Opinie o samochodach Honda Jazz
Liczba ocen: 40
Honda Jazz spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
Fotele przednie
8.7
Fotele tylne
8.2
Jazda z kompletem pasażerów
7.9
| Inne | 2 |
| Nadwozie | 1 |
| Widoczność | 1 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Honda Jazz brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.
Opinia użytkownika o Hondzie Jazz
użytkownik:
liczba głosów: 3
Honda Jazz 1200 78KM 2004r. mini-van
Ocena ogólna
w porownaniu do wczesniej posiadanego nowego fiata punto to niebo i ziemia samochody tej samej klasy ale honda to po prostu rewelacja
Układ napędowy
w porownaniu z fiatem punto 75, silnik mniej dynamiczny ale bez awaryjnymalo pali. wiec cos za cos
Komfort
pomyslowosc konstrukcji tylniej kanapy po zlozeniu plaska podloga bagaznika, przedi fotel kierowcy moglby sie nizej opuszczac, wiem ze jest on osadzony na zbiorniku paliwa ale mozna bylo go jakos inanczej zaprojektowac. przy pokonywaniu nierownosci auto nie dobija ale powracajac do pierwotnego stanu slychac stukot
Nadwozie
jak na tak male autko calkiem wygodne.mankament tylko jeden schowek. mam klopoty z listwami przy podlogowymi plastikowymi prawa ciagle z jednej strony sie odczepia,po 3 latach pojawila sie rdza od wewnatrz na dzwiach na styku z yszczelkami u dolu usterke usunieto w ramach gwarancii. kasowanie licznika dziennego moglo by byc umieszczone w dzwigni kierunkowskazow
Układ jezdny
jak na tej klasy autko prowadzi sie bardzo fajnie.abs bardzo czuly.
Naprawy
malowanie w ramach gwarancji
Wentylacja i ogrzewanie
najbardziej mnie w tym aucie denerwuje parowanie szyb w czasie deszczu . trzeba zawsze zalanczac klimatyzacje masakra
Elektryka/elektronika
nie mialem z nia nigdy klopotu
użytkownik: Dominik
liczba głosów: 1
Honda Jazz JHM/GE6 1400 100KM 2009r. hatchback
Ocena ogólna
Przesiadłem się diesla na benzynę i do diesla już nie wrócę nigdy.-20 pali na dotyk,rozrząd łańcuszek czyli bezobsługowy silnik,małe spalanie,w miarę dynamiczny ale mi brakuje ze 30KM jak chce się poszaleć w miarę możliwości to kręcić do 6000tyś.jedyne rozwiązanie.Funkcjonalność,aranżacja wnętrza,wyposażenie seryjne,przestrzeń w środku biją konkurencję.
Układ napędowy
5 bieg możemy wrzucić przy 60km/h i samochód jedzie.Honda wprowadziła wskaźnik przełączania biegów ekonomicznej jazdy i to działa.Bardzo dobra sprawa jak dużo jeździ się po mieście.Natomiast w trasie przy tej prędkości i na tym samym biegu nie próbujmy wyprzedać.Może być niebezpiecznie.
Widoczność
Widoczność do przodu jak i do tyłu jak ktoś ogarnia ogólnie jazdę to czujniki parkowania są zbyteczne.A co do lusterek :) Mam wersję z migaczami i el.się składają a tafla lustra jest tak duża że można spokojnie się golić :)
Komfort
Jak dla mnie resorowanie w sam raz.Fotele przednie dobrze trzymają na boki i są wygodne wersja elegance.Przy 120 km/h robi się już głośniej.
Nadwozie
Z tyłu więcej miejsca na nogi niż w audi a4 avant.Miałem więc mam porównanie.Aranżacja wnętrza bije na głowę auta z klasy średniej.Przewoziłem już górala w pozycji stojącej i mebel o długości 2,20cm z zamkniętą klapą.Siedzenia tylne nazwane przez Honde magic są najlepszym rozwiązaniem pod względem funkcjonalności i bije konkurencję na głowę.
Układ jezdny
Pewne prowadzenie,układ kierowniczy precyzyjny,hamulce ostre,bezproblemowe parkowanie wciśnie się wszędzie
Naprawy
Niezawodność to duży atut Jazz'a
Wentylacja i ogrzewanie
No i tutaj rozczarowanie nie może do samego nagrzewania a do wentylacji nadmuchu.Słabo Jazz'ik dmucha nawet na max. pozycji nawiewu szybki często są zaparowane.W tej jak i poprzedniej generacji wada niestety.Trzeba podpierać się często klimą.
Elektryka/elektronika
Elektryka i elektronika jak na razie żadnych problemów.Oby tak dalej.
Pełna opinia o Honda Jazz JHM/GE6 1400 100KM 2009r. hatchback »
Honda Jazz - ogłoszenia
Honda - forum użytkowników
Honda Jazz - średnie ceny
Honda - tapety na pulpit
Honda - konfigurator felg
Honda - tanie opony
używane auto części
Honda - części nowe
nawigacja GPS w telefonie
Honda Accord, Honda City, Honda Civic, Honda Concerto, Honda CRV, Honda CRX, Honda Del Sol, Honda Element, Honda Fit, Honda FR-V, Honda FVR, Honda HRV, Honda Inny, Honda Integra, Honda Jazz, Honda Legend, Honda Odyssey, Honda Prelude, Honda Quintet, Honda S2000, Honda Shuttle, Honda Stream