Ford Mondeo opinie, oceny użytkowników, Ford Mondeo spalanie liftback (strona 2)

Opinie o samochodach Ford Mondeo

liftback

Liczba ocen: 28

Średnia ocena: 7.71/10

Ford Mondeo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.01/11.23
7.62
trasa
7.72/7.60
5.54
cykl mieszany
8.67/9.33
6.68

Oceny FORDA MONDEO

2011-02-14

Ogólna ocena:

8/10

Solidnie wykonane duże auto z dynamicznym silnikiem, super na długie trasy. W miarę oszczędne nie sprawia problemów. Za te pieniądze rewelacja :) Widocznośc do tyłu duży minus
Opinia o układzie napędowym:
silnik pracuje cicho nieźle przyspiesza dobrze współpracuje ze skrzynią biegów, dobra elastyczność
Opinia o komforcie:
Bardzo cicho we wnętrzu super fotele zawieszenie dobrze zestrojone zarówno do jazdy na pusto jak i z pełnym obciażeniem
Opinia o nadwoziu:
wnętrze obszerne bagażnik duży brak oznak korozji (na razie) przydało by się więcej schowków i lepsza możliwośc aranżacji
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się super, hamulce mogły by być trochę lepsze, ciężko z parkowaniem przez małe lusterka i mała tylną szybę

2010-02-18

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Najsłabsza wersja diesla. Ale z wylaczonom klima w trasie jedzie sie przyjemnie, nie brakuje momentu :-)
Opinia o komforcie:
Duży wygodny samochód.
Opinia o nadwoziu:
Duży wygodny samochód. Po rozłożeniu siedzeń mieszczą sie przedmioty i osoby o długosci do 180 cm.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się świetnie - najlepiej w swojej klasie - jakieś awensisy czy inne wynalazki jeśli chodzi o prowadzenie to nie mają najmniejszych szans. Duży i ograniczona widoczność do tyłu więc się cieżko manewruje.

2011-02-14

Ogólna ocena:

9/10

Super auto za tę cenę.
Opinia o układzie napędowym:
Na niskich biegach mógłby być bardziej dynamiczny-zwłaszcza przy pelnym obciążeniu.Zimny silnik zbyt glośno klekocze.Spalanie-super ekonomiczny!
Opinia o komforcie:
Wyciszyć klekotanie zimnego silnika.Po rozgrzaniu wyciszenie b/u.Komfort na tę klasę b/u.
Opinia o nadwoziu:
Przyciski podgrzewania foteli za dźwignią biegów-słaby dostęp.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto dlugie-gorzej zaparkować. Droga hamowania u innych w tej klasie bywa krótsza.

Józef2015-10-27

Ogólna ocena:

10/10

Bardzo dopracowany model praktycznie bez wad i jeden z najtańszych w tej klasie.
Opinia o układzie napędowym:
bezawaryjny silnik koncernu Peugeot-Citroen , bardzo dobre przyspieszenie ,wysoka kultura pracy, bije na głowę konstrukcje VW 2,0 tdi
Opinia o komforcie:
Rewelacyjne prowadzenie w ciasnych zakrętach ,bardzo duża przestrzeń z tyłu.
Opinia o nadwoziu:
Po ośmiu latach intensywnej eksploatacji przednie fartuchy wytarły lakier na błotnikach ale bez rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
wzorcowe prowadzenie , skuteczne hamulce

2010-07-15

Ogólna ocena:

5/10

Słabe zabezpieczenie przed korozją delikatne zawieszenie,paliwożerny
Opinia o układzie napędowym:
Za słaby silnik do takiej masy samochodu polecam minimum 1,8
Opinia o komforcie:
Za delikatne zawieszenie na nasze polskie drogi
Opinia o nadwoziu:
Korozja!!!!!progi,okolice tylnych kół,tłumik
Opinia o układzie jezdnym:
Kłopoty z hamulcem ręcznym

Średnie oceny FORD MONDEO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
42.86%
głosów 12
Raczej tak
39.29%
głosów 11
Trudno powiedzieć
7.14%
głosów 2
Raczej nie
3.57%
głosów 1
Nie
7.14%
głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
7.6/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
6.9/10
Przyspieszenie 60-120km
6.9/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.6/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
8.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
6.8/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
6.8/10
Widoczność w lusterkach
7.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.1/10
Naprawy
Niezawodność
5.6/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
6
Układ jezdny
4
Spalanie
4
Niezawodność
3
Napęd
3
Wnętrze
1
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
8
Komfort jazdy
3
Widoczność
3
Napęd
3
Inne
2
Spalanie
2
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Ford Mondeo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

Ford Mondeo

Ford Mondeo

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Zobacz również opinie:

Ford Mondeo: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Ford Mondeo: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, napęd elektryczny

Ford Mondeo: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 3.0

Ford Mondeo: 2015, 2014, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1988, 1987, 1985