Fiat Ulysse opinie, oceny użytkowników, Fiat Ulysse spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat Ulysse

Liczba ocen: 15

Średnia ocena:

8.73/10

Fiat Ulysse spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.30/10.57 8.50
trasa 5.65/9.50 7.17
cykl mieszany 6.60/10.47 8.00

Ulysse

OCENY FIATA ULYSSE


Ogólna ocena:  

9/10


To jest mój drugi FIAT Ulysse; pierwszy rozbiłem w rosyjskiej tundrze (przy jakiejś awarii w przednim zawieszeniu, zniosło mnie na przydrożne skały, gdzie rozwaliłem silnik i cały przód, spadając i dachując ucierpiąła skorupa samochodu, a ja z drobnymiobrażeniami i 5 znajomych pocią...
Opinia o układzie napędowym:
Przejechałem nim ponad 20 tys. km,w sumie ma już blisko 180 tys.km i w sumie spisuje się dzielnie nawet przy pełnym obciążeniu tj. 8 osobach i ponad 100 kg bagażu.Co prawda nie jeżdzę wtedy 150 km/godz.,ale 130 wyciskam bez problemu
Opinia o komforcie:
W trzecim rzędzie siedzeń jako pasażer nigdy nie jechałem, ale nawet dorosłe osoby po przejechaniu jednego dnia blisko 1300 km czuły się o key
Opinia o nadwoziu:
Karoseria mimo 10 lat można powiedzieć bez skazy, mimo klepania i lakierowania prawych przesuwanych drzwi w które mi wjechała urocza krakowianka. Duży komfort dla pasażerów 2 i 3 rzędu siedzeń powodują przesuwane drzwi prawe i lewe, choć z lewych ograniczam jak mogę korzystanie ze wzgl...
Opinia o układzie jezdnym:
Trzeba się przyzwyczaić do gabarytów auta
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


autko super !!!!!!!! jest to mój trzeci Ulysse.Perwszym rok 1995 zrobiłem 300 tys.po czym kupiłem takiego samego z przebiegiem 140 tys. i juz na 280 tys..nie mogę na to autko powiedzieć złego słowa. UWAGA !! zachciało mi się Ulyssesa w nowej budzie TOTALNA PORAŻKA rok 2003 -twardy ,sztywn...
Opinia o układzie napędowym:
silnik wystarcza, nie jest to wyścigówka jak na to auto mógł być mocniejszy,ale jest dobrze!!!
Opinia o komforcie:
siedzenia b. wygodne,wszystkie 7 są takie same .W porównaniu z Ulysse 2003 rewelacja!!!
Opinia o nadwoziu:
miejsca jak w stodole ,materiały wykończeniowe super, siedzenia bardzo łatwe w demontażu i są lekkie w porównaniu do nowego Ullyssa skrzypią - to jedyny feler
Opinia o układzie jezdnym:
bez uwag, auto przyjemne w prowadzeniu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o komforcie:
Zawieszenie dobrze trzyma się drogi, dzięki temu, że jest twarde. Co dal niektórych może być minusem dlatego że czuć każdy garb na jedni. Co do foteli to na dłuższą jazdę są trochę niewygodne. Przy komplecie pasażerów z racji małej pojemności silnika trzeba trochę go wkręcać na...
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik bardzo pakowny, możliwość złożenia tylnych siedzeń. Jakość wykonania jak na tani samochód dobra. Karoseria pomimo 14 lat bardzo dobra. Teraz mi dopiero zaczęły wychodzić odpryski na drzwiach, dlatego że przeoczyłem fakt ze zatkał mi się kanał odpływowy wody z drzwi
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Bardzo fajne autko rodzinne, możliwość przewozu 8 osób z ławką w 3 rzędzie.
Opinia o układzie napędowym:
Jak to diesel, super cichy nie jest, ale ujdzie. Bardzo fajny 5 bieg.
Opinia o nadwoziu:
Nie rdzewieje ! Ani trochę ! Za mało schowków z przodu.
Opinia o układzie jezdnym:
Super się prowadzi, super widoczność - efekt wysokiego siedzenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Polecam takie autko jest super dla dużej rodziny i działalności gospodarczej.
Opinia o komforcie:
W tym modelu brakuje podłokietników.
Opinia o układzie jezdnym:
Przy tej masie samochodu przeszkadza więcej niż pomaga ABS zwłaszcza latem
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY FIAT ULYSSE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 10
Raczej tak 26.67% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 6.67% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
8.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.1/10
Możliwość aranżacji
9.1/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
9.2/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.1/10
Elektronika
6.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.9/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Spalanie 3
Niezawodność 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Wnętrze 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Fiat Ulysse brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Carnival.

  Fiat

  Ulysse

  Kia

  Carnival

Najciekawsza opinia użytkownika o Fiacie Ulysse

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 13

Fiat Ulysse 1900 0KM 2001r. van

Ocena ogólna
To jest mój drugi FIAT Ulysse; pierwszy rozbiłem w rosyjskiej tundrze (przy jakiejś awarii w przednim zawieszeniu, zniosło mnie na przydrożne skały, gdzie rozwaliłem silnik i cały przód, spadając i dachując ucierpiąła skorupa samochodu, a ja z drobnymiobrażeniami i 5 znajomych pociągiem wróciłem do kraju)

Układ napędowy
Przejechałem nim ponad 20 tys. km,w sumie ma już blisko 180 tys.km i w sumie spisuje się dzielnie nawet przy pełnym obciążeniu tj. 8 osobach i ponad 100 kg bagażu.Co prawda nie jeżdzę wtedy 150 km/godz.,ale 130 wyciskam bez problemu

Widoczność
Widoczność do tyłu nieco ograniczona m.innymi wysokością podgłówków i w ogóle, ze względu na wysokość auta. Bardzo przydatnym jest wtedy czujnik wstęczny, którego w starszych modelach niestety nie ma.

Komfort
W trzecim rzędzie siedzeń jako pasażer nigdy nie jechałem, ale nawet dorosłe osoby po przejechaniu jednego dnia blisko 1300 km czuły się o key

Nadwozie
Karoseria mimo 10 lat można powiedzieć bez skazy, mimo klepania i lakierowania prawych przesuwanych drzwi w które mi wjechała urocza krakowianka. Duży komfort dla pasażerów 2 i 3 rzędu siedzeń powodują przesuwane drzwi prawe i lewe, choć z lewych ograniczam jak mogę korzystanie ze względu na bezpieczeństwo.

Układ jezdny
Trzeba się przyzwyczaić do gabarytów auta

Naprawy
Przy tego typu usterkach (odpukać w ...)całkiem nieźle. Chyba pierwszy właściciel dbał o wóz, a z historii napraw z grubszych rzeczy zmieniał przednie zawieszenie, hamulce i pasek rozrządu.

Wentylacja i ogrzewanie
Bez zarzutu, trzeba jednak pilnować czystości filtrów, szczególnie przy korzystaniu latem z dróg polnych, a i z tumanów kurzów wielkomiejskich.

Elektryka/elektronika
Układ elektryczny w zasadzie bezproblemowy, gorzej z tzw. elektroniką, która czasami wariuje i nawet wizyty serwisowe czasami niewiele pomagają. Często pomocną jest zwykla cierpliwość lub krótki postój sprowadzają układ elektroniczny do porządku.

Pełna opinia o Fiat Ulysse 1900 0KM 2001r. van »

Zobacz również opinie:

Fiat Ulysse: hatchback, mini-van, van

Fiat Ulysse: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Fiat Ulysse: 1.0, 1.6, 1.9, 2.0, 2.1

Fiat Ulysse: 2002, 2001, 2000, 1999, 1997, 1995, 1993