Ford Mustang opinie, oceny użytkowników, Ford Mustang spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Mustang

Liczba ocen: 13

Średnia ocena:

9.38/10

Ford Mustang spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.45/15.50 -.--
trasa 10.72/12.60 -.--
cykl mieszany 12.90/13.05 -.--

Mustang

OCENY FORDA MUSTANG


Ogólna ocena:  

8/10


All Legend. Zero Compromise. Samochód dla indywidualisty kochającego Mustangi. Musisz być pewien że chcesz akurat Mustanga. Jeśli szukasz "Jakiegoś" auta, wybierz coś innego.
Opinia o układzie napędowym:
Pod maską silnik 3.8... co tu dużo mówić :) Zbiera się z każdego biegu, z każdych obrotów. Może nie startuje spod świateł jak dziki osioł na amfetaminie, ale dynamiki mu nie brak, a powyżej 2000 RPM budzi się w nim bestia. Na mieście wbijasz trzeci bieg i jezdzisz jak automatem. Silni...
Opinia o komforcie:
On nie wyje, nie ryczy, on się wydziera. Szczególnie powyżej 3000 RPM i z przerobionym wydechem Magnaflow (tak jak mój) Zapomnijcie o pasażerach z tyłu - nie ma to najmniejszego sensu. To wóz dla dwóch osób plus ewentualnie kota z tyłu. Resorowanie jest jak z lat 60tych - raczej mało kom...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu dużo miejsca, siedzi się opiętym z boku jak w F-16. Z tyłu - nikt normalny tam nie wejdzie, chyba że jesteś walizką. Jakość materiałów taka sobie, trzeszczące plastiki. Nie kupujesz luksusowego auta. Kupujesz legendę.
Opinia o układzie jezdnym:
Cóż, nie jest to auto wymyślne z komputerami i bajerami, prowadzące się samo jak np. Focus, jest to prosta konstrukcja, która pozwala poczuć że TY jedziesz, a nie auto. Samochód dla kogoś kto naprawdę kocha jazdę. Jazda Mustangiem wymaga więcej umiejętności niż innym autem, ale za to...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


W tym aucie można dostrzec wiele zalet jak i wad, każdy odbierze to auto inaczej ale mimo wszystko należy mieć na uwadze jego wiek i szacunek do rzetelnie wykonanej pracy nad nim.
Opinia o układzie napędowym:
Posiadany przeze mnie egzemplarz posiada 3-stopniową skrzynię biegów tak więc przyśpieszenie na każdym z biegów jest rewelacyjne i pozwala czuć moc silnika.
Opinia o komforcie:
Ford Mustang jest typowym autem sportowym i uwielbia jak się go prowadzi w pojedynkę, gdyż między innymi sportowe nadwozie coupe nie pozostawia wiele miejsca dla pasażerów siedzących z tyłu.
Opinia o nadwoziu:
Ford Mustang z 1968 mógłbym powiedzieć iż jest najpiękniejszym z modeli wypuszczonych z fabryki Forda jego wnętrze obrazuję klasykę oraz ducha minionych lat.
Opinia o układzie jezdnym:
Mój Ford Mustang ma 40 lat tak więc trudno oczekiwać komfortu jazdy jakie reprezentują ówczesne auta ale mimo wszystko należy się przejechać i poczuć przeszłość. Polecam
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


NIEWĄTPLIWIE BEZAWARYJNY. MIAŁEM WCZEŚNIEJ 20 INNYCH SAMOCHODÓW I TYLKO W TYM NIC SIĘ NIE PSUJE. SZKODA TYLKO ŻE JEST MUŁOWATY, ALE DA SIĘ ZROBIĆ TUNING GŁOWICY. Z MIEJSCEM RACZEJ SŁABO JEŚLI SIĘ NIE POSTARAMY. JEST CZĘŚĆ BAGAŻOWA W BAGAŻNIKU, POTEM W MIEJSCU GDZIE DACH SIĘ CHOWA ...
Opinia o układzie napędowym:
TEN MODEL SILNIKA JEST SŁABY I WYMAGA PODRASOWANIA. JEST NATOMIAST BEZ AWARYJNY I ŁATWY ORAZ TANI W EKSPLOATACJI.
Opinia o komforcie:
ZAWIESZENIE PRACUJE GENIALNIE. ALE PRZY ZBYT DUŻYM OBCIĄŻENIU SIADA I LEDWO PRZYŚPIESZA. WYCISZENIE... JAK W KABRIOLETACH.
Opinia o nadwoziu:
TRZEBA SIĘ SPRYTNIE PAKOWAĆ, BAGAŻNIK MAŁY. JĘSLI DACH JEST ZŁOŻONY WEJDZIE SPORO BAGAŻY W MIEJSCE GDZIE DACH SIĘ CHOWA. SCHOWKÓW NIE ZA DUŻO. Z TYŁU MIEJSCE DLA NIEGABARYTOWYCH LUDZI.
Opinia o układzie jezdnym:
HAMULCE: Z PRZODU TARCZE Z TYŁU BĘBNY. PO ROZGRZANIU TROCHĘ SŁABIEJ HAMUJE. DZIAŁAJĄ DOBRZE PO WYMIANIE CYLINDERKÓW, TŁOCZKÓW, SZCZĘK, ZACISKÓW I ODPOWIETRZENIU. PROWADZI SIĘ BARDZO DOBRZE. NIESTETY MA DUŻY PROMIEŃ SKRĘTU. TRUDNO NIM ZAWRÓCIĆ.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Na zime na 2 miesiace radze auto schowac do garażu. szkoda Auta. Jednka w lecie auto jest super. Nie widzialem nic o sprzecie adiuo . naprawde fajny sprzet montowany fabrycznie.
Opinia o układzie napędowym:
Silniak bardzo elastyczny , skrzynia 5 biegow fajnie wspolgra z tym silnikiem , aby poczuc mozliwosci silnika trzeba go wkrecic na wysokie obroty wtedy na kazdym biegu mozna poczuc dzikosc mustanga i ryk silnika.
Opinia o komforcie:
Twarde zawiesznie, czuc na kazdej dziurze, jak z przodu ma byc 100% konfortu to nie bierzmy pazazerow do tylu, wyciszenie 6 poniewaz fajnie slychac ryk silnika dla mnie to na plus.
Opinia o nadwoziu:
jak na sportowe cupe bagaznik zawiera sporo miejsca pomimo glosnika niskotonowego. wykonczenie w srodku surowe czasami stwarzaja tandetnego plastiku jednak to co najwazniejsze jest i spelnia swoje funkcje.
Opinia o układzie jezdnym:
twarde zawieszenie , hamulce srednie , czasami ciezko wycgamowac takie auto, ktore warzy okolo 1600 kg, dluga maska dlatego czasami ciezko zaparkowac np zwyklym parkingu i stordnosci z manewrowaniem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Auto składa się z samych wad, ale jest piękne i to się dla mnie liczy xD.
Opinia o układzie napędowym:
Osiągi europejskiego diesla nie powalają na kolana. Skrzynia fajna do ruszania, ale po wciśnięciu gazu (nie do oporu) silnik ciągnie do czerwonej kreski. Elastyczność jak na 4 litrowy silnik bez tragedii.
Opinia o komforcie:
Jak na amerykańskie auto komfort w miarę ok. Przednie fotele mają za małe trzymanie boczne, a z tyłu miejsca brak. Plusem jest duży bagażnik.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu miejsca dużo z tyłu brak. Jakość materiałów użyta w wnętrzu powala na kolana i to w tym negatywnym względzie, po prostu amerykańska tandeta. Karoseria dostaje 10 pt tylko i wyłącznie ze względów wizualnych ;D
Opinia o układzie jezdnym:
Zbyt miękkie zawieszenie jak na auto sportowe (pseudo). Hamulce cóż dodać po prostu w amerykańskiej specyfikacji, czyli brak!!!
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY FORD MUSTANG

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.92% głosów 10
Raczej tak 15.38% głosów 2
Trudno powiedzieć 7.69% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
7.9/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.5/10
Silnik
9.4/10
Przyspieszenie 0-100km
8.7/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
5.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.1/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
5.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
7.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.2/10
Elektronika
7.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
7.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 3
Niezawodność 3
Komfort jazdy 2
Spalanie 2
Napęd 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 3
Układ jezdny 2
Inne 2
Nic 2
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Mustang brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chevrolet Camaro.

  Ford

  Mustang

  Chevrolet

  Camaro

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Mustang

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Mariusz

liczba głosów: 106

Ford Mustang sport 3300 sześcio cylindrow 120KM 1968r. coupe

Ocena ogólna
W tym aucie można dostrzec wiele zalet jak i wad, każdy odbierze to auto inaczej ale mimo wszystko należy mieć na uwadze jego wiek i szacunek do rzetelnie wykonanej pracy nad nim.

Układ napędowy
Posiadany przeze mnie egzemplarz posiada 3-stopniową skrzynię biegów tak więc przyśpieszenie na każdym z biegów jest rewelacyjne i pozwala czuć moc silnika.

Widoczność
Oryginalnie Mustang z 68 produkowany był bez prawego lusterka bocznego tak więc aby ułatwić ówczesnemu użytkownikowi jazdę zalecane jest dokupienie go. Części do tego auta nadal są produkowanie tak więc nie ma problemu z najmniejszym elementem.

Komfort
Ford Mustang jest typowym autem sportowym i uwielbia jak się go prowadzi w pojedynkę, gdyż między innymi sportowe nadwozie coupe nie pozostawia wiele miejsca dla pasażerów siedzących z tyłu.

Nadwozie
Ford Mustang z 1968 mógłbym powiedzieć iż jest najpiękniejszym z modeli wypuszczonych z fabryki Forda jego wnętrze obrazuję klasykę oraz ducha minionych lat.

Układ jezdny
Mój Ford Mustang ma 40 lat tak więc trudno oczekiwać komfortu jazdy jakie reprezentują ówczesne auta ale mimo wszystko należy się przejechać i poczuć przeszłość. Polecam

Naprawy
Auto w brew pozorom na swój wiek jest mało awaryjne. Naprawa jest tania gdyż dolar jest tani i wszystkie części można zamówić w Stanach i w ciągu kilku tygodni uzyskać dostawę. Mustang jest historią o której Amerykanie nie zapomnieli i nadal produkują oryginalne części do tych klasyków.

Wentylacja i ogrzewanie
To auto jest typowo wakacyjnym i na lato autem tak wiec nawiew nie jest potrzebny, gdyż odsunięte dwie przednie i dwie tylne szyby nadają charakterystycznego uroku dla tego auta.

Elektryka/elektronika
Proste i banalne w obsłudze, nie zauważyłem jakichkolwiek problemów z elektryką.

Pełna opinia o Ford Mustang sport 3300 sześcio cylindrow 120KM 1968r. coupe »

Zobacz również opinie:

Ford Mustang: cabrio, coupe

Ford Mustang: benzyna, benzyna+gaz

Ford Mustang: 2.3, 3.3, 3.8, 4.0, 4.6, 5.0

Ford Mustang: 2007, 2006, 2005, 1999, 1995, 1994, 1989, 1968