Ford Tourneo opinie, oceny użytkowników, Ford Tourneo spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Tourneo

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 8.00/10

Ford Tourneo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
7.00
trasa
-.--/-.--
5.50
cykl mieszany
-.--/-.--
6.50

Oceny FORDA TOURNEO

2008-08-25

Ogólna ocena:

6/10

Podsumowując krótko blacha i dynamika silnika to wady tego samochodu.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest mocny w dole ale na wyższych obrotach jest mułowaty. Ogólnie mówiąc są to silniki nie najcichsze ale za to bardzo wytrzymałe. Wadą są pompy wtryskowe elektroniczne typu epik bo się psują i są wrażliwe na jakość paliwa.Koszt naprawy takiej pompy jest olbrzymi od 4000zł.Pol...
Opinia o komforcie:
Z tyłu jest cicho ale z przodu silnik pracuje dość głośno.W mojej wersji fotele z tyłu się nie rozkładają dlatego oceniłem je dość nisko.
Opinia o nadwoziu:
Lewarek skrzyni biegów jes mało ergonomiczny, jest długi i usytuowany dość niefortunnie.Bagażnik w mojej wersji jest dość krótki ale można złożyć siedzenia.Mankamentem jest blacha - niestety koroduje ( nie jest ocynkowana), ale wystarczy zadbać o dobrą konserwacje.
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie pojazd prowadzi się przyjemnie, posiada duże lusterka - co jest dużą zaletą

BARTEK2011-02-15

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
nie miałem lepszego samochodu. Poprostu wygodny,pali ok6l na 100km,klima,abs,esp,czujnik parkowania,silnik bardzo żywy,jedyny mankament troche głośno ale już sie przyzwyczaiłem,12 lat gwar na blache,Polecam....

Średnie oceny FORD TOURNEO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 1
Raczej tak
50.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.0/10
Przyspieszenie 80-120km
6.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
6.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
4.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
6.5/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
7.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Ford Tourneo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Doblo.

Ford Tourneo

Ford Tourneo

Fiat Doblo

Fiat Doblo

Zobacz również opinie:

Ford Tourneo: bus, mini-van

Ford Tourneo: ,

Ford Tourneo:

Ford Tourneo: 2007, 1997