Ford Mondeo opinie, oceny użytkowników, Ford Mondeo spalanie 2.3 (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Mondeo

2.3

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.00/10

Ford Mondeo spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.60/-.-- -.--
trasa 9.25/-.-- -.--
cykl mieszany 10.45/-.-- -.--

Mondeo

OCENY FORDA MONDEO


Ogólna ocena:  

9/10


Generalnie naprawdę dobre auto. Duże wygodne i nowoczesne. Polecam dla rodziny kombi. Jeszcze nigdy nie miałęm problemu z załadunkiem pasażerów ani bagaży. No i automat - miodzio, mój pierwszy ale na pewno nie ostatni.
Opinia o układzie napędowym:
Automat - rewelacja. Zmienia cichutko i bardzo szybko. Silnik 2,3 benzyna w automacie jednak pije, w mieście trzeba się starać aby zejść poniżej 12 litrów. W trasie raczej zaponijcie o spalaniu poniżej 8,5 litra no chyba, że ktoś jeździ do 90km /h ale i tak nie wierzę.
Opinia o komforcie:
Super wyciszenie to niestety super szczelność - często jest gorąco we wnętrzu. A to wymusza włączanie klimy.
Opinia o nadwoziu:
Ogromna przestrzeń w środku na wszystkich miejscach. Wada to żartobliwy schowek naprzeciw pasażera z przodu - jak otworzycie to zrozumiecie. Duza ergonomia i komfort prowadzenia - od automatu redukują mi się mięśnie prawej ręki ;-)
Opinia o układzie jezdnym:
To duże auto - wyraźnie większe niż poprzedni model. Dużo bardziej komfortowe. Niestety mam warżenia, że poprzednio lepiej czułem drogę. Ten jest wyższy i nie ma takiego przełożenia jak wcześniej. Jednakże i tak bdb.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


B. dobry samochód szczególnie do dalszych podróży, do przewożenia dużych bagaży, świetny komfort podróży. Mógłby mniej palić.
Opinia o komforcie:
Przy pustym kufrze na naszych dziurawych drogach trochę telepie. Na dodatek mam nisko profilowe ogumienie.
Opinia o układzie jezdnym:
Parkowanie bez czujników z przodu i tyłu byłoby trudne. Zła widoczność przed maską i za bagażnikiem.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY FORD MONDEO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.5/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
9.5/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Mondeo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Ford

  Mondeo

  Volkswagen

  Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Mondeo

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 33

Ford Mondeo MK IV 2300 2300 161KM 2008r. kombi

Ocena ogólna
Generalnie naprawdę dobre auto. Duże wygodne i nowoczesne. Polecam dla rodziny kombi. Jeszcze nigdy nie miałęm problemu z załadunkiem pasażerów ani bagaży. No i automat - miodzio, mój pierwszy ale na pewno nie ostatni.

Układ napędowy
Automat - rewelacja. Zmienia cichutko i bardzo szybko. Silnik 2,3 benzyna w automacie jednak pije, w mieście trzeba się starać aby zejść poniżej 12 litrów. W trasie raczej zaponijcie o spalaniu poniżej 8,5 litra no chyba, że ktoś jeździ do 90km /h ale i tak nie wierzę.

Widoczność
Ogromne lusterka nie ma kwestii. Lekki stres przy parkowaniu - duże auto trzeba uważać ale można się przyzwyczaić.

Komfort
Super wyciszenie to niestety super szczelność - często jest gorąco we wnętrzu. A to wymusza włączanie klimy.

Nadwozie
Ogromna przestrzeń w środku na wszystkich miejscach. Wada to żartobliwy schowek naprzeciw pasażera z przodu - jak otworzycie to zrozumiecie. Duza ergonomia i komfort prowadzenia - od automatu redukują mi się mięśnie prawej ręki ;-)

Układ jezdny
To duże auto - wyraźnie większe niż poprzedni model. Dużo bardziej komfortowe. Niestety mam warżenia, że poprzednio lepiej czułem drogę. Ten jest wyższy i nie ma takiego przełożenia jak wcześniej. Jednakże i tak bdb.

Naprawy
Jeszcze za wcześnie dopiero 2 miesiące.

Wentylacja i ogrzewanie
Niestety wentylacja mogłaby byc lepsza. Teraz latem bzrdzo czesto jest gorąco - ciagle klima.Jest extra funkcja ogrzewania i odparowania szyby przedniej MAX. Dział rewelacyjnie.

Pełna opinia o Ford Mondeo MK IV 2300 2300 161KM 2008r. kombi »

Zobacz również opinie:

Ford Mondeo: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Ford Mondeo: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, napęd elektryczny

Ford Mondeo: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 3.0

Ford Mondeo: 2015, 2014, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1988, 1987, 1985