Gaz 69 opinie, oceny użytkowników, Gaz 69 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Gaz 69

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

9.00/10

Gaz 69 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.50/-.-- 9.70
trasa 10.95/-.-- 9.70
cykl mieszany 11.50/-.-- 9.70

69

OCENY GAZA 69


Ogólna ocena:  

7/10


Jak na tą cenę i możliwości tego auta to jestem zadowolony. Auto idealnie nadaje się do zaopatrzenia, jest odporne na przeładowania bez ujemnych skutków.
Opinia o układzie napędowym:
Auto nie jest przeznaczone dla amatorów szybkiej jazdy.
Opinia o komforcie:
Piętrowe uresorowanie tyłu jest dobre przy załadowanym aucie, puste za bardzo "podskakuje". Zdecydowanie mogłoby być lepiej wyciszone.
Opinia o nadwoziu:
Kabina dość obszerna jednakże dryblasy nie poradzą sobie na fotelu kierowcy. Słabe wykończenie elementów plastikowych. Słaba powłoka lakiernicza, widoczne ślady korozji w miejscu odprysku lakieru. Co to w ogóle za lakier skoro usuwanie plam benzyną ekstrakcyjną powoduje barwienie szmatk...
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się nieźle, trochę za słabe wspomaganie zwłaszcza obciążonego auta. Hamulce dobre przy pustym aucie, pod obciążenie stanowczo za słabe. To wszystko nadrabia zwrotność i promień skrętu. Rewelacja jak na takie autko.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Super auto. Znacie lepsze?
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY GAZ 69

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 33.33% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
6.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
9.3/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.7/10
Koszty napraw
8.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 2
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Gaz 69 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: UAZ 469.

  Gaz

  69

  UAZ

  469

Najciekawsza opinia użytkownika o Gazie 69

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 104

Gaz 69 Furgon 2100 TD 110KM 2006r. bus

Ocena ogólna
Jak na tą cenę i możliwości tego auta to jestem zadowolony. Auto idealnie nadaje się do zaopatrzenia, jest odporne na przeładowania bez ujemnych skutków.

Układ napędowy
Auto nie jest przeznaczone dla amatorów szybkiej jazdy.

Widoczność
Lusterka duże podwójne, górne ustawiane w oprawie, dolne do cofania, stałe.

Komfort
Piętrowe uresorowanie tyłu jest dobre przy załadowanym aucie, puste za bardzo "podskakuje". Zdecydowanie mogłoby być lepiej wyciszone.

Nadwozie
Kabina dość obszerna jednakże dryblasy nie poradzą sobie na fotelu kierowcy. Słabe wykończenie elementów plastikowych. Słaba powłoka lakiernicza, widoczne ślady korozji w miejscu odprysku lakieru. Co to w ogóle za lakier skoro usuwanie plam benzyną ekstrakcyjną powoduje barwienie szmatki?

Układ jezdny
Prowadzi się nieźle, trochę za słabe wspomaganie zwłaszcza obciążonego auta. Hamulce dobre przy pustym aucie, pod obciążenie stanowczo za słabe. To wszystko nadrabia zwrotność i promień skrętu. Rewelacja jak na takie autko.

Naprawy
Większość usterek wynikła z błędów przy montażu auta jedna niektóre usterki się powtarzają /pompa paliwa/ i usunięte były w ramach gwarancji

Wentylacja i ogrzewanie
Mogłoby być lepiej z nadmuchem ale ogrzewanie jest dobre nawet bez zakrytej chłodnicy.

Elektryka/elektronika
Jak na razie awarie z elektryką wynikły z powodu błędów przy montażu instalacji.

Pełna opinia o Gaz 69 Furgon 2100 TD 110KM 2006r. bus »

Zobacz również opinie:

Gaz 69: bus, terenowy

Gaz 69: benzyna, turbo diesel

Gaz 69: 2.1, 2.4

Gaz 69: 2006, 1969, 1958