Ford Maverick opinie, oceny użytkowników, Ford Maverick spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Maverick

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

9.50/10

Ford Maverick spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.80/10.03 10.50
trasa 9.67/11.47 8.00
cykl mieszany 10.50/12.53 9.00

Maverick

OCENY FORDA MAVERICK


Ogólna ocena:  

10/10


super auto, na każdą drogę,
Opinia o układzie napędowym:
w tym modelu silnik i skrzynia są bardzo dobrze dobrane współpracują świetnie tak że tzw wachlowanie lewarkiem zmiany biegów jest zbędne, silnik pomimo że na gazie od 80tys km sprawuje się super i mocy spokojnie mu wystarcza, przyspieszenie oceniam na 5 bo to nie sportowy wóz
Opinia o komforcie:
porównując powyższe parametry z samochodami osobowymi oraz ze wspomniana Vitarką która jeździłem jest dobrze nie nie ma się co czepiać to w końcu bardziej samochód terenowy niż SUV, komfort moim zdaniem lepszy niż w Vitarce
Opinia o nadwoziu:
ponieważ miałem 3 drzwi i butlę gazu w bagażniku więc na wczasy raczej trudno było się spakować ale do codziennego użytkowania jak najbardziej ok, miejsz na tylnej kanapie jest dużo tylko osobom dorosłym troszkę trudno wsiadać i wysiadać bez tylnych drzwi, również wsadzanie dziecka d...
Opinia o układzie jezdnym:
samochód dobrze trzyma się drogi, na ostrych zakrętach skłonność do umiarkowanych przechyłów do czego trzeba się przyzwyczaić jednak nie wpływa to znacząco na komfort jazdy, zawieszenie raczej twarde ale to przecież nie SUV czy limuzyna, samochód ma również tendencję do kołysania n...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Bardzo krótkie przełożenia w skrzyni biegów.
Opinia o komforcie:
Wygodne wnętrze. Podróżuje się komfortowo.
Opinia o układzie jezdnym:
Słaba widoczność za pojazdem, podczas parkowania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FORD MAVERICK

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 4
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
8.8/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
7.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
6.0/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
8.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Maverick brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda Tribute.

  Ford

  Maverick

  Mazda

  Tribute

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Maverick

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomek

liczba głosów: 100

Ford Maverick GLS 2400 116KM 1997r. terenowy

Ocena ogólna
super auto, na każdą drogę,

Układ napędowy
w tym modelu silnik i skrzynia są bardzo dobrze dobrane współpracują świetnie tak że tzw wachlowanie lewarkiem zmiany biegów jest zbędne, silnik pomimo że na gazie od 80tys km sprawuje się super i mocy spokojnie mu wystarcza, przyspieszenie oceniam na 5 bo to nie sportowy wóz

Widoczność
jak już wspomniałem dzięki dużym lusterkom bocznym jest świetna widoczność, również wycieraczka i spryskiwacz tylnej szyby zapewniają dobrą widoczność do tyłu, a widoczność do przodu po prostu bajka, siedzisz wysoko jak na tronie i patrzysz na wszystkich z góry

Komfort
porównując powyższe parametry z samochodami osobowymi oraz ze wspomniana Vitarką która jeździłem jest dobrze nie nie ma się co czepiać to w końcu bardziej samochód terenowy niż SUV, komfort moim zdaniem lepszy niż w Vitarce

Nadwozie
ponieważ miałem 3 drzwi i butlę gazu w bagażniku więc na wczasy raczej trudno było się spakować ale do codziennego użytkowania jak najbardziej ok, miejsz na tylnej kanapie jest dużo tylko osobom dorosłym troszkę trudno wsiadać i wysiadać bez tylnych drzwi, również wsadzanie dziecka do fotelika na tylnym siedzeniu nie jest komfortowe, tak więc nie polecam tego samochodu małżeństwom z malutkim dzieckiem, karoseria jest moim zdaniem idealna podoba mi się linia tego auta, poza tym moim zdaniem ma super dobrany stosunek długości do szerokości auta co poza wyglądem ma wpływ również na prowadzenie auta oraz parkowanie i zawracanie, wewnątrz wszystko pod ręką doże fajne schowki, prosta czytelna deska rozdzielcza

Układ jezdny
samochód dobrze trzyma się drogi, na ostrych zakrętach skłonność do umiarkowanych przechyłów do czego trzeba się przyzwyczaić jednak nie wpływa to znacząco na komfort jazdy, zawieszenie raczej twarde ale to przecież nie SUV czy limuzyna, samochód ma również tendencję do kołysania na większych nierównościach jednak moim zdanie w porównaniu z innymi samochodami tej klasy jest bardziej komfortowo niż np w Suzuki Vitara którym również miałem okazję trochę pojeździć (ale to tylko moja opinia), układ kierowniczy bez zarzutów, ponieważ użytkowałem model trzydrzwiowy zawracanie i parkowanie nie sprawiało jakichkolwiek problemów, duże boczne lusterka zapewniają świetną widoczność, hamulce do 100km/h działają super powyżej 130km/h są trochę za słabe i droga hamowania jest długa, ten samochód prowadzi się fajnie zarówno na asfalcie jak i w trudniejszym terenie

Naprawy
w czasie 2letniej eksploatacji nie miałem żadnej awarii wymieniałem tylko klocki hamulcowe, olej, filtry, świece, przewody zapłonowe

Wentylacja i ogrzewanie
samochodzik super grzeje w zimie i dość szybko, latem brak klimatyzacji rekompensuje szyberdach odsuwany jak i uchylny oraz uchylne tylne szyby

Elektryka/elektronika
nie miałem żadnych problemów z elektryka bądź elektroniką

Pełna opinia o Ford Maverick GLS 2400 116KM 1997r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Ford Maverick: terenowy

Ford Maverick: turbo diesel, benzyna+gaz

Ford Maverick: 2.4, 2.7

Ford Maverick: 1997, 1996, 1994