Ford Mondeo opinie, oceny użytkowników, Ford Mondeo spalanie 2009r. (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Mondeo

2009r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 9.17/10

Ford Mondeo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.73/-.--
7.33
trasa
6.63/-.--
5.10
cykl mieszany
8.00/-.--
6.40

Oceny FORDA MONDEO

2010-02-19

Ogólna ocena:

10/10

kupiłem po długich poszukiwaniach, jazdach testowych wieloma samochodami i nie żałuję wyboru. Jeśli nadal będzie tak jak jet to następny też bedzie fordem i też mondeo :)
Opinia o układzie napędowym:
bardzo dobry i długi 3 bieg, elastyczność całkiem przyzwoita
Opinia o komforcie:
co tu więcej mówić, we wnętru jest cicho, nierównści drogi wybierane przez zawieszenie nie przenoszą się do wnętrza jedzie się niesamowicie wygodnie, bardo dużo miejsca na nogi zarówno z przodu jak i tyłu
Opinia o nadwoziu:
bagażnik niesamowiecie pojemy i głęboki, dający wiekie możliwości przy ukladaniu bagażu
Opinia o układzie jezdnym:
niesamowicie dobrze wybiera nierówności drogi, prowadzi się bardzo pewnie i bezpiecznie

2011-02-12

Ogólna ocena:

8/10

Stosunek ceny do jakości bardzo przystępny.
Opinia o układzie napędowym:
za słaby silnik do masy trzeba piłować żeby jechał.
Opinia o komforcie:
Wygo da na poziomie 3-4 jazda z pasażerami jest męką.
Opinia o nadwoziu:
Od zamykania bagaznika pękają lampy .
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód jest przeciętny

Jarosław2011-02-13

Ogólna ocena:

8/10

autko fajne, ekonomiczne - jednak istnieje możliwość, że wersja 2,2 TDCi 200 KM byłaby dla mnie ciekawsza.
Opinia o układzie napędowym:
przyzwoita elastyczność
Opinia o komforcie:
niezłe zawieszenie
Opinia o nadwoziu:
to mocna strona auta
Opinia o układzie jezdnym:
słaba widoczność

Średnie oceny FORD MONDEO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 4
Raczej tak
16.67%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
16.67%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
7.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.2/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
9.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Ford Mondeo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

Ford Mondeo

Ford Mondeo

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Zobacz również opinie:

Ford Mondeo: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Ford Mondeo: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, napęd elektryczny

Ford Mondeo: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 3.0

Ford Mondeo: 2015, 2014, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1988, 1987, 1985