Ford Courier opinie, oceny użytkowników, Ford Courier spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Courier

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

8.00/10

Ford Courier spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.00/-.-- 8.60
trasa 7.00/-.-- 6.45
cykl mieszany 8.00/-.-- 7.75

Courier

OCENY FORDA COURIER


Ogólna ocena:  

9/10


mimo kilku wad, jest to auto dobre
Opinia o układzie napędowym:
jak na auto tego typu to i tak nie jest źle. komfortowa jazda dla niego to około 80-90 bez załadunku. skrzynia chodzi bardzo dobrze. silnik cichutki i równo pracuje. jedynie co zauważyłem to dziwny dźwięk przy wciśniętym sprzęgle
Opinia o komforcie:
tylny resor piszczy przy skręcie. fotele przednie mogły by być trochę wyżej. jest to wersja 5 osobowa ze składaną tylna kanapą. niestety nawet w pozycji złożonej traci się te kilka cm w porównaniu do wersji typowo dostawczej. kratka jest wyjmowana i może być zamontowana w dwóch pozycj...
Opinia o nadwoziu:
przestrzeń z przodu standardowa w takich autach. z tyłu też rewelacji nie ma, ale jest wystarczająco wygodna. składanie tylnej kanapy jest bardzo proste, natomiast przełożenie kratki wymaga użycia siły. prawdopodobnie mam źle rozstawione śruby mocujące i to jest przyczyną. będę musia...
Opinia o układzie jezdnym:
wersja bez abs'u. trzeba się przyzwyczaić, co z resztą nie jest takie trudne. jednak przy cofaniu i kręceniu kierownicą jedną ręką, trzeba wykazać się sporą siłą
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10



Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FORD COURIER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 33.33% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.7/10
Układ kierowniczy
7.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
7.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
5.3/10
Przyspieszenie 80-120km
4.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
6.3/10
Fotele przednie
7.0/10
Fotele tylne
2.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
5.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.7/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.3/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
3.0/10
Widoczność w lusterkach
7.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.7/10
Elektronika
3.7/10
Naprawy
Niezawodność
4.0/10
Koszty napraw
3.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Courier brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Combo.

  Ford

  Courier

  Opel

  Combo

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Courier

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 92

Ford Courier 1300 0KM 1998r. brak danych

Ocena ogólna
mimo kilku wad, jest to auto dobre

Układ napędowy
jak na auto tego typu to i tak nie jest źle. komfortowa jazda dla niego to około 80-90 bez załadunku. skrzynia chodzi bardzo dobrze. silnik cichutki i równo pracuje. jedynie co zauważyłem to dziwny dźwięk przy wciśniętym sprzęgle

Widoczność
przód-standard. tył trzeba się przyzwyczaić do tych słupków na środku szyby. patrząc w tylne lusterko zazwyczaj zasłaniają auto jadące z tyłu. lusterka mogłyby być większe. przy zmianie pasów ruchu mogą być, ale już przy cofaniu nie za bardzo

Komfort
tylny resor piszczy przy skręcie. fotele przednie mogły by być trochę wyżej. jest to wersja 5 osobowa ze składaną tylna kanapą. niestety nawet w pozycji złożonej traci się te kilka cm w porównaniu do wersji typowo dostawczej. kratka jest wyjmowana i może być zamontowana w dwóch pozycjach. wsiadanie do tyłu jest bardzo trudne. trzeba odchylić przedni fotel, ale i to daje bardzo mało miejsca na wsiadanie/wysiadanie.

Nadwozie
przestrzeń z przodu standardowa w takich autach. z tyłu też rewelacji nie ma, ale jest wystarczająco wygodna. składanie tylnej kanapy jest bardzo proste, natomiast przełożenie kratki wymaga użycia siły. prawdopodobnie mam źle rozstawione śruby mocujące i to jest przyczyną. będę musiał to sprawdzić, czy da się to wyregulować. przestrzeń bagażowa znakomita. jedynie przy długich elementach pojawia się problem. to co zmieści się bez problemu w kombi, tu nie wejdzie bo przeszkadza kratka. rozwiązaniem jest zamontowanie bagażnika na dachu.

Układ jezdny
wersja bez abs'u. trzeba się przyzwyczaić, co z resztą nie jest takie trudne. jednak przy cofaniu i kręceniu kierownicą jedną ręką, trzeba wykazać się sporą siłą

Wentylacja i ogrzewanie
jeszcze działa, bo z tego co wiem, to te fordy mają z tym straszne problemy. u mnie już wariuje miernik temperatury

Elektryka/elektronika
tablica rozdzielcza słabo świeci. prawie nie widać podświetlenia i kontrolek od świateł. światło w kabinie nie działa jak powinno

Pełna opinia o Ford Courier 1300 0KM 1998r. brak danych »

Zobacz również opinie:

Ford Courier: pick-up

Ford Courier: benzyna, olej napędowy

Ford Courier: 1.3, 1.6, 1.8

Ford Courier: 1998, 1997, 1996