Honda City opinie, oceny użytkowników, Honda City spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Honda City

Liczba ocen: 22

Średnia ocena:

8.50/10

Honda City spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.37/8.00 6.60
trasa 5.59/9.00 6.00
cykl mieszany 6.52/8.50 6.30

City

OCENY HONDY CITY


Ogólna ocena:  

9/10


Ogolnie swietnie auto! Zalety: OBSZERNE WNETRZE, DUZY BAGAZNIK, WYGODNE AUTO, DOBRY SILNIK -malo pali i elastyczny, BARDZO DOBRE WYPOSAZENIE, AUTO ABSOLUTNIE BEZAWARYJNE, DOBRZE SIE PROWADZI. Wady: WYSOKA CENA ZAKUPU, PODATNE NA PODMUCHY BOCZNEGO WIATRU przy predkosciach powyzej 130 km/h (jesli wiej...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, skrzynia biegow -rewelacyjna (skoki krotkie i precyzyjne), przyspieszenie do 100 km/h dobre, za to elastycznosc, np. od 60 do 120 km/h na V -super!
Opinia o komforcie:
Resorowanie -ok, auto bardzo dobrze sie prowadzi zarowno z 1 os. na pokladzie, jak i z 5 os. i pelnym bagaznikiem -zero roznicy. fotele bardzo wygodne. Wyciszenie do 100 -super, 100-120 -ok, powyzej 125 -moglo by byc troche ciszej.
Opinia o nadwoziu:
Tutaj WSZYSTKO REWELACYJNIE!!! Auto bardzo przestronne w srodku (z przodu moze byc troche malo miejsca dla kierowcy, jesli ma powyzej 185 cm), z tylu jak w aucie klasy wyzszej. Ergonomia, bagaznik, jakosc wykonczenia -super. Skladanie tylnych foteli -KAPITALNE i BARDZO PRZYDATNE. Auto bardzo funkcjo...
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze i pewnie wchodzi w zakrety, hamulce dobre, ale nie rewelacyjne, parkuje sie dobrze (oczywiscie jak na sedana) -wspomaganie dziala bez zarzutu, duza podatnosc na boczny wiatr powyzej 130 km/h no i oczywiscie przy wietrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Ogolnie swietnie auto! Zalety: OBSZERNE WNETRZE, DUZY BAGAZNIK, WYGODNE AUTO, DOBRY SILNIK -malo pali i elastyczny, BARDZO DOBRE WYPOSAZENIE, AUTO ABSOLUTNIE BEZAWARYJNE, DOBRZE SIE PROWADZI. Wady: WYSOKA CENA ZAKUPU, PODATNE NA PODMUCHY BOCZNEGO WIATRU przy predkosciach powyzej 130 km/h (jesli wiej...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, skrzynia biegow -rewelacyjna (skoki krotkie i precyzyjne), przyspieszenie do 100 km/h dobre, za to elastycznosc, np. od 60 do 120 km/h na V -super!
Opinia o komforcie:
Resorowanie -ok, auto bardzo dobrze sie prowadzi zarowno z 1 os. na pokladzie, jak i z 5 os. i pelnym bagaznikiem -zero roznicy. fotele bardzo wygodne. Wyciszenie do 100 -super, 100-120 -ok, powyzej 125 -moglo by byc troche ciszej.
Opinia o nadwoziu:
Tutaj WSZYSTKO REWELACYJNIE!!! Auto bardzo przestronne w srodku (z przodu moze byc troche malo miejsca dla kierowcy, jesli ma powyzej 185 cm), z tylu jak w aucie klasy wyzszej. Ergonomia, bagaznik, jakosc wykonczenia -super. Skladanie tylnych foteli -KAPITALNE i BARDZO PRZYDATNE. Auto bardzo funkcjo...
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze i pewnie wchodzi w zakrety, hamulce dobre, ale nie rewelacyjne, parkuje sie dobrze (oczywiscie jak na sedana) -wspomaganie dziala bez zarzutu, duza podatnosc na boczny wiatr powyzej 130 km/h no i oczywiscie przy wietrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo ekonomiczny, niezawodny i pojemny. W zasadzie lepszy od większości kompaktów (nie mówimy o klasie premium). No i dla mnie osobiście to jeden z najładniejszych samochodów tej wielkości
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma dwa oblicza. Można jeździć spokojnie i wtedy jest bardzo ekonomiczny. Jeśli chcemy dynamiki jest ona osiągalna powyżej 4 tys obr i wtedy na moc nie można zbytnio narzekać. Silnik mega kulturalny.
Opinia o komforcie:
Auto wygodne, przestronne. Można w 4 osoby jechać w dłuższą podróż, tym bardziej, że wszystkie bagaże na bank zmieszczą się do 506 litrowego bagażnika.
Opinia o nadwoziu:
Plastiki twarde, ale o bardzo ładnej fakturze i bardzo dobrze spasowane. Nic nie skrzypi. Kierowca ma bardzo dobry dostęp do wszystkich przełączników. Łatwa obsługa. Pod tylną kanapą mieści się dodatkowy schowek i całkiem dużych możliwościach.
Opinia o układzie jezdnym:
Świetny kompromis między komfortem a twardością zawieszenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


na auto nie moge narzekac nogdy mnie nie zawioglo. jestem zadowoliny z tego auta ale mam zamiar go zmienic na wygodniejsze.
Opinia o układzie napędowym:
bardzo mała elastycznosc auto jedzie dopiero od 2,5 tys obr. silnik oracuje ladnie miekko ale przy przyspieszaniu slychac silnik. krotkie biegi
Opinia o komforcie:
auto nie jest dobrze wyciszone. szalu nie ma jezeli chodzi o wygode ale tez nie jest zle.
Opinia o nadwoziu:
z tylu troszke brakuje miejsca rdza jeszcze nigdzie nie wyskoczyla.
Opinia o układzie jezdnym:
dobrze sie trzyna nawierzchni. zawieszenie orginalne jekko utwardzone. dobrze zachowuje sie na zakretach wspomaganie moglo byc mocniejsze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Słaby układ jezdny, o czym w pierwszej części opisu. Brak wycieraczki tylnej szyby.
Opinia o układzie napędowym:
Przy tej mocy silnik zachowuje się dobrze
Opinia o komforcie:
W szczególności fotel kierowcy i pasażera jest za krótki pod udami i niedostatecznie podpiera nogi. Do tego za mała jest regulacja odsunięcia fotela do tyłu (wzrost 184cm)
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik jest za głęboki i za niski.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo dobrze zachowuje się w mieście. Natomiast jest bardzo podatne na podmuchy wiatru, co sprawia, że niestabilnie zachowuje się poza terenem zabudowanym przy prędkościach powyżej 100 km/godz. Miałem takie uczucie jakby auto "pływało" i zmieniało tor jazdy. W tych warunka...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY HONDA CITY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 77.27% głosów 17
Raczej tak 13.64% głosów 3
Trudno powiedzieć 4.55% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 4.55% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.9/10
Naprawy
Niezawodność
8.1/10
Koszty napraw
6.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 7
Inne 3
Spalanie 3
Komfort jazdy 2
Napęd 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 3
Układ jezdny 2
Napęd 2
Nic 2
Awaryjność 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Honda City brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Jetta.

  Honda

  City

  Volkswagen

  Jetta

Najciekawsza opinia użytkownika o Hondzie City

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: zzz

liczba głosów: 97

Honda City 1300 83KM 2007r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Ogolnie swietnie auto! Zalety: OBSZERNE WNETRZE, DUZY BAGAZNIK, WYGODNE AUTO, DOBRY SILNIK -malo pali i elastyczny, BARDZO DOBRE WYPOSAZENIE, AUTO ABSOLUTNIE BEZAWARYJNE, DOBRZE SIE PROWADZI. Wady: WYSOKA CENA ZAKUPU, PODATNE NA PODMUCHY BOCZNEGO WIATRU przy predkosciach powyzej 130 km/h (jesli wieje), CIUT ZBYT GLOSNY POWYZEJ 125 km/h, DROGIE PRZEgLADY W ASO.

Układ napędowy
Silnik bardzo elastyczny, skrzynia biegow -rewelacyjna (skoki krotkie i precyzyjne), przyspieszenie do 100 km/h dobre, za to elastycznosc, np. od 60 do 120 km/h na V -super!

Widoczność
Widocznosc do przodu -extra (siedzi sie wysoko prawie jak w vanie -pelna kontrola sytuacji), do tylu jest troche gorzej, bo to sedan. W lusterkach ok.

Komfort
Resorowanie -ok, auto bardzo dobrze sie prowadzi zarowno z 1 os. na pokladzie, jak i z 5 os. i pelnym bagaznikiem -zero roznicy. fotele bardzo wygodne. Wyciszenie do 100 -super, 100-120 -ok, powyzej 125 -moglo by byc troche ciszej.

Nadwozie
Tutaj WSZYSTKO REWELACYJNIE!!! Auto bardzo przestronne w srodku (z przodu moze byc troche malo miejsca dla kierowcy, jesli ma powyzej 185 cm), z tylu jak w aucie klasy wyzszej. Ergonomia, bagaznik, jakosc wykonczenia -super. Skladanie tylnych foteli -KAPITALNE i BARDZO PRZYDATNE. Auto bardzo funkcjonalne, mimo tego, ze to sedan.

Układ jezdny
Bardzo dobrze i pewnie wchodzi w zakrety, hamulce dobre, ale nie rewelacyjne, parkuje sie dobrze (oczywiscie jak na sedana) -wspomaganie dziala bez zarzutu, duza podatnosc na boczny wiatr powyzej 130 km/h no i oczywiscie przy wietrze.

Naprawy
ZERO JAKICHKOLWIEK AWARII!!! AUTO W CIAGU 2 LAT EKSPLOATACJI (50000km) BEZ ZADNEJ USTERKI!!!

Wentylacja i ogrzewanie
Bez zarzutow -klima bardzo, bardzo wydajna. Ogrzewane lusterka -super! ogrzewanie tylniej szyby mogloby dzialac ciut szybcie (tak na prawde to juz sie troche czepiam na sile...)

Elektryka/elektronika
Tu WSZYSTKO TIP-TOP. Nie ma sie do czego przyczepic, nawet jesli by sie bardzo chcialo.

Pełna opinia o Honda City 1300 83KM 2007r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Honda City: hatchback, sedan (limuzyna)

Honda City: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Honda City: 1.3, 1.4, 1.5, 1.8, 2.0

Honda City: 2009, 2008, 2007, 2006, 1998, 1993