Ford Taurus opinie, oceny użytkowników, Ford Taurus spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Taurus

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

8.67/10

Ford Taurus spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.67/15.55 -.--
trasa 8.79/11.20 -.--
cykl mieszany 10.89/13.40 -.--

Taurus

OCENY FORDA TAURUS


Ogólna ocena:  

8/10


Czy ten samochód ma wady ? Jeśli ktoś nie lubi amerykańskich pojazdów znajdzie ich dużo - słabe wykończenie, wysokie spalanie, słabe prowadzenie podczas wyścigów ulicami miast, lub podczas bicia rekordów przejazdu górskimi krętymi drogami. Jeśli ktoś ceni komfort, ciszę i przest...
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność jak na nasze drogi wystarczająca, przyspieszenie wystarczające - nawet przy pełnym komplecie pasażerów. Skrzynia przy spokojnej jeździe pracuje płynnie i bez szarpnięć. Do dynamicznej jazdy proponuje inny pojazd.
Opinia o komforcie:
Fotele przyjemnie podczas normalnej jazdy, w połączeniu z miękko nastrojonym zawieszeniem wprowadzają w błogi stan uśpienia. Podczas dynamicznej jazdy trzymanie znikome - ale to nie pojazd do wyścigów.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik ogromny, bez możliwości aranżacji.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się jak typowy amerykański samochód rodzinny. Przy spokojnej jeździe jest komfortowy a praca zawieszenia jest niesłyszalna. To nie jest samochód do dynamicznej jazdy a raczej do komfortowego przemieszczania się z całą rodziną. Problemem są małe parkingi - ale za to ten mały czo...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Polecam jako rodzinny wozik ale dla odważnych i lubiących grzebać w autku :)
Opinia o układzie napędowym:
Mułowaty ale nie oto chodzi w tych autach :)
Opinia o komforcie:
Jazda cieszy,wyciszenie nie najlepsze ale i tak bije inne auta na łeb i w sumie pod maską V6 to chce się słyszeć pomruk = to zaleta :-)
Opinia o nadwoziu:
Z przodu 3 osoby mają miejsce i nogi latają to samo tył :) w bagażniku trochę wąsko-rezerwa dojazdówka z boku ale za to kanapa dla 2 osób i miejsce na nogi,materiały wykończenia - jak to amerykanie - welur,welur i welur wszędzie prócz deski :)
Opinia o układzie jezdnym:
Buja na zakrętach,czuć przy hamowaniu,że to ciężka cegła a parkowanie super dzięki prawie braku oporu z układu kierowniczego :)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Dobre rodzinne auto. Wersja gl ma pelna elektryke oraz poduszki i klimatyzacje z tempomatem. Samcohod idealny na dlugie trasy. bardzo bezpieczny skoda fabia ktora we mnie wjechala9poprzedni taurus) zlozyla sie na taurusie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
OK
Opinia o komforcie:
OK
Opinia o nadwoziu:
OK
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie pierwsze trzy pozycje SUPER !! Parkowanie ? 5 metrów długości mówi za siebie...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Duże auto, wiec ma to swoje plusy i minusy.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY FORD TAURUS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 9
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
9.2/10
Przyspieszenie 0-100km
6.6/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
9.4/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.4/10
Wyciszenie
8.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.1/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.7/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Inne 3
Niezawodność 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Spalanie 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Taurus brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Scorpio.

  Ford

  Taurus

  Ford

  Scorpio

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Taurus

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 99

Ford Taurus 3000 150KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Czy ten samochód ma wady ? Jeśli ktoś nie lubi amerykańskich pojazdów znajdzie ich dużo - słabe wykończenie, wysokie spalanie, słabe prowadzenie podczas wyścigów ulicami miast, lub podczas bicia rekordów przejazdu górskimi krętymi drogami. Jeśli ktoś ceni komfort, ciszę i przestrzeń na długich dystansach będzie zadowolony. Jeśli często parkujesz pod marketami docenisz metalowe belki osłonięte plastikiem zwanym w europejskich samochodach zderzakami. W tym modelu "zderzaki" nie pękają jeśli w drugim pojeździe szyby są jeszcze całe.

Układ napędowy
Elastyczność jak na nasze drogi wystarczająca, przyspieszenie wystarczające - nawet przy pełnym komplecie pasażerów. Skrzynia przy spokojnej jeździe pracuje płynnie i bez szarpnięć. Do dynamicznej jazdy proponuje inny pojazd.

Komfort
Fotele przyjemnie podczas normalnej jazdy, w połączeniu z miękko nastrojonym zawieszeniem wprowadzają w błogi stan uśpienia. Podczas dynamicznej jazdy trzymanie znikome - ale to nie pojazd do wyścigów.

Nadwozie
Bagażnik ogromny, bez możliwości aranżacji.

Układ jezdny
Prowadzi się jak typowy amerykański samochód rodzinny. Przy spokojnej jeździe jest komfortowy a praca zawieszenia jest niesłyszalna. To nie jest samochód do dynamicznej jazdy a raczej do komfortowego przemieszczania się z całą rodziną. Problemem są małe parkingi - ale za to ten mały czołg w iście włoskim stylu przepycha inne pojazdy.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie nadaje się na koło podbiegunowe, ciepło jak przy kominku w domu. Europejskie pojazdy posiadają schładzacze w porównaniu do zamrażalki znajdującej się w tym pojeździe.

Pełna opinia o Ford Taurus 3000 150KM 1995r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Ford Taurus: kombi, sedan (limuzyna)

Ford Taurus: benzyna, benzyna+gaz

Ford Taurus: 3.0

Ford Taurus: 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1988