Ford Windstar opinie, oceny użytkowników, Ford Windstar spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Ford Windstar

Liczba ocen: 17

Średnia ocena:

8.24/10

Ford Windstar spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.06/17.27 -.--
trasa 8.80/13.33 -.--
cykl mieszany 9.96/14.69 -.--

Windstar

OCENY FORDA WINDSTAR


Ogólna ocena:  

9/10


Penie ma wady ale ma chyba więcej zalet chociażby taką ze jest komfortowym autem dla rodziny na wakacje , wycieczki i do jazdy na co dzień ja używam go do jazdy po mieście jak i na wycieczki sprawuje się bardzo dobrze , silnik bardzo cicho chodzi w samochodzie można normalnie mówić nie tr...
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo dobrze współgra ze skrzynią biegów , nie odczuwa się prędkości a silnika w ogóle nie słychać w środku .Cichy samochód z dobrym przyspieszeniem i tylko to jest w nim niebezpieczne że nie odczuwa się nadmiernej prędkości
Opinia o komforcie:
Fotele bardzo wygodne ze specjalnymi profilami tak ze na fotelach nie odczuwa się odbytej drogi , doskonale przylegają do pleców .Bardzo wygodne .
Opinia o nadwoziu:
samochód wykończony bardzo ładnie akurat mój jest wykończony welurem i skórą , żadnych niepotrzebnych i często zbędnych odpadających plastików , schowki pod fotelami na zasadzie szuflady , odpowiednie uchwyty do trzymania picia i wszelkich napoi .
Opinia o układzie jezdnym:
Auto świetnie się prowadzi komfort jazdy wysoki a to za przyczyną dobrze wyprofilowanych foteli , wysokości siedzenia i dostępu do wszelkich potrzebnych w czasie jazdy przyrządów i dźwigni.Polecam serdecznie tym samochodem się płynie a nie jedzie .
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Mankamenty typu awarie elektryki, delkatna skrzynia biegów kasuje wygoda jazdy i ładna linia nadwozia. Auto rodzinne i wspaniałe na długie trasy. Miałem z nim trochę kłopotów ale jednak pomimo to wystawiam opinię pozytywną.
Opinia o układzie napędowym:
Auto ma ponad 200KM mocy ale nie jest to model sportowy i lepiej nie przeciążać skrzyni biegów. Przyśpieszenie jest bardzo dobre ale można łatwo uszkodzić skrzynię biegów więc odradzam jazdę sportową. Przy szybkości np. 120km/h silnik tylko mruczy na 1800 obrotów. Moc i pojemność s...
Opinia o komforcie:
Auto bardzo dobrze tłumi wszelkie nierówności drogi. Praktycznie płynie a nie jedzie.
Opinia o nadwoziu:
Łatwość wyjęcia foteli i kanapy umożliwia szybką aranżację wnętrza. Ale fotele są dosyć cieżkie i trzeba trochę siły aby je wyjąć z auta. Karoseria w moim 10 letnim aucie już trochę rdzewieje przy tylnych błotnikach. Są to małe bąble na pod farbą ale są niepokojące... Z tył...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo komfortowe, po drodze nie jedzie ale płynie. Mam 4 fotele kapitańskie z podłokietnikami i kanapę z tyłu. Nawet po 1000km jazdy nie czuć zmęczenia. Trzeba tylko co jakiś czas podjechać do mechanika na przegląd i wymianę płynów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


polecam wszystkim wygoda i bezpieczeństwo w 2007 roku przy 110 km /h uderzył mnie z boku maluch tylne koło i błotnik maluch pogięty i rozbity Windstar nie stracił toru jazdy i miał lekko pogięte blachy dalej jechał sam
Opinia o układzie napędowym:
po prostu rakieta i komfort przy ruszaniu lub w potrzebie dodatkowo posiada ja nazywam dopalaczem over drive reduktor biegu o jeden niżej bez względu na prędkość jaką jedziesz potrzebujesz wystrzelić wciskasz i jedziesz
Opinia o komforcie:
super auto najlepszym odczuciem było pędzenie z prękością 140 km z kompletem pasażerów i puszczenie gazu a on sunie dalej jak strzała i nic nie pali na stacji zdziwienie 8,9 litra/100km pełen komfort podruży 1600 do Rzymu bez bólu i zmęczenia fotele komfortowe sama tylna kanapa waży ze ...
Opinia o nadwoziu:
tutaj nie ma co dużo pisać super komfort moje dzieci spacerowały bez zginania po prostu autobus materiały dobre wykończenie dobre
Opinia o układzie jezdnym:
Wspaniae auto kupiłem je w 2001 roku i nie chcę go oddać (chyba ż na nowszy) nie potwierdziły się czarne przepowiednie o usterkach silnika skrzyni nic bardziej mylnego spokojna jazda dbanie o auto zapewniają wieloletnią eksploatację niskie zużycie paliwa moim zdaniem wyjątkowo niskie śre...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


ogólnie oceniam pozytywnie w przyszłości warto pomyśleć o wymianie na model od 2000r wyposażenie i komfort jeszcze lepszy
Opinia o układzie napędowym:
jazda dość komfortowa jeżeli chodzi o współprace napędów przy automacie można się dobrze skoncentrować na drodze
Opinia o komforcie:
przejechałem Niemcy Francję Włochy Monaco Alpy i byłem pod wrażeniem brakowało tylko TV i barku z piwem i czułbym się jak w fotelu oglądając film podróżniczy
Opinia o nadwoziu:
za takie pieniądze nie ma co narzekać można powiedzieć że jest prawie bardzo dobrze wyposażony . Nadwozie z grubej blachy wytrzyma nie jedno walnięcie na drodze . Wywalając tylną kanapę otrzymujemy 1000l. wolnej przestrzeni
Opinia o układzie jezdnym:
układ jezdny jest o\'k pod warunkiem że działa ABS i amorki
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


komfort jazdy super bezpieczny idzie się zakochać pomimo elektryki gdyby nie lepsza SB
Opinia o układzie napędowym:
silnik nie słyszalny w kabinie SB pracuje elastycznie ale zbyt delikatna na przeciążenia przyśpieszenie jak na vana o masie 2,5t dobre
Opinia o komforcie:
jazda jak w poduszkowcu bardzo komfortowa fotele przednie w pełni elektryczne wygodne w szczególności na długich trasach tylne kanapy bez zagłówków dla dorosłych mniej komfortowe
Opinia o nadwoziu:
bardzo przestrzenny z przodu z tyłu kanapy trochę ograniczają pasażerów ostatnia kanapa przesuwna co umożliwia wygodną aranżację bagażnika blachy dość grube to też rdza nie grożna
Opinia o układzie jezdnym:
parkowanie tyłem bez większych zarzutów wspomaganie układu kierowniczego na wysokim poziomie w prowadzeniu wygodny i stabilny
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY FORD WINDSTAR

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 41.18% głosów 7
Raczej tak 41.18% głosów 7
Trudno powiedzieć 11.76% głosów 2
Raczej nie 5.88% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
6.1/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.4/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.2/10
Elektronika
5.2/10
Naprawy
Niezawodność
5.0/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 13
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność 3
Nic 2
Inne 2
Nadwozie 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Spalanie 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Ford Windstar brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Voyager.

  Ford

  Windstar

  Chrysler

  Voyager

Najciekawsza opinia użytkownika o Fordzie Windstar

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 99

Ford Windstar 3800 V6 210KM 1998r. van

Ocena ogólna
Mankamenty typu awarie elektryki, delkatna skrzynia biegów kasuje wygoda jazdy i ładna linia nadwozia. Auto rodzinne i wspaniałe na długie trasy. Miałem z nim trochę kłopotów ale jednak pomimo to wystawiam opinię pozytywną.

Układ napędowy
Auto ma ponad 200KM mocy ale nie jest to model sportowy i lepiej nie przeciążać skrzyni biegów. Przyśpieszenie jest bardzo dobre ale można łatwo uszkodzić skrzynię biegów więc odradzam jazdę sportową. Przy szybkości np. 120km/h silnik tylko mruczy na 1800 obrotów. Moc i pojemność silnka robią swoje.

Widoczność
Jak dla mnie to widoczność jest przyzwoita.

Komfort
Auto bardzo dobrze tłumi wszelkie nierówności drogi. Praktycznie płynie a nie jedzie.

Nadwozie
Łatwość wyjęcia foteli i kanapy umożliwia szybką aranżację wnętrza. Ale fotele są dosyć cieżkie i trzeba trochę siły aby je wyjąć z auta. Karoseria w moim 10 letnim aucie już trochę rdzewieje przy tylnych błotnikach. Są to małe bąble na pod farbą ale są niepokojące... Z tyłu nie ma fabrycznych osłon nadkola i to chyba dlatego.Bagażnik przy 7 osobach trochę za mały. Ale to i tak olbrzymie auto.

Układ jezdny
Auto bardzo komfortowe, po drodze nie jedzie ale płynie. Mam 4 fotele kapitańskie z podłokietnikami i kanapę z tyłu. Nawet po 1000km jazdy nie czuć zmęczenia. Trzeba tylko co jakiś czas podjechać do mechanika na przegląd i wymianę płynów.

Naprawy
Koszt naprawy skrzyni biegów jest wysoki i oby sie nie psuła. Pozostałe podzespoły i części są chyba tańsze niż do Fordów europejskich. Często uszkadza się uszczelka pod głowicą. Amortyzatory i zawieszenie wybija się na wertepach ale wymiana nie jest droga.

Wentylacja i ogrzewanie
Osobna regulacja nawiewu do tyłu i przodu. Nawiew i klimatyzacja również w podsufitce (trzy wyloty - regulowane) i na poziomie podłogi. Dodatkowe odchylane elektrycznie okna tylne przydają się do zwiększenia przepływu powietrza. Pasażerowie w środkowym rzędzie nie maja możliwości otworzenia szyb ale mają gałkę do regulacji szybkości nawiewu.

Elektryka/elektronika
W nowym aucie pewnie nie ma z tym problemów ale w starszym to zdarza się , że trzeba poprawić styki na połączeniach. Auto ma rozbudowany układ sterowania i czasami coś nie kontaktuje i trzeba poprawić styki. Mogło by być lepiej.

Pełna opinia o Ford Windstar 3800 V6 210KM 1998r. van »

Zobacz również opinie:

Ford Windstar: bus, mini-van, van

Ford Windstar: benzyna, benzyna+gaz

Ford Windstar: 3.0, 3.7, 3.8

Ford Windstar: 2003, 2000, 1998, 1997, 1996, 1995