Ford Freestyle opinie, oceny użytkowników, Ford Freestyle spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Freestyle

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 10.00/10

Ford Freestyle spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
13.93/-.--
-.--
trasa
8.97/-.--
-.--
cykl mieszany
11.13/-.--
-.--

Oceny FORDA FREESTYLE

2010-03-31

Ogólna ocena:

10/10

Duzy bezpieczny samochod, bezawaryjny w dluzszej perspektywie czasu. Podobnie jak przedmowca polecam zakup od wlasciciela, ktory sobie autko sprowadzil jako mienie przesiedlencze (przeciez nikt o zdrowych zmyslach by nie sciagal sobie klopotu na glowe i jeszcze pozniej rok z nim sie meczyl do bezpod...
Opinia o układzie napędowym:
Samochod dosyc ciezki, ale 3 litrowy silnik radzi sobie z nim calkiem niezle. Kapitalna skrzynia CVT zapewnia pelna plynnosc jazdy.
Opinia o komforcie:
Kwestia gustu, jak na amerykanski samochod przystalo, auto jest miekkie. Pelna regulacja foteli przednich, z tylu fotele pojedyncze zapewniaja komfort podrozy na dlugich trasach. Auto zbytnio nie odczuwa obciazenia - i tak ma nadmiar mocy :D
Opinia o nadwoziu:
Duzo miejsca dla pasazerow i kierowcy, nawet w trzecim rzedzie. Przelaczniki pod reka, niezle wykonczone wnetrze. Mzoliwiosc skladania foteli pozwala na przewozenie bardzo dlugich przedmiotow.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochod prowadzi sie bardzo przyjemnie, precyzyjne wspomaganie ukladu kierowniczego, parkowanie wymaga wprawy (bardzo pomocny jest czujnik parkowania)

2011-04-15

Ogólna ocena:

10/10

99% ok
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 3.0 v6 ma wystarczająco dużo mocy na wyprzedzanie tirów w długich kolejkach,bardzo dobre przyspieszenie,Najbardziej zadowolony jestem z bezstopniowej skrzyni biegów CVT,poprostu płynie i nieodczuwalne są żadne zmiany przełożeń
Opinia o komforcie:
Zawieszenie idealne na polskie dziurawe drogi,auto wyżej stoi więc śmiało podjeżdża pod krawężniki etc.Komfort jazdy dobry nie męczy przy dłuższych dystansach nawet w pełni zapakowany.
Opinia o nadwoziu:
Wystarczająco dużo miejsca dla dużej rodzinki,dzięki składanym na płasko wszystkim fotelom w aucie można wygodnie spać lub przewozić długie rzeczy
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobry układ jezdny ,świetnie sprawdza się w terenie choć posiadam auto tylko z napędem na przednie koła.Hamulce brzytwa bardzo skuteczne,ogólnie auto prowadzi się doskonale dobra pozycja za kierownicą nawet dla niskich osób

2009-09-17

Ogólna ocena:

10/10

Duze, bardzo pojemne szescioosobowe autko. Wysoka pozycja za kierownica zapewnia bardzo dobra widocznosc. Skladane wewnatrz fotele pozwalaja na przewozenie dluuuugich elementow...
Opinia o układzie napędowym:
Przyspiesza niezle, gorzej ze spalaniem :D
Opinia o układzie jezdnym:
Parkuje sie go dosyc trudno w warunkach europejskich z powodu wielkości samochodu, bardzo pomocna sa czujniki parkowania z tylu.

Średnie oceny FORD FREESTYLE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
8.7/10
Napęd
Elastyczność
9.7/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.7/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
10.0/10
Resorowanie z obciążeniem
10.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
10.0/10
Wyciszenie
9.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.7/10
Możliwość aranżacji
9.7/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
9.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
6.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Ford Freestyle brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Freestar.

Ford Freestyle

Ford Freestyle

Ford Freestar

Ford Freestar

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Freestyle

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 35

Ford Freestyle 3000 203KM 2005r. terenowy

Ocena ogólna

Duzy bezpieczny samochod, bezawaryjny w dluzszej perspektywie czasu. Podobnie jak przedmowca polecam zakup od wlasciciela, ktory sobie autko sprowadzil jako mienie przesiedlencze (przeciez nikt o zdrowych zmyslach by nie sciagal sobie klopotu na glowe i jeszcze pozniej rok z nim sie meczyl do bezpodatkowej sprzedazy) :D

Układ napędowy

Samochod dosyc ciezki, ale 3 litrowy silnik radzi sobie z nim calkiem niezle. Kapitalna skrzynia CVT zapewnia pelna plynnosc jazdy.

Widoczność

Wysoka pozycja za kierownica zapewnia dobra widocznosc z przodu, widocznosc z tylu bardzo ograniczona, ale duze lusterka i czujnik parkowania ulatwiaja parkowanie

Komfort

Kwestia gustu, jak na amerykanski samochod przystalo, auto jest miekkie. Pelna regulacja foteli przednich, z tylu fotele pojedyncze zapewniaja komfort podrozy na dlugich trasach. Auto zbytnio nie odczuwa obciazenia - i tak ma nadmiar mocy :D

Nadwozie

Duzo miejsca dla pasazerow i kierowcy, nawet w trzecim rzedzie. Przelaczniki pod reka, niezle wykonczone wnetrze. Mzoliwiosc skladania foteli pozwala na przewozenie bardzo dlugich przedmiotow.

Układ jezdny

Samochod prowadzi sie bardzo przyjemnie, precyzyjne wspomaganie ukladu kierowniczego, parkowanie wymaga wprawy (bardzo pomocny jest czujnik parkowania)

Naprawy

Na razie nic sie nie popsulo w Polsce. Drobne naprawy wykonane w USA byly srednio kosztowne (droga robocizna, tanie czesci). W Polsce moze byc roznie ze wzgledu na slaba dostepnosc czesci zamiennych

Wentylacja i ogrzewanie

trzystrefowa automatyczna klimatyzacja robi swoj klimat we wnetrzu :D

Elektryka/elektronika

Na razie brak usterek :D

Zobacz również opinie:

Ford Freestyle: terenowy

Ford Freestyle: benzyna

Ford Freestyle: 3.0

Ford Freestyle: 2006, 2005