH OBROTACH ALE JEST TO PRZYJEMNY GŁOS ;
Opinia o układzie jezdnym:
SZEROKIE SŁUPKI PRZY SZYBIE PRZEDNIEJ OGRANICZAJA WIDOCZNOŚĆ ; MAŁE LUSTERKA » pełna opinia
• Fiat Stilo sw 1.9 jtd 115KM 2003r. 218 000km
Opinia o układzie napędowym:
szybki elastyczny
Opinia o komforcie:
troszkę twarde zawieszenie i mało wygodne siedzenia
Opinia o nadwoziu:
ciasno z tyłu średniej jakości materiały - bagażnik super!!
Opinia o układzie jezdnym:
Resorowanie z obciążeniem
Fotele przednie
Fotele tylne
7.7
Jazda z kompletem pasażerów
Wyciszenie
| Awaryjność | 5 |
| Wnętrze | 3 |
| Nadwozie | 2 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Fiat Stilo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Focus.
Opinia użytkownika o Fiacie Stilo
użytkownik: Gosia
liczba głosów: 7
Fiat Stilo Abarth 2500 20V 170KM 2002r. hatchback
Ocena ogólna
To był bardzo przemyślany wybór, ciężko kupić samochód z 2002 roku, w cenie 22000zł, który ma wszystko - a ten ma. Wymienię tylko kilka: czujniki deszczu, zmierzchu, parkowania, parktronic, abs, esp, asr, pełna elektryka, nawigacja, telefon, zamykanie szyb z pilota, cd i zmieniarka, klimatyzacja dwustrefowa, ksenony, wap, sterowanie większością funkcji z kierownicy, sterowanie głosem itp.
Układ napędowy
Selespeed sam się "domyśla" jak chcemy jechać. Jadąc spokojnie zmienia biegi przy dwóch tys. obrotów, ale jak dodamy gazu ostrzej.. to budzi się tygrys i wtedy można poczuć co kryje się pod maską tego potwora :)Jeśli komuś mało takich wrażeń może zmieniać biegi manetkami manualnie...
Komfort
Sportowy tłumik buczy rasowo, nie każdemu się to musi podobać.
Nadwozie
Korozja - a co to takiego? Blacha podwójnie ocynkowana, korozja może wystąpić tylko wtedy, kiedy samochód był bity a części zamienne są nieoryginalne.
Układ jezdny
W parkowaniu pomaga podwójne wspomaganie kierownicy (city) i czujniki parkowania - więc nie ma problemu :)
Naprawy
Koszty - zależy co kupujemy, np. cewka zapłonowa to 160zł, filtr kabinowy to 32zł. Nie wiem jak inne części, na szczęście nie musiałam się tym jeszcze interesować i mam nadzieję że nie będę musiała.
Elektryka/elektronika
Napinacze pasów pod siedzeniami nie kontaktują czasem - wtedy świeci się kontrolka poduszki powietrznej. Rozwiązanie - polutować na stałe :)
Pełna opinia o Fiat Stilo Abarth 2500 20V 170KM 2002r. hatchback »
użytkownik: Gerard
liczba głosów: 4
Fiat Stilo DYNAMIC 1900 JTD 115KM 2002r. hatchback
Ocena ogólna
Biorąc pod uwagę wartość zakupu używanego pojazdu do jakości to piątka z plusem, gdyż za podobną kwotę "lepsze" marki są 3-4 lata starsze. Wyposażenie, dostęp do serwisu to nawet szóstka. Ogólnie jestem zadowolony z samochodu kilkakrotnie odbyłem nim dłuższą trasę i nie czułem się zbyt zmęczony, co przytrafiało mi się jeżdżąc wcześniej Oplem Astra. Według mnie zakup Fiata był udany i jestem bardzo zadowolony.
Układ napędowy
Mam wrażenie, że auto znacznie lepiej jeździ niż porównywalne auta z silnikiem benzynowym
Widoczność
Wszystko jak należy...tylko za grube słupki przednie, troszkę ograniczają widoczność. Lusterka boczne mimo, że małe są wystarczające
Komfort
Nie spodziewałem się tyle miejsca w środku a na dodatek przesuwana i tylna kanapa i jeszcze ma pochylane oparcie, można półleżeć z tyłu.
Nadwozie
Najważniejsze, że karoseria ocynkowana, kamyczki uderzając rysują lakier ale rdzy nie widać
Układ jezdny
Wentylacja i ogrzewanie
Troszkę zbyt długo nagrzewa się wnętrze szczególnie nawiew na nogi taki sobie
Pełna opinia o Fiat Stilo DYNAMIC 1900 JTD 115KM 2002r. hatchback »
Fiat Stilo - ogłoszenia
Fiat - forum użytkowników
Fiat Stilo - średnie ceny
Fiat - tapety na pulpit
Fiat - konfigurator felg
Fiat - tanie opony
używane auto części
Fiat - części nowe
nawigacja GPS w telefonie
Fiat 1100, Fiat 124, Fiat 125, Fiat 126, Fiat 126 BIS, Fiat 127, Fiat 128, Fiat 131, Fiat 132, Fiat 500, Fiat 850, Fiat Albea, Fiat Argenta, Fiat Barchetta, Fiat Brava, Fiat Bravo, Fiat Cinquecento, Fiat Coupe, Fiat Croma, Fiat Doblo, Fiat Ducato, Fiat Fiorino, Fiat Grande Punto, Fiat Idea, Fiat Linea, Fiat Marea, Fiat Multipla, Fiat Palio, Fiat Panda, Fiat Punto, Fiat Punto Evo, Fiat Qubo, Fiat Regata, Fiat Ritmo, Fiat Scudo, Fiat Sedici, Fiat Seicento (600), Fiat Siena, Fiat Stilo, Fiat Tempra, Fiat Tipo, Fiat Ulysse, Fiat Uno