Ford Mondeo opinie, oceny użytkowników, Ford Mondeo spalanie 2007r. (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Mondeo

2007r.

Liczba ocen: 9

Średnia ocena: 8.44/10

Ford Mondeo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
8.27
trasa
-.--/-.--
5.97
cykl mieszany
-.--/-.--
7.20

Oceny FORDA MONDEO

Marek2009-04-09

Ogólna ocena:

9/10

Nowe mondeo jak dla mnie nie ma większych wad. Świetnie się prowadzi, jest przy tym bardzo wygodne i przestronne. Wygląd to kwestia gustu - jak dla mnie bardzo ładne auto - dynamiczny wygląd i muskularny.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik TDCi w nowym Mondeo to konstrukcja rodem z koncernu PSA (Citroen/Peugeot). Pracuje znacznie kulturalniej od tego z poprzedniej generacji Mondeo. Jest cichy i elastyczny.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie nowego mondeo to już legenda - idelny kompromis pomiędzy komfortem a sprężystością. Świetnie wybiera wszelkie nierówności. Fotele dobrze wyprofilowane nie męczą na długich trasach.
Opinia o nadwoziu:
Mondeo to król przestrzeni. Z przodu jest bardzo obszernie i podobnie z tyłu (szeroko i masa miejsca na nogi). Bagażnik w wersji kombi jest też wielki i ustawny. Karoseria wykonana w technologii spawania laserowego nie powinna rdzewieć.
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonały układ jezdny, daje naprawdę pełne poczucie kontroli nad autem. Parkowanie niewygodne ze względu na gabaryty samochodu. Przydatne są czujniki

Sławomir2008-08-16

Ogólna ocena:

10/10

2 x serwis kosztował razem 560 zł !
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacja badzo oszczędny, bez szaleństw potrafi zejść poniżej 6,0 l/100km. Bardzo elastyczny, system Overbust pozwala na zwiększenie momentu obrotowego w momencie przyspieszania i ruszania.
Opinia o komforcie:
Chyba największy samochód w swojej klasie, miejsca na tylnych fotelach jak w klasie premium. Bagażnik bardzo pojemny.
Opinia o nadwoziu:
wszystko rewelacyjnie.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjnie trzyma się drogi. Hamulce działają rewelacyjnie ale troszeczkę brakuje sprawności w stosunku co do masy.

2010-07-16

Ogólna ocena:

9/10

bardzo fajne auto, duże i komfortowe. Nie nadaje się do miasta- zbyt duże gabaryty i kiepska widoczność do tyłu. Na trasy polecam, choć z silnik mógłby mieć kilka koni więcej i trochę wyższy moment obrotowy.
Opinia o układzie napędowym:
silnik przeznaczony na trasy. Do miasta się nie nadaje. Dopiero powyżej 2500 tys obrótów żwawo przyspiesza.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo mały otwór dużego bagażnika.

Józef2015-10-27

Ogólna ocena:

10/10

Bardzo dopracowany model praktycznie bez wad i jeden z najtańszych w tej klasie.
Opinia o układzie napędowym:
bezawaryjny silnik koncernu Peugeot-Citroen , bardzo dobre przyspieszenie ,wysoka kultura pracy, bije na głowę konstrukcje VW 2,0 tdi
Opinia o komforcie:
Rewelacyjne prowadzenie w ciasnych zakrętach ,bardzo duża przestrzeń z tyłu.
Opinia o nadwoziu:
Po ośmiu latach intensywnej eksploatacji przednie fartuchy wytarły lakier na błotnikach ale bez rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
wzorcowe prowadzenie , skuteczne hamulce

Sławekk2010-02-23

Ogólna ocena:

4/10

Poniżej oczekiwań. Źle wykonany (tanio), mało konfortowy, głośny okręt! Fatalne ścwitła (nie ksenony)!
Opinia o układzie napędowym:
Dużo, za duża turbo dziura.Głośny!
Opinia o komforcie:
Głośne i mało komfortowe zawieszenie. Nieudany kompromis pomiędzy komfortem a prowadzeniem.
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca, słabe materiały w środku. Ładny!
Opinia o układzie jezdnym:
Trochę jak okręt! Mistrz prostej! Fatalnie na zakrętach. Do 140km/h ok potem niestabilny.

Średnie oceny FORD MONDEO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
77.78%
głosów 7
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
11.11%
głosów 1
Nie
11.11%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.6/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
8.4/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.6/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.4/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.1/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
7.0/10
Naprawy
Niezawodność
7.1/10
Koszty napraw
6.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
4
Komfort jazdy
2
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Komfort jazdy
2
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Ford Mondeo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

Ford Mondeo

Ford Mondeo

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Mondeo

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Marek

liczba głosów: 101

Ford Mondeo Gold X 2000 TDCi 140KM 2007r. kombi

Ocena ogólna

Nowe mondeo jak dla mnie nie ma większych wad. Świetnie się prowadzi, jest przy tym bardzo wygodne i przestronne. Wygląd to kwestia gustu - jak dla mnie bardzo ładne auto - dynamiczny wygląd i muskularny.

Układ napędowy

Silnik TDCi w nowym Mondeo to konstrukcja rodem z koncernu PSA (Citroen/Peugeot). Pracuje znacznie kulturalniej od tego z poprzedniej generacji Mondeo. Jest cichy i elastyczny.

Widoczność

Widoczność do przodu i tyłu w czasie jazdy bardzo poprawna. Gorzej z parkowaniem - nie widać końca maski pojazdu. Z tyłu mam czujniki więc no problem. Oba lusterka zewnętrzne sa bardzo duże i asferyczne.

Komfort

Zawieszenie nowego mondeo to już legenda - idelny kompromis pomiędzy komfortem a sprężystością. Świetnie wybiera wszelkie nierówności. Fotele dobrze wyprofilowane nie męczą na długich trasach.

Nadwozie

Mondeo to król przestrzeni. Z przodu jest bardzo obszernie i podobnie z tyłu (szeroko i masa miejsca na nogi). Bagażnik w wersji kombi jest też wielki i ustawny. Karoseria wykonana w technologii spawania laserowego nie powinna rdzewieć.

Układ jezdny

Doskonały układ jezdny, daje naprawdę pełne poczucie kontroli nad autem. Parkowanie niewygodne ze względu na gabaryty samochodu. Przydatne są czujniki

Zobacz również opinie:

Ford Mondeo: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Ford Mondeo: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, napęd elektryczny

Ford Mondeo: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 3.0

Ford Mondeo: 2015, 2014, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1988, 1987, 1985