Honda CRV opinie, oceny użytkowników, Honda CRV spalanie 2004r. (strona 1)

Opinie o samochodach Honda CRV

2004r.

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

9.20/10

Honda CRV spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.05/14.10 -.--
trasa 10.50/12.00 -.--
cykl mieszany 11.38/13.00 -.--

CRV

OCENY HONDY CRV


Ogólna ocena:  

8/10


totalnie bezawaryjna, świetna jakość i spasowanie elementów a także ich trwałość. Wnętrze trochę nie na czasie, brakuje \"bajerów\" ale ogólnie jest to bardzo solidny kawał samochodu. Jeśli ktoś potrzebuje \"miastoodpornego\" auta czy też lubi zjechać z asfaltu w...
Opinia o układzie napędowym:
silnik wysokoobrotowy, dół kiepski, ożywa od 3000 obrotów, dostaje kopa od 5000, ciągnie do 7000 bez zająknięcia, w miarę miłe brzmienie silnika, jak na stosunkowo ciężkie auto potrafi nieźle przyspieszać, jednak lepszy byłby zapewne diesel
Opinia o komforcie:
silnik stosunkowo głośny choć brzmienie OK, przy dłuższej jeździe może jednak przeszkadzać, zawieszenie rewelacja na każde drogi, fotele mogłyby mieć lepsze trzymanie boczne - na zakrętach trzeba się dobrze trzymać kierownicy :)))
Opinia o nadwoziu:
wnętrze niestety mocno plastikowe, nowe suv-y są w środku już podobne do luksusowych limuzyn - w Hondzie niestety po japońsku z lat 90 ale wszystko bardzo porządne, idealne spasowanie, zero trzasków czy skrzypienia przynajmniej przy tym przebiegu, w środku duże możliwości aranżacji, ciek...
Opinia o układzie jezdnym:
w mieście ciężko się parkuje bez czujników, w miarę precyzyjny na zakrętach jak na suv-a, rewelacyjnie na wybojach i nierównościach, idealny na miejskie i podmiejskie dziury i wsokie krawężniki
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Świetne i uniwersalne auto dla całej rodziny.
Opinia o układzie napędowym:
Mimo dość małej pojemności jak na tego typu auto silnik jest zrywny często zdarza mi się zapiszczeć oponami nawet na drugim biegu bez specjalnego forsowania obrotów. Powyżej 3000 obrotów znać daje o sobie system i-Vtec dając dodatkowego kopa. Niestety silnik nie nadaje się na jazdę ter...
Opinia o komforcie:
Bardzo dobra skuteczność zawieszenia, świetnie sprawdza się na złych drogach. Po pięciu latach na przeglądzie nie stwierdzono żadnych luzów mimo nie oszczędzania auta i jazdy po drogach trzeciorzędnych. Fotele tylne przesuwają się i regulowane są ich oparcia co daje pasażerom duży k...
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca dla pasażerów, ogromny bagażnik z możliwością złożenia foteli tylnych. Bardzo duża ilość schowków na różne drobiazgi.
Opinia o układzie jezdnym:
Pierwsze wrażenie jest dość dziwne, samochód twardo trzyma się kierunku jazdy nie trzeba z nim walczyć już po kilku kilometrach zaczyna się to podobać. Żadnego kontrowania na prostej drodze idzie jak "mały czołg" dając kierowcy komfort nawet na nierównej drodze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Nawypisywałem tyle uwag, ale nie zamieniłbym auta na żadne inne - to był strzał w 10, cudowna prostota, olbrzymie , wygodne wnętrze, świetny niezawodny napęd, który zwłaszcza zimą sprawia, że nie jeździ się z duszą na ramieniu. Coś wspaniałego!
Opinia o układzie napędowym:
demonem prędkości nie jest, skoda Felicja miała większą elastyczność ;), ruszyć się ostro nie da, przy wyprzedzaniu lepiej wrzucić 4. Synchronizacja skrzyni ok, długa jedynka przydatna wygrzebywaniu się w terenie.
Opinia o komforcie:
Tył buja na nierównościach, duże przechyły na zakrętach, fotele słabo trzymają na boki. Świetna amortyzacja wszelkich dziur drogowych. W miarę cicho w środku. Nieodczuwalne obciążenie pasażerami i bagażem.
Opinia o nadwoziu:
Dla wysokich mało miejsca w fotelu kierowcy - nie opiera się podudzie, brakuje odsunięcia jeszcze paru cm do tyłu, z tyłu wygoda, bagażnik nie do zapełnienia, ergonomia bardzo dobra, materiały przyzwoite, trochę za twarde plastiki, możliwości aranżacji znikome, brak uwag do karoserii
Opinia o układzie jezdnym:
Pewnie pilnuje drogi , hamulce super, parkowanie problematyczne /nie umiem się wciskać w ciasno zaparkowane miejsca /, koło na tylnej klapie zasłania widoczność, przeszkadza w umieszczeniu czujników parkowania i robi dodatkowy dystans.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje równo i cicho,przyśpieszenie może nie rewelacja ale wystarczające
Opinia o komforcie:
Wyciszenie wnętrza mogło być lepsze,jeśli chodzi o resorowanie duży plus zawieszenie rewelacja
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze dość skromne ale funkcjonalne,duż miejsca z przodu jak i z tyłu.Duży bagażnik nawet bez składania foteli.Feler nadwozia rdzewiejący zawias tylnej klapy
Opinia o układzie jezdnym:
Świetnie prowadzi się w warunkach zimowych pod warunkiem że napędy działają prawidłowo.Ciekawe rozwiązanie dzwigni hamulca ręcznego.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


sprowadzony z CH, stuknięty(prawy błotnik i tyle...)za ceną nowego Yarisa, ,tylną oś włącza po uslizgu przednich kół ( zimą na śniegu, lodzie,żeby miec pewność że sie nie spóźni prowokuję poślizg przed wzniesieniem). Pali 10-14- ale używa go żona - 10 km dziennie do pracy. Awari...
Opinia o układzie napędowym:
Troche nie czuć tych 150 KM przy wyprzedzaniu
Opinia o nadwoziu:
jest wrażenie dużej przestrzeni w środku
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY HONDA CRV

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 5
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
7.6/10
Skrzynia biegów
9.2/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
7.6/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.2/10
Wyciszenie
6.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
5.8/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
7.6/10
Naprawy
Niezawodność
7.4/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 1
Nic 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Honda CRV brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota RAV-4.

  Honda

  CRV

  Toyota

  RAV-4

Najciekawsza opinia użytkownika o Hondzie CRV

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 29

Honda CRV LS 2000 150KM 2004r. terenowy

Ocena ogólna
totalnie bezawaryjna, świetna jakość i spasowanie elementów a także ich trwałość. Wnętrze trochę nie na czasie, brakuje \"bajerów\" ale ogólnie jest to bardzo solidny kawał samochodu. Jeśli ktoś potrzebuje \"miastoodpornego\" auta czy też lubi zjechać z asfaltu w lekki teren to auto daje dużo frajdy. Dla porównania z innymi suv-ami które tylko wyglądają ale nie da się nimi wjechać nawet do lasu bo urwie się lanserski zderzak i zegnie alufela bo profil opony typu 40 i mniej to tutaj CRV-ka może nieźle zaskoczyć.

Układ napędowy
silnik wysokoobrotowy, dół kiepski, ożywa od 3000 obrotów, dostaje kopa od 5000, ciągnie do 7000 bez zająknięcia, w miarę miłe brzmienie silnika, jak na stosunkowo ciężkie auto potrafi nieźle przyspieszać, jednak lepszy byłby zapewne diesel

Widoczność
siedzi się wysoko, do przodu i na boki rewelacja, cofanie jednak to spore wyzwanie jeśli nie ma czujników, jedynie po kole na tylnej klapie można się co nieco zorientować gdzie się kończy auto

Komfort
silnik stosunkowo głośny choć brzmienie OK, przy dłuższej jeździe może jednak przeszkadzać, zawieszenie rewelacja na każde drogi, fotele mogłyby mieć lepsze trzymanie boczne - na zakrętach trzeba się dobrze trzymać kierownicy :)))

Nadwozie
wnętrze niestety mocno plastikowe, nowe suv-y są w środku już podobne do luksusowych limuzyn - w Hondzie niestety po japońsku z lat 90 ale wszystko bardzo porządne, idealne spasowanie, zero trzasków czy skrzypienia przynajmniej przy tym przebiegu, w środku duże możliwości aranżacji, ciekawostka - składany stolik pomiędzy przednimi fotelami, ergonomia OK choć pokrętła sterujące nawiewiem i klimą mogłyby być nieco wyżej.

Układ jezdny
w mieście ciężko się parkuje bez czujników, w miarę precyzyjny na zakrętach jak na suv-a, rewelacyjnie na wybojach i nierównościach, idealny na miejskie i podmiejskie dziury i wsokie krawężniki

Wentylacja i ogrzewanie
ogólnie OK choć klimatyzacja mogłaby być nieco wydajniejsza. Do schłodzenia ma w końcu całkiem spore wnętrze

Pełna opinia o Honda CRV LS 2000 150KM 2004r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Honda CRV: hatchback, kombi, sedan (limuzyna), terenowy, van

Honda CRV: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Honda CRV: 1.8, 2.0, 2.2, 2.4, 2.5

Honda CRV: 2013, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997