Honda Civic opinie, oceny użytkowników, Honda Civic spalanie 1.7 (strona 1)

Opinie o samochodach Honda Civic

1.7

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 8.29/10

Honda Civic spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.75/-.--
5.50
trasa
6.50/-.--
4.30
cykl mieszany
7.30/-.--
5.00

Oceny HONDY CIVIC

Piotr2008-02-08

Ogólna ocena:

8/10

mocna ocena za walory auta i jego raczej nieazawodność. Diessel - trzeba nauczyć sie nim jeździć aby nie przepalał. No w końcu to japończyk więc tu musi wszystko cykać jak w szwajcarskim zegarku
Opinia o układzie napędowym:
do 3 biegu muł no chyba że dajemy po garach ale to odbije sie na spalaniu, silniczek pracuje płynnie (przypuszczam że mu cofnięto o 100tyskm licznik), od 4 biegu auto dunamiczne dobreprzyspieszenia a b.dobre przy turbinie.Spalanie - zateży od techniki jazdy od 5,4 do nawet 7,5 (przy agresywn...
Opinia o komforcie:
nic dodać nic ująć
Opinia o nadwoziu:
dobrze wszystko rozmieszczone, pod ręką jest wszystko co potrzeba.Folele przednie jakościowo trochę - słabsze niż ma volkswagen, raczej duzo miejsca i wygodne na dłużsżą trasę
Opinia o układzie jezdnym:
układ kierowniczy - możemy ponarzekac na słabą przekjładnie kierownicy ale da sie tanim kosztem naprawić. Hamulce - no cóz klacki hamulcowe tył i przód ale bez wiekszych problemów,Parkowanie - wspomaganie swoje robi chociaz autko dosc dlugie.Zawieszenia raczej twarde i dobrze wchodzi w zak...

2010-08-22

Ogólna ocena:

10/10

Jestem bardzo zadowolony z tego modelu saomochodu.
Opinia o układzie napędowym:
Jednostka napędowa tego samochodu pracuje bez zarzutu. Samochód jest bardzo zwrotny.
Opinia o komforcie:
Podczas nierówności wyczuwa się lekką sztywność zawieszenia oraz po przekroczeniu prędkości 150 km/ wyczuwa się głośniejszą pracę silnika. A tak poza tym samochód sprawuje się idealnie zarówno w prowadzeniu w mieście jak i w trasie.
Opinia o nadwoziu:
Samochód bardzo wygodny dla pasażerów, dużo miejsca zrówno w kabinie jak i bagażniku. Potwierdzam jednak problem z pojawieniem się korozji na tylnej klapie bagażnika.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się doskonale.

2010-02-18

Ogólna ocena:

9/10

mimo opisanych wyżej niedociągnięć w aucie, pojazd posiada same zalety, polecam to auto dla kierowców z praktyką
Opinia o układzie napędowym:
z pracy silnika , skrzyni biegów i przyśpieszenia jestem zadowolony
Opinia o komforcie:
jak na auto japońskie mogło by być lepiej wyciszone
Opinia o nadwoziu:
przestrzeń z przodu i tyłu zapewnia komfort jazdy nawet mojemu synowi (wzrost 204 cm), niektóre wskażniki na tablicy rozdzielczej mogłyby być lepiej widoczne,
Opinia o układzie jezdnym:
brak czujników parkowania

Piotr2008-02-09

Ogólna ocena:

9/10

ogólnie OK
Opinia o układzie napędowym:
silnik jest OK
Opinia o komforcie:
Ten model Hondy polecam max dla dwóch osób.
Opinia o nadwoziu:
z przodu dla kierowcy i pasażera przestrzeń jest OK, z tyłu trochę mało miejsca, ale ten model jest chyba produkowany z myślą o dwóch osobach i może dziecku.
Opinia o układzie jezdnym:
Wspaniały samochodzik, bezawaryjny, bardzo dobre osiągi, b.mały apetyt na paliwo. Naprawdę polecam.

2009-07-17

Ogólna ocena:

9/10

nie znam wad, natomiast dowodem zalet jest wysoka,podana przeze mnie ocena, w odpowiedzi na poszczególne pytania
Opinia o układzie napędowym:
bez komentarza
Opinia o komforcie:
nic dodać nic ująć, poprostu wyśmienity samochód
Opinia o układzie jezdnym:
od 17 lat jeżdzę wyłącznie samochodami marki Honda i nie zamieniłbym jej ani na Mercedesa w podobnej klasie ani tym bardziej na Jaguara.

Średnie oceny HONDA CIVIC

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
64.29%
głosów 9
Raczej tak
14.29%
głosów 2
Trudno powiedzieć
7.14%
głosów 1
Raczej nie
7.14%
głosów 1
Nie
7.14%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
8.2/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
7.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.9/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
7.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.0/10
Elektronika
5.9/10
Naprawy
Niezawodność
6.2/10
Koszty napraw
4.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
4
Komfort jazdy
4
Spalanie
2
Wnętrze
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
2
Nic
2
Wentylacja i ogrzewanie
2
Spalanie
2
Układ jezdny
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Honda Civic brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Auris.

Honda Civic

Honda Civic

Toyota Auris

Toyota Auris

Najciekawsza opinia użytkownika o Hondzie Civic

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotr

liczba głosów: 48

Honda Civic 1700 cdit 100KM 2002r. hatchback

Ocena ogólna

mocna ocena za walory auta i jego raczej nieazawodność. Diessel - trzeba nauczyć sie nim jeździć aby nie przepalał. No w końcu to japończyk więc tu musi wszystko cykać jak w szwajcarskim zegarku

Układ napędowy

do 3 biegu muł no chyba że dajemy po garach ale to odbije sie na spalaniu, silniczek pracuje płynnie (przypuszczam że mu cofnięto o 100tyskm licznik), od 4 biegu auto dunamiczne dobreprzyspieszenia a b.dobre przy turbinie.Spalanie - zateży od techniki jazdy od 5,4 do nawet 7,5 (przy agresywnej jeździe). Pojemne, przestronne, naprawde warto. Zakup - to był strzał w 10tkę

Widoczność

na tył to raczej tylko lusterka, bowiem zaprojektowany spad karoserii ma sowje zalety i wady zaleta - słońce nie przypieka pasażerom z tyłu wada ograniczona widoczność

Komfort

nic dodać nic ująć

Nadwozie

dobrze wszystko rozmieszczone, pod ręką jest wszystko co potrzeba.Folele przednie jakościowo trochę - słabsze niż ma volkswagen, raczej duzo miejsca i wygodne na dłużsżą trasę

Układ jezdny

układ kierowniczy - możemy ponarzekac na słabą przekjładnie kierownicy ale da sie tanim kosztem naprawić. Hamulce - no cóz klacki hamulcowe tył i przód ale bez wiekszych problemów,Parkowanie - wspomaganie swoje robi chociaz autko dosc dlugie.Zawieszenia raczej twarde i dobrze wchodzi w zakręty. ale wrażliwe na nierówności przy dobijaniu

Wentylacja i ogrzewanie

klimatyzacje więc cóz powiedziec - beż większych problemów

Zobacz również opinie:

Honda Civic: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Honda Civic: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Honda Civic: 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 2.0, 2.2

Honda Civic: 2015, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1986, 1985, 1980