Ford Aerostar opinie, oceny użytkowników, Ford Aerostar spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Aerostar

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

7.75/10

Ford Aerostar spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.00/18.33 -.--
trasa 11.00/13.00 -.--
cykl mieszany 12.00/15.70 -.--

Aerostar

OCENY FORDA AEROSTAR


Ogólna ocena:  

8/10


Te auta mają nieuzasadnioną niską cene na rynku. Cena jest znakomita w aspekcie komfortu podrózowania, szczegolnie na dalszych odleglościach.Idealny samochód na rodzinne wycieczki.Można zainstalować bagażnik THULE na 4 rowery . Mam wykonanena zmówienie meble tj dwie kanapy i stolik kt...
Opinia o układzie napędowym:
Dobra ellastyczność śilnika. Przyśpieszenie od 100 -ki w górę dośc mozolne.
Opinia o komforcie:
Bardzo dobre wyciszenie i resorowanie. Wygodne fotele przednie, mniej wygodne są natomiast kanapy z tyłu.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo dużo wolnej przestrzeni. Mozliwość wypinania foteli tylnych daje swobodę kształtowaniaq bagaznika. Wady to waga tylnych kanap przy ich demontażu.
Opinia o układzie jezdnym:
Komfort jazdy daje miękkość zawieszenia, natomiast dyskomfortem jest slaby skręt utrudniający parkowanie i nawracanie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Auto jest tanie duże i wygodne .Trochę pali nawet gazu -ale coś za coś .Jak dla mnie mogło by byc twardsze zawieszenie i lepszej jakości plastiki .Zimą trochę trzeszczą .
Opinia o układzie napędowym:
Na silnik i skrzynię nie ma co narzegac , 4,0 litra ma moc i moment jak wielki diesel .
Opinia o komforcie:
Jak wspominałem wcześniej ndaje się super na wycieczki i wypady za miasto .Miękko zestrojony mini autobus z dobrym kopem .
Opinia o nadwoziu:
Cóż s-klasa to to nie jest ,ale za oceanem takie są standarty .Za to możemy zrobic z niego małą cięzarówkę lub pojechac bandą za miasto na biwak i wszystko się zmieści .
Opinia o układzie jezdnym:
Auto to prawdziwy amerykaniec , sportowiec z niego żaden -raczej wygodna kanapa
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie jezdnym:
BARDZO WYGODNY SAMOCHODZIK UKŁAD KIEROWNICZY BARDZO LEKKO CHODZI HAMULCE OK CZASAMI COS W NICH STUKA PAKOWANIE TROSZKE SŁABY SKRĘT
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o komforcie:
zbyt miękie zawieszenie
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FORD AEROSTAR

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 2
Raczej tak 25.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 25.00% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
6.0/10
Układ kierowniczy
6.3/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
5.5/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
6.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.8/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.5/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.5/10
Elektronika
4.3/10
Naprawy
Niezawodność
4.8/10
Koszty napraw
3.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Awaryjność 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Aerostar brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Omega.

  Ford

  Aerostar

  Opel

  Omega

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Aerostar

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 91

Ford Aerostar 3000 V6 135KM 1995r. van

Ocena ogólna
Te auta mają nieuzasadnioną niską cene na rynku. Cena jest znakomita w aspekcie komfortu podrózowania, szczegolnie na dalszych odleglościach.Idealny samochód na rodzinne wycieczki.Można zainstalować bagażnik THULE na 4 rowery . Mam wykonanena zmówienie meble tj dwie kanapy i stolik które przekształcam w sypielnię dla dwóch osób.Ponadto "przedsionek" na wzór tych od przyczep campingowych co razem daje wyposażenie micro-campera.

Układ napędowy
Dobra ellastyczność śilnika. Przyśpieszenie od 100 -ki w górę dośc mozolne.

Widoczność
Duża dobra widocznośc zarowno z przodu jak i z tyłu, natomiast do lusterek warto zamontować dodatkowe - likwidujące tzw martwe punkty.

Komfort
Bardzo dobre wyciszenie i resorowanie. Wygodne fotele przednie, mniej wygodne są natomiast kanapy z tyłu.

Nadwozie
Bardzo dużo wolnej przestrzeni. Mozliwość wypinania foteli tylnych daje swobodę kształtowaniaq bagaznika. Wady to waga tylnych kanap przy ich demontażu.

Układ jezdny
Komfort jazdy daje miękkość zawieszenia, natomiast dyskomfortem jest slaby skręt utrudniający parkowanie i nawracanie.

Naprawy
Tanie koszty napraw .Prznajmniej dotychczas.

Wentylacja i ogrzewanie
Bardzo silne ogrzewanie w warunkach zimowych. Wentylacja standardowa.

Elektryka/elektronika
Przez 14 lat użytkowania wymieniłem 2-krotnie akumulator i dwukrotnie termostat regulujący temp.wody w chłodnicy. Innych usterek w elektryce nie miałem. Elektronika jest niewielka i bezawarayjna. Ważne; najlepszym rozwiązaniem przy wymianie śiateł przednich na europejskie, jest wymiana reflektorów ze Skody.

Pełna opinia o Ford Aerostar 3000 V6 135KM 1995r. van »

Zobacz również opinie:

Ford Aerostar: van

Ford Aerostar: benzyna, benzyna+gaz

Ford Aerostar: 3.0, 4.0

Ford Aerostar: 1995, 1994, 1992