Honda FR-V opinie, oceny użytkowników, Honda FR-V spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Honda FR-V

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

9.00/10

Honda FR-V spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.80/9.30 6.80
trasa 8.10/9.20 5.40
cykl mieszany 8.80/10.60 6.50

FR-V

OCENY HONDY FR-V


Ogólna ocena:  

9/10


Sądzę że jak na dalekie trasy i potem odsprzedaż co do marki auto warte swej ceny.
Opinia o układzie napędowym:
Wersja 155 koni dobrze radzi sobie zwłaszcza jadąc samemu ale i w 6 osób i z pełnym bagażnikiem nie miałem problemów z wyprzedzeniem.
Opinia o komforcie:
Auto płynie a wiem bo ciurkiem zrobiłem trasę Gdańsk-Ustrzyki w tym od Warszawy w 6 osób i wszyscy byli zadowoleni. Przy 120 km spokojnie można słuchać muzyki i rozmawiać nawet jak jest uchylony trochę szyber :)
Opinia o nadwoziu:
Faktem jest słaby lakier tzw. półmetalik Z przodu jak w środku siedzi dorosłe dziecko lub mniejsza osoba jest dobry komfort a 2 osoby to rewelacja, fotel kierowcy i pasażera ma dobre bocznie trzymanie jak na swą wielkość. Z tylu rewelacja bo środkowy fotel tez ma przesuwanie co nie wpł...
Opinia o układzie jezdnym:
W sumie mam ja niedługo ale wiem ze warto było kupić, siedzi się wygodnie i wysoko nawet w 6 osób.(mam 172/88)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Bardzo fajne autko. Brakuje mi w nim jedynie 4x4 i może regulacji wysokości zawieszenia. Prowadzenie rewelacyjne jak w Hondzie.
Opinia o układzie napędowym:
Rewelacyjne przyspieszenie zwłaszcza po tuningu (170KM). Trochę brakuje napędu na 4 koła. auto zwłaszcza w zimie ma nadmiar mocy.
Opinia o komforcie:
Auto nie jest specjalnie komfortowe. Ale jezeli chce się mieć precyzję prowadzenia i duże osiągi to trzeba się z tym liczyć. zbyt małe fotele z przodu (ciasne dla większych osób). Słaba regulacja.
Opinia o nadwoziu:
Świetnie pomyślane 3 środkowe siedzenie które może służyć za stolik podłokietnik czy odsunięte do tyłu daje dużomiejsca na zakupy pod ręką... Doskonale wykorzystane wnętrze zwłaszcza dla 6 osobowej rodziny.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjne prowadzenie, Precyzyjny układ kierowniczy, może trochę zbyt mocno reaguje na nierówności i przenosi to na koło kierownicy ale, bez problemu można prowadzić go nawet przy większych prędkościach bez obaw że auto wskoczy do rowu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Szkoda, że już jej nie produkują bo autko dla rodziny 2+1 jest po prostu superaśne
Opinia o układzie napędowym:
To w końcu nie jest auto wyścigowe, a turystyczne (rekreacyjne), jak sama nazwa wskazuje: rodzinne auto REKREACYJNE, więc jako takie je należy oceniać i tu dam PIĄTKĘ z plusem
Opinia o komforcie:
Autko przestaje być słychać przy 4000 obrotów = 130 km/h. Zawieszenie super.
Opinia o nadwoziu:
Miękki lakier i ptaszydła siadające na autko robią pazurkami ślady. Bagażnik nie powala, a zwłaszcza przy 6 osobach. Rozwiązanie to box na dachu. Generalnie to na wyprawę 2+1 z bagażem REWELACJA.
Opinia o układzie jezdnym:
Ze względu na rozmiar autka ( 1,8m szerokości) promień skrętu ma spory, ale to w końcu mały rodzinny autobusik. Prowadzi się za to rewelacyjnie i bardzo komfortowo. Trasa Warszawa - Varna (1700km) i praktycznie zero zmęczenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Wady to spalanie i przyspieszenie przydałaby się może sześciostopnowa skrzynia poza tym same zalety
Opinia o układzie napędowym:
Troch za mały silnik jak na takie auto
Opinia o komforcie:
Uwzględniając komplet pasażerów mam na myśli 6 osób bo autko ma 3 siedzenia z przodu,W piątke bardzo wygodne i wystarczajaco miejsca nawet z tyłu dla mnie a mam 195 cm wzrostu więc wiem o czym pisze
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY HONDA FR-V

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 25.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
6.0/10
Napęd
Elastyczność
6.3/10
Skrzynia biegów
7.3/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
5.5/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
7.8/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.5/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
6.3/10
Widoczność w lusterkach
7.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.8/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Honda FR-V brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Corolla Verso.

  Honda

  FR-V

  Toyota

  Corolla Verso

Najciekawsza opinia użytkownika o Hondzie FR-V

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 24

Honda FR-V 2200 140KM 2007r. hatchback

Ocena ogólna
Bardzo fajne autko. Brakuje mi w nim jedynie 4x4 i może regulacji wysokości zawieszenia. Prowadzenie rewelacyjne jak w Hondzie.

Układ napędowy
Rewelacyjne przyspieszenie zwłaszcza po tuningu (170KM). Trochę brakuje napędu na 4 koła. auto zwłaszcza w zimie ma nadmiar mocy.

Widoczność
Widoczność specyficzna ( pierwsze wrażenie nie jest dobre) ale po przejachaniu kilku kilometrów nie odczuwa się z tym problemów. Auto sprawia wrażenie b. szerokiego dlatego może być problematyczne parkowanie, ale na trasie - rewelacja!

Komfort
Auto nie jest specjalnie komfortowe. Ale jezeli chce się mieć precyzję prowadzenia i duże osiągi to trzeba się z tym liczyć. zbyt małe fotele z przodu (ciasne dla większych osób). Słaba regulacja.

Nadwozie
Świetnie pomyślane 3 środkowe siedzenie które może służyć za stolik podłokietnik czy odsunięte do tyłu daje dużomiejsca na zakupy pod ręką... Doskonale wykorzystane wnętrze zwłaszcza dla 6 osobowej rodziny.

Układ jezdny
Rewelacyjne prowadzenie, Precyzyjny układ kierowniczy, może trochę zbyt mocno reaguje na nierówności i przenosi to na koło kierownicy ale, bez problemu można prowadzić go nawet przy większych prędkościach bez obaw że auto wskoczy do rowu.

Naprawy
Koszty napraw serwisowych są wysokie, ale jeżeli się nic nie psuje...

Elektryka/elektronika
Układ elektryczny może pozostawiać wiele do życzenia. Elektryczne szyby bez automatycznego domykania? ( trzeba trzymać przycisk).

Pełna opinia o Honda FR-V 2200 140KM 2007r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Honda FR-V: hatchback, mini-van

Honda FR-V: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Honda FR-V: 1.7, 2.0, 2.2

Honda FR-V: 2007, 2006, 2005