Ford Fiesta opinie, oceny użytkowników, Ford Fiesta spalanie 1.3 (strona 3)

Opinie o samochodach Ford Fiesta

1.3

Liczba ocen: 47

Średnia ocena:

7.11/10

Ford Fiesta spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.52/7.54 -.--
trasa 5.89/6.84 -.--
cykl mieszany 6.76/7.08 -.--

Fiesta

OCENY FORDA FIESTA


Ogólna ocena:  

7/10


Moja Fiestka jest drugim wozem i służy żonie lub do wyjazdów do pracy. Sprawuje się bez zarzutów. Jedynie trzeba pilnować blacharki, ale te modele fordów tak miały. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, bo jest ciche i wygodne jak na ta wielkość.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Obecnie chcial bym te auto sprzedac wiec jak sa chetni to prosze sie odezwac na gg 801457 auto posiada instalacje gazowa sekwencje orginalny przebieg 61000km stan idealny. Cale ogloszenie znajda panstwo na auto.pl http://www.auto.pl/?kod=1JG3V.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Zaletą samochodu jest silnik 1,3 16V i układ jezdny. Wadą chyba elektryka, szczególnie podnośniki szyb i ogrzewanie.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 16V 75KM jak na tak lekki samochód jest wystarczający
Opinia o układzie jezdnym:
Małe, zgrabne autko, prowadzi się dobrze, hamulce słabe
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


AUTO AWARYJNE DROBNE NAPRAWY ALE CIAGLE JEZDZILO OGOLNIE AUTO TYPOWO NA MIASTO I BEZ DUZYCH PREDKOSCI NIEPOLECAM
Opinia o układzie jezdnym:
PRZEZ 2 LATA AUTO MIALO DROBNE AWARIE ALE WIECEJ NIECHCE MIEC DO CZYNIENIA Z SILNIKIEM 1.3 ENDURO TO JEST TO CO NIEWYSZLO FORDOWI
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jak na pierwszy własny samochód Fiesta sprawdza się idealnie.
Opinia o układzie jezdnym:
Ponieważ jestem kobietą - na początku ciężko było mi manewrować autem z powodu braku wspomagania kierownicy. Aczkolwiek do wszystkiego da się przyzwyczaić. Polecam!
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY FORD FIESTA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 42.55% głosów 20
Raczej tak 40.43% głosów 19
Trudno powiedzieć 10.64% głosów 5
Raczej nie 2.13% głosów 1
Nie 4.26% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.7/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
7.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
6.7/10
Skrzynia biegów
7.4/10
Silnik
6.6/10
Przyspieszenie 0-100km
5.6/10
Przyspieszenie 60-120km
5.6/10
Przyspieszenie 80-120km
5.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
6.5/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
6.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.5/10
Przestrzeń z tyłu
5.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.3/10
Bagażnik
6.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.6/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
5.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
7.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.7/10
Elektronika
4.5/10
Naprawy
Niezawodność
4.7/10
Koszty napraw
4.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 7
Spalanie 5
Niezawodność 5
Napęd 4
Widoczność 4
Układ jezdny 4
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nic 1
Nadwozie 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 4
Spalanie 4
Układ jezdny 4
Nic 4
Komfort jazdy 3
Napęd 3
Inne 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Fiesta brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Corsa.

  Ford

  Fiesta

  Opel

  Corsa

Zobacz również opinie:

Ford Fiesta: coupe, hatchback, kombi, mini-van, pick-up, sedan (limuzyna), van

Ford Fiesta: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Ford Fiesta: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.8, 2.0

Ford Fiesta: 2012, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987