GMC Envoy opinie, oceny użytkowników, GMC Envoy spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach GMC Envoy

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

9.33/10

GMC Envoy spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.60/20.00 -.--
trasa 12.35/17.00 -.--
cykl mieszany 14.15/18.00 -.--

Envoy

OCENY GMC ENVOY


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo dobry samochód za nieduże pieniądze. Zwraca uwagę.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik i skrzynia zestrojone bardzo dobrze. Sprzęgło hydrokinetyczne - brak zrywów. Silnik buczy tak, ze przy wyprzedzaniu jednośladów ci odruchowo trzymają się pobocza. Charakterny wóz, ale wyprzedzanie trzeba planować. W USA często gangsterzy nimi się wożą.
Opinia o komforcie:
Wygoda, komfort, luksus...nic dodać nic ująć.
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca, podgrzewane fotele - regulacja w ośmiu płaszczyznach. Karoseria ma słabe punkty - wewnętrzny dół drzwi - wychodzi korozja powierzchniowa, o ile się nie konserwuje woskiem drzwi od wewnątrz.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jedzie jak po sznurku, przydatna jednak opcja 2HI, zawsze dołącza się przednie koła w razie poślizgu, bo moc ogromna a napęd na tył. Auto posiada cztery rodzaje napędów: tył, tył+przód w razie poślizgu, 4 kola na śnieg i 4 kola w teren. Prowadzi się jak zabawkę, lekko i przyjemn...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


W sumie bardzo dobry samochód za całkiem nieduże pieniądze, ceny cześci w USA niskie a w polsce niestety drogo i nie ma.
Opinia o układzie napędowym:
Dynamiczny ciągnie jak czołg, szkoda że ma ogranicznik prędkości, no i w zimie trzeba uważać bo duża moc i tylko na tył napęd.
Opinia o komforcie:
Wygodny nie czuje się obciążenia, 4 tys.km w 3 dni zupełnie bez zmęczenia, jazda z lawetą trzeba uważać bo zupełnie nie czuje się prędkości, i np w niemczech 130 km/h to ledwo wchodzi na obroty
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca na każdym siedzeniu wg mniedużo lepiej niż w grand cherokee, nie wspominając o H3. duży bagażnik tylko wysoki próg załadunku. Zużycia nie widać a użytkuję intensywnie
Opinia o układzie jezdnym:
Trochę miękki na zakrętach, hamulce bardzo dobre jak założyłem klocki z dodatkiem ceramiki, wcześniej używałem hiszpańskie które bardzo szybko się zużyły
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Czołg z opcją myśliwca przechwytującego. Przyspieszenia (do setki max 10 sek) i prędkości nie czuć. Prestiżowy jak na Polskę, nawet 10.letni.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik to prawie 300.konna jednostka - idzie jak strzała.
Opinia o komforcie:
Bardzo komfortowy.
Opinia o nadwoziu:
Brakuje śmietniczki.
Opinia o układzie jezdnym:
Typowy amerykaniec, czyli "tapczan na kołach". Miękki na zakrętach, ale stabilny. Zresztą to komfortowy SUV, a nie wyścigówka dla niezrównoważonych psychicznie młodzieńców. Doppler pilnuje tyłu, parkuje się dobrze - o ile wcześniej jeździło się długim np: kombi.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY GMC ENVOY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 33.33% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
9.3/10
Napęd
Elastyczność
9.7/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.7/10
Przyspieszenie 0-100km
9.7/10
Przyspieszenie 60-120km
9.7/10
Przyspieszenie 80-120km
9.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.7/10
Wyciszenie
9.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.7/10
Widoczność w lusterkach
9.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.7/10
Elektronika
6.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Wnętrze 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem GMC Envoy brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Twingo.

  GMC

  Envoy

  Renault

  Twingo

Najciekawsza opinia użytkownika o GMC Envoy

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 87

GMC Envoy 4200 275KM 2002r. terenowy

Ocena ogólna
W sumie bardzo dobry samochód za całkiem nieduże pieniądze, ceny cześci w USA niskie a w polsce niestety drogo i nie ma.

Układ napędowy
Dynamiczny ciągnie jak czołg, szkoda że ma ogranicznik prędkości, no i w zimie trzeba uważać bo duża moc i tylko na tył napęd.

Widoczność
Do przodu super na boki również, gorzej do tyłu ale jak się ma czujniki cofania to nie ma problemu, lusterka duże wzorowe, podgrzewane bardzo szybko działają

Komfort
Wygodny nie czuje się obciążenia, 4 tys.km w 3 dni zupełnie bez zmęczenia, jazda z lawetą trzeba uważać bo zupełnie nie czuje się prędkości, i np w niemczech 130 km/h to ledwo wchodzi na obroty

Nadwozie
Dużo miejsca na każdym siedzeniu wg mniedużo lepiej niż w grand cherokee, nie wspominając o H3. duży bagażnik tylko wysoki próg załadunku. Zużycia nie widać a użytkuję intensywnie

Układ jezdny
Trochę miękki na zakrętach, hamulce bardzo dobre jak założyłem klocki z dodatkiem ceramiki, wcześniej używałem hiszpańskie które bardzo szybko się zużyły

Wentylacja i ogrzewanie
W zimie szybko grzeje, latem dobrze chłodzi, klima dweu strefowa z oddzielną dodatkową regulacją na tył

Pełna opinia o GMC Envoy 4200 275KM 2002r. terenowy »

Zobacz również opinie:

GMC Envoy: terenowy

GMC Envoy: benzyna, benzyna+gaz

GMC Envoy: 4.2

GMC Envoy: 2002