Honda City opinie, oceny użytkowników, Honda City spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Honda City

Liczba ocen: 23

Średnia ocena: 8.43/10

Honda City spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.40/8.00
6.60
trasa
5.62/9.00
6.00
cykl mieszany
6.54/8.50
6.30

Oceny HONDY CITY

2009-03-04

Ogólna ocena:

9/10

Ogolnie swietnie auto! Zalety: OBSZERNE WNETRZE, DUZY BAGAZNIK, WYGODNE AUTO, DOBRY SILNIK -malo pali i elastyczny, BARDZO DOBRE WYPOSAZENIE, AUTO ABSOLUTNIE BEZAWARYJNE, DOBRZE SIE PROWADZI. Wady: WYSOKA CENA ZAKUPU, PODATNE NA PODMUCHY BOCZNEGO WIATRU przy predkosciach powyzej 130 km/h (jesli wiej...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, skrzynia biegow -rewelacyjna (skoki krotkie i precyzyjne), przyspieszenie do 100 km/h dobre, za to elastycznosc, np. od 60 do 120 km/h na V -super!
Opinia o komforcie:
Resorowanie -ok, auto bardzo dobrze sie prowadzi zarowno z 1 os. na pokladzie, jak i z 5 os. i pelnym bagaznikiem -zero roznicy. fotele bardzo wygodne. Wyciszenie do 100 -super, 100-120 -ok, powyzej 125 -moglo by byc troche ciszej.
Opinia o nadwoziu:
Tutaj WSZYSTKO REWELACYJNIE!!! Auto bardzo przestronne w srodku (z przodu moze byc troche malo miejsca dla kierowcy, jesli ma powyzej 185 cm), z tylu jak w aucie klasy wyzszej. Ergonomia, bagaznik, jakosc wykonczenia -super. Skladanie tylnych foteli -KAPITALNE i BARDZO PRZYDATNE. Auto bardzo funkcjo...
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze i pewnie wchodzi w zakrety, hamulce dobre, ale nie rewelacyjne, parkuje sie dobrze (oczywiscie jak na sedana) -wspomaganie dziala bez zarzutu, duza podatnosc na boczny wiatr powyzej 130 km/h no i oczywiscie przy wietrze.

2009-03-04

Ogólna ocena:

9/10

Ogolnie swietnie auto! Zalety: OBSZERNE WNETRZE, DUZY BAGAZNIK, WYGODNE AUTO, DOBRY SILNIK -malo pali i elastyczny, BARDZO DOBRE WYPOSAZENIE, AUTO ABSOLUTNIE BEZAWARYJNE, DOBRZE SIE PROWADZI. Wady: WYSOKA CENA ZAKUPU, PODATNE NA PODMUCHY BOCZNEGO WIATRU przy predkosciach powyzej 130 km/h (jesli wiej...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, skrzynia biegow -rewelacyjna (skoki krotkie i precyzyjne), przyspieszenie do 100 km/h dobre, za to elastycznosc, np. od 60 do 120 km/h na V -super!
Opinia o komforcie:
Resorowanie -ok, auto bardzo dobrze sie prowadzi zarowno z 1 os. na pokladzie, jak i z 5 os. i pelnym bagaznikiem -zero roznicy. fotele bardzo wygodne. Wyciszenie do 100 -super, 100-120 -ok, powyzej 125 -moglo by byc troche ciszej.
Opinia o nadwoziu:
Tutaj WSZYSTKO REWELACYJNIE!!! Auto bardzo przestronne w srodku (z przodu moze byc troche malo miejsca dla kierowcy, jesli ma powyzej 185 cm), z tylu jak w aucie klasy wyzszej. Ergonomia, bagaznik, jakosc wykonczenia -super. Skladanie tylnych foteli -KAPITALNE i BARDZO PRZYDATNE. Auto bardzo funkcjo...
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze i pewnie wchodzi w zakrety, hamulce dobre, ale nie rewelacyjne, parkuje sie dobrze (oczywiscie jak na sedana) -wspomaganie dziala bez zarzutu, duza podatnosc na boczny wiatr powyzej 130 km/h no i oczywiscie przy wietrze.

MS2015-10-03

Ogólna ocena:

10/10

Bardzo ekonomiczny, niezawodny i pojemny. W zasadzie lepszy od większości kompaktów (nie mówimy o klasie premium). No i dla mnie osobiście to jeden z najładniejszych samochodów tej wielkości
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma dwa oblicza. Można jeździć spokojnie i wtedy jest bardzo ekonomiczny. Jeśli chcemy dynamiki jest ona osiągalna powyżej 4 tys obr i wtedy na moc nie można zbytnio narzekać. Silnik mega kulturalny.
Opinia o komforcie:
Auto wygodne, przestronne. Można w 4 osoby jechać w dłuższą podróż, tym bardziej, że wszystkie bagaże na bank zmieszczą się do 506 litrowego bagażnika.
Opinia o nadwoziu:
Plastiki twarde, ale o bardzo ładnej fakturze i bardzo dobrze spasowane. Nic nie skrzypi. Kierowca ma bardzo dobry dostęp do wszystkich przełączników. Łatwa obsługa. Pod tylną kanapą mieści się dodatkowy schowek i całkiem dużych możliwościach.
Opinia o układzie jezdnym:
Świetny kompromis między komfortem a twardością zawieszenia.

2008-08-16

Ogólna ocena:

8/10

na auto nie moge narzekac nogdy mnie nie zawioglo. jestem zadowoliny z tego auta ale mam zamiar go zmienic na wygodniejsze.
Opinia o układzie napędowym:
bardzo mała elastycznosc auto jedzie dopiero od 2,5 tys obr. silnik oracuje ladnie miekko ale przy przyspieszaniu slychac silnik. krotkie biegi
Opinia o komforcie:
auto nie jest dobrze wyciszone. szalu nie ma jezeli chodzi o wygode ale tez nie jest zle.
Opinia o nadwoziu:
z tylu troszke brakuje miejsca rdza jeszcze nigdzie nie wyskoczyla.
Opinia o układzie jezdnym:
dobrze sie trzyna nawierzchni. zawieszenie orginalne jekko utwardzone. dobrze zachowuje sie na zakretach wspomaganie moglo byc mocniejsze.

Adam Piotrowski2010-02-23

Ogólna ocena:

5/10

Słaby układ jezdny, o czym w pierwszej części opisu. Brak wycieraczki tylnej szyby.
Opinia o układzie napędowym:
Przy tej mocy silnik zachowuje się dobrze
Opinia o komforcie:
W szczególności fotel kierowcy i pasażera jest za krótki pod udami i niedostatecznie podpiera nogi. Do tego za mała jest regulacja odsunięcia fotela do tyłu (wzrost 184cm)
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik jest za głęboki i za niski.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo dobrze zachowuje się w mieście. Natomiast jest bardzo podatne na podmuchy wiatru, co sprawia, że niestabilnie zachowuje się poza terenem zabudowanym przy prędkościach powyżej 100 km/godz. Miałem takie uczucie jakby auto "pływało" i zmieniało tor jazdy. W tych warunka...

Średnie oceny HONDA CITY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
73.91%
głosów 17
Raczej tak
17.39%
głosów 4
Trudno powiedzieć
4.35%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
4.35%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.9/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
7.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.9/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.1/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.1/10
Koszty napraw
7.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
7
Inne
3
Spalanie
3
Komfort jazdy
2
Napęd
1
Wnętrze
1
Nic
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
3
Nic
2
Napęd
2
Układ jezdny
2
Nadwozie
1
Komfort jazdy
1
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Honda City brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Civic.

Honda City

Honda City

Honda Civic

Honda Civic

Najciekawsza opinia użytkownika o Hondzie City

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 104

Honda City 1300 83KM 2007r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Ogolnie swietnie auto! Zalety: OBSZERNE WNETRZE, DUZY BAGAZNIK, WYGODNE AUTO, DOBRY SILNIK -malo pali i elastyczny, BARDZO DOBRE WYPOSAZENIE, AUTO ABSOLUTNIE BEZAWARYJNE, DOBRZE SIE PROWADZI. Wady: WYSOKA CENA ZAKUPU, PODATNE NA PODMUCHY BOCZNEGO WIATRU przy predkosciach powyzej 130 km/h (jesli wieje), CIUT ZBYT GLOSNY POWYZEJ 125 km/h, DROGIE PRZEgLADY W ASO.

Układ napędowy

Silnik bardzo elastyczny, skrzynia biegow -rewelacyjna (skoki krotkie i precyzyjne), przyspieszenie do 100 km/h dobre, za to elastycznosc, np. od 60 do 120 km/h na V -super!

Widoczność

Widocznosc do przodu -extra (siedzi sie wysoko prawie jak w vanie -pelna kontrola sytuacji), do tylu jest troche gorzej, bo to sedan. W lusterkach ok.

Komfort

Resorowanie -ok, auto bardzo dobrze sie prowadzi zarowno z 1 os. na pokladzie, jak i z 5 os. i pelnym bagaznikiem -zero roznicy. fotele bardzo wygodne. Wyciszenie do 100 -super, 100-120 -ok, powyzej 125 -moglo by byc troche ciszej.

Nadwozie

Tutaj WSZYSTKO REWELACYJNIE!!! Auto bardzo przestronne w srodku (z przodu moze byc troche malo miejsca dla kierowcy, jesli ma powyzej 185 cm), z tylu jak w aucie klasy wyzszej. Ergonomia, bagaznik, jakosc wykonczenia -super. Skladanie tylnych foteli -KAPITALNE i BARDZO PRZYDATNE. Auto bardzo funkcjonalne, mimo tego, ze to sedan.

Układ jezdny

Bardzo dobrze i pewnie wchodzi w zakrety, hamulce dobre, ale nie rewelacyjne, parkuje sie dobrze (oczywiscie jak na sedana) -wspomaganie dziala bez zarzutu, duza podatnosc na boczny wiatr powyzej 130 km/h no i oczywiscie przy wietrze.

Naprawy

ZERO JAKICHKOLWIEK AWARII!!! AUTO W CIAGU 2 LAT EKSPLOATACJI (50000km) BEZ ZADNEJ USTERKI!!!

Wentylacja i ogrzewanie

Bez zarzutow -klima bardzo, bardzo wydajna. Ogrzewane lusterka -super! ogrzewanie tylniej szyby mogloby dzialac ciut szybcie (tak na prawde to juz sie troche czepiam na sile...)

Elektryka/elektronika

Tu WSZYSTKO TIP-TOP. Nie ma sie do czego przyczepic, nawet jesli by sie bardzo chcialo.

Zobacz również opinie:

Honda City: hatchback, sedan (limuzyna)

Honda City: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Honda City: 1.3, 1.4, 1.5, 1.8, 2.0

Honda City: 2009, 2008, 2007, 2006, 1998, 1993