Ford Ka opinie, oceny użytkowników, Ford Ka spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Ka

Liczba ocen: 28

Średnia ocena: 7.21/10

Ford Ka spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
6.94/-.--
-.--
trasa
5.59/-.--
-.--
cykl mieszany
6.26/-.--
-.--

Oceny FORDA KA

grzegorz2011-02-12

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo elastyczny po mieście można jechać na 5 biegu zawieszenie dość miękkie no ale przy tych gabarytach niestety jazda po wyboistej drodze daje się we znaki . Na dalekie trasy jazda dość wygodna - jechałem tym autem z Frankfurtu nad Menem do Sieradza tj ponad 1100 km i nie odczuł...
Opinia o komforcie:
jak wcześniej opisałem jak na tą klasę auta wygodny
Opinia o nadwoziu:
jedyna wada auta to karoseria .Rdza przy wlewie paliwa ale przy polskiej pomysłowości można i z tym się uporać
Opinia o układzie jezdnym:
mimo swojego wyglądu bardzo polecam autko dla pań i nie wybrednych panów .Autko rewelacyjnie się prowadzi układ kierowniczy bardzo czuły (przy 90 km /h spokojnie omija się polskie dziury )

2008-05-17

Ogólna ocena:

8/10

Super wyglad.
Opinia o układzie napędowym:
Elastycznosc jak na ta pojemnosc super. Silnik z lat 50 wpomagany elektornika. Duzo pali i slabe przyspieszenie na trasie. Do miasta ok.
Opinia o komforcie:
Idelane zestrojenie sztywnosci i komfortu.
Opinia o nadwoziu:
Auto pratycznie dla 2 osob. Bagażnik na 1 torbe lub zakupy. Materialy sredniej jakosci. Najslabczy puntk to karoseria.
Opinia o układzie jezdnym:
Prawie odealnie trzyma sie drogi. "Prawie" jak Focus:) Naprawde super jak na ten rocznik. Brak wspomagania. Idealny na parkingu. Hamulce - brak ABS.

2010-02-20

Ogólna ocena:

5/10

do jazdy po mieście dobry,ma swój styl,dobrze że jestem mechanikiem i mogę sam naprawiać bo inaczej żona by pracowała tylko na te KA
Opinia o układzie napędowym:
przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu zawory słychać
Opinia o komforcie:
problem z obróceniem się do tyłu-w płaszczu to prawie niemożliwe,zbyt miekkie zawieszenie,głośno w środku
Opinia o nadwoziu:
rdza,rdza,rdza!
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzi się b.dobrze,dobrze się parkuje ale układ kierowniczy to porażka-ze wspomaganiem chodzi ciężej niż np.Punto bez wsp.,końcówki drążków -słaba trwałość

Adam2008-02-08

Ogólna ocena:

7/10

Ogólne wrażenia z jazdy i użytkowania pozytywne, ale należy pamiętać o słabych punktach.
Opinia o układzie napędowym:
Niska ocena silnika za dużą awaryjność. Nietrwałe popychacze zaworów, wałek rozrządu, oraz silniczek krokowy. Stosunkowo głośna praca silnika.
Opinia o nadwoziu:
Niska ocena karoserii za korozję przy wlewie paliwa, oraz na pokrywie bagażnika i w okolicach nadkoli. To słabe punkty Ka.
Opinia o układzie jezdnym:
Posiadany przeze mnie model nie posiadał wspomagania, co znacznie utrudniało manewry.

2009-07-13

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów bez zarzutu,silnik jeżeli serwisuje sie w miarę tyle co ma sie kasy to też ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Super AUTKO w mieście jezdzi sie nim bardzo dobrze a po trasie też niemam nic do zarzucenia,tylko przy 150km troche go prowadza.Przy tym ekonomiczny i nawet częsci nie są drogie.Polecam go każdemu.

Średnie oceny FORD KA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
25.00%
głosów 7
Raczej tak
67.86%
głosów 19
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
3.57%
głosów 1
Nie
3.57%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.9/10
Napęd
Elastyczność
6.9/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.6/10
Przyspieszenie 60-120km
6.5/10
Przyspieszenie 80-120km
6.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.8/10
Resorowanie z obciążeniem
6.0/10
Fotele przednie
7.8/10
Fotele tylne
6.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.6/10
Przestrzeń z tyłu
6.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.3/10
Bagażnik
6.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.6/10
Możliwość aranżacji
6.4/10
Karoseria
5.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
7.6/10
Widoczność w lusterkach
7.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.1/10
Elektronika
6.1/10
Naprawy
Niezawodność
5.8/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
4
Komfort jazdy
4
Wentylacja i ogrzewanie
3
Widoczność
2
Spalanie
2
Układ jezdny
2
Nic
1
Inne
1
Nadwozie
1
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Wentylacja i ogrzewanie
3
Spalanie
3
Nadwozie
3
Awaryjność
2
Inne
2
Napęd
1
Układ jezdny
1
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Ford Ka brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Micra.

Ford Ka

Ford Ka

Nissan Micra

Nissan Micra

Zobacz również opinie:

Ford Ka: coupe, hatchback, sedan (limuzyna)

Ford Ka: benzyna

Ford Ka: 1.2, 1.3

Ford Ka: 2009, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996