Ford Puma opinie, oceny użytkowników, Ford Puma spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Puma

Liczba ocen: 17

Średnia ocena:

9.24/10

Ford Puma spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.51/10.00 -.--
trasa 6.60/7.00 -.--
cykl mieszany 7.52/8.00 -.--

Puma

OCENY FORDA PUMA


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód jest bardzo dobry w prowadzeniu, eksploatacji i uzytkowaniu. Można być z niego bardzo zadowolonym a zależeć to będzie wyłącznie od wymagań samego użytkownika co dla kogo jest ważne. Dla mnie to autko jest idealne.
Opinia o układzie napędowym:
Samochód przyśpiesza rewelacyjnie z każdej prędkości. Silnik idealnie współpracuje ze skrzynią biegów. Elestyczność pod tym względem jest doskonała.
Opinia o komforcie:
Jest to samochód dla 4 osób, jednak na tylnich siedzeniach mogą siedzieć osoby o małych gabarytach. Większe osoby mają problem z wejsciem na tylnie siedzenie oraz z wygodnym siedzeniem i jazdą. Poza tym pozostałe parametry sę idealnie dobre.
Opinia o nadwoziu:
Siedzenia z przodu są bardzo wygodne natomiast z tyłu jest bardzo mało miejsca do siedzenia. Jest to jednak sportowy samochód więc nie ma to za bardzo znaczenia przy zorganizowanych wypadach za miasto.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo dobrze na równej powierzchni. Jeśli na drodze są koleiny to autko trochę nierówno się prowadzi i trzeba mocno trzymać kierownicę by nie zjechać na pobocze drogi. Parkowanie bez problemów, wspomaganie kierownicy pozwala na idealne parkowanie nawet w bardzo ciasnych...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


ocana tak wysoko ponieważ żadne auto nie dało mi tyle przyjemności z jazdy co Ford Puma. szkoda że nie ma młodszych roczników bo chęnie zakupił bym to auto jako pierwszy samochud dla mojego dziecka.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo delikatna praca skrzyni biegów, krótki skok lewarka, i dobre zestopniowana przełożeń, powodują że w miescie autko przemieszcza się naprawde sprawnie. Przyspieszenie do "setki" jest naprawde przyzwoite i podejżewam że mało który samochód z takim silnikiem przyspiesza po...
Opinia o komforcie:
Komfortowo jadą tylko dwie osoby, na krótkie odcinki można zabrać jeszcze dwie osoby.
Opinia o nadwoziu:
Chyba dość spory bagażnik jak na takie małe autko. łatwo położyć tyle siedzenia i wtedy można przewiezc naprawde spore żeczy. Karoseria ma to do siebie że w wiekszości egzemplażach wyskakują purchle na nadkolach.
Opinia o układzie jezdnym:
Autko, super się prowadzi i daje naprawdę sporo przyjemnści z jazdy. Jest to jedno ze zwinniejszych aut jakim jezdziłem. Hamulce są wystarczające do codziennej jazdy (jak chcesz poszaleć to na długo nie wystarczają i puchną) ale bębny z tyłu i ich praca (samoregulatory) to pomyłk. po 20...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


SUPER SAMOCHODZIK JAK NA TAKA CENE POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
pierwszy bieg zajebiscie dlugi elastyczna skrzynia pozwala na dlugie przeciaganie zrywny silnik do 80 super ale po 100 juz wieksze pojemnosci daja o sobie znac
Opinia o komforcie:
bardzo twarde zawieszenie jak przystaBo na sportowy samochód mi osobiscie to przeszkadza na tylnych siedzeniach trudno mówic o jakim kolwiek komforcie no i komplet pasazerów napewno nie w tym aucie
Opinia o nadwoziu:
bardzo mala przestrzen z tyBu ale za to jak na taki maly samochodzik bardzo pojemny bagarznik
Opinia o układzie jezdnym:
auto wzasadzie bezawaryjne male niedoróbki zato tani w utrzymaniu jak na takie odejscie i silnik 1.7 pali malo czesci dostepne i niedrogie duzo zamienników polecam szczegulnie w miescie maly zwinny ale szybki samochodzik.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Dobre autko dla ludzi ceniących sobie szybkie, zwinne auta o niecodziennej stylizacji.
Opinia o układzie napędowym:
Jak na tą pojemność silnika osiągi bardzo dobre!
Opinia o komforcie:
Bez zastrzeżeń.
Opinia o nadwoziu:
Samochód wiele możliwości aranżacji wnętrza nie posiada, ale nie po to kupuje się małe coupe...
Opinia o układzie jezdnym:
Hamowanie "tylko" 8 ponieważ nie miał ABS, choć szczerze mówiąc mi go absolutnie nie brakowało, za parkowanie również 8 ze względu na słabą widoczność przez tylną szybę co może mieć ujemny wpływ na parkowanie u niektórych kierowców (lusterka zupełnie mi wystarczały)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Bardzo elastyczny silnik, wersja 1,7 wyposażona jest w zmienną fazę rozrządu i powyżej 4tys. obrotów czuć naprawdę kopa, a przy masielekko ponad 1100kg naprawdę radzi sobie bardzo dobrze.
Opinia o komforcie:
można się przyczepić wyciszenia, ale jest to samochód a'la sportowy i przy większych obrotach słychać silnik ale za to jaka przyjemność z jazdy
Opinia o układzie jezdnym:
troszkę mała widoczność przy parkowaniu tyłem. trzeba na wyczucie cofać. z biegiem czasu można wyczuć auto, na początku lekkie problemy
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY FORD PUMA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 82.35% głosów 14
Raczej tak 17.65% głosów 3
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.4/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
9.2/10
Przyspieszenie 60-120km
8.6/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
5.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.4/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
4.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
7.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
6.3/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.5/10
Elektronika
7.1/10
Naprawy
Niezawodność
7.2/10
Koszty napraw
5.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 3
Napęd 3
Niezawodność 3
Nic 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 9
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Puma brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Tigra.

  Ford

  Puma

  Opel

  Tigra

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Puma

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 89

Ford Puma 1.7 1700 125KM 1999r. coupe

Ocena ogólna
ocana tak wysoko ponieważ żadne auto nie dało mi tyle przyjemności z jazdy co Ford Puma. szkoda że nie ma młodszych roczników bo chęnie zakupił bym to auto jako pierwszy samochud dla mojego dziecka.

Układ napędowy
Bardzo delikatna praca skrzyni biegów, krótki skok lewarka, i dobre zestopniowana przełożeń, powodują że w miescie autko przemieszcza się naprawde sprawnie. Przyspieszenie do "setki" jest naprawde przyzwoite i podejżewam że mało który samochód z takim silnikiem przyspiesza podobnie (chyba tylko crx :-) W trasie jest już troszeczke gorzej 5-cio stopniowa krótko zestopniowana skrzynia zmusza nas do wkręcania silnika na wyrzsze oborty. Co za tym idzie przy prędkościach żedu 160km/h jest już dosyć głośno.

Komfort
Komfortowo jadą tylko dwie osoby, na krótkie odcinki można zabrać jeszcze dwie osoby.

Nadwozie
Chyba dość spory bagażnik jak na takie małe autko. łatwo położyć tyle siedzenia i wtedy można przewiezc naprawde spore żeczy. Karoseria ma to do siebie że w wiekszości egzemplażach wyskakują purchle na nadkolach.

Układ jezdny
Autko, super się prowadzi i daje naprawdę sporo przyjemnści z jazdy. Jest to jedno ze zwinniejszych aut jakim jezdziłem. Hamulce są wystarczające do codziennej jazdy (jak chcesz poszaleć to na długo nie wystarczają i puchną) ale bębny z tyłu i ich praca (samoregulatory) to pomyłk. po 2000r średnice tearcz z przodu są większe.

Naprawy
nigdy nie doszło do sytuacji w której samochód musiał być cholowany lub zabrany na lawecie. bardzo dziuro odporne zawieszenie, silnik też bez awaryjny chociaż lubi łyknąć oleju. Z racji tego że lubie szybką i agresywną jazdę odkryłem że najsłabszym alementem tego auta jest sprzęgło.

Wentylacja i ogrzewanie
odpowiednio chłodzi i grzeje

Elektryka/elektronika
nigdy nie miałem problemu z elektryką/elektroniką

Pełna opinia o Ford Puma 1.7 1700 125KM 1999r. coupe »

Zobacz również opinie:

Ford Puma: coupe

Ford Puma: benzyna, benzyna+gaz

Ford Puma: 1.4, 1.7

Ford Puma: 2001, 1999, 1998, 1997