Honda Odyssey opinie, oceny użytkowników, Honda Odyssey spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Honda Odyssey

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

9.00/10

Honda Odyssey spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.00/16.80 -.--
trasa 9.00/12.32 -.--
cykl mieszany 10.00/14.00 -.--

Odyssey

OCENY HONDY ODYSSEY


Ogólna ocena:  

7/10


jak ktoś lubi duże auta, w miarę pakowne - przy 5 osobach z bagażem na tydzień - luzik całkowity (bez tuby), wygoda, nawet lenistwo w prowadzeniu (automat, tempomat), pilnuje się wymian i serwisu, ma się znajomy warsztat (przy starszym roczniku), to mało jest konkurentów, może Nissan Ques...
Opinia o układzie napędowym:
silnik chyba nieco za słaby do tej masy, najgorzej przy redukcji na 2 (skrzynia 3-biegowa)ok. 30-50 mil/h, potem, powyżej 60 już calkiem nieźle - jak na takie auto, nie jest to demon szybkości, ale na dłuższych trasach całkiem dobrze utrzymuje stałą prędkość i do tego tempomat, oczywiś...
Opinia o komforcie:
przednie fotele i drugi rząd (mam 2-3-2), drugi rząd to dwa fotele stykowe rozkładane każdy oddzielnie z 3 miejscami, miejsca na nogi rewelacja, wygoda na wysokim poziomie; tylna kanapa rozkładana 2 miejscowa, dałem 8, bo na kanapie trzeba się zmieniać - mam 182 wzrostu i bez rozprostowania ...
Opinia o nadwoziu:
miejsca dużo (patrz wyżej), zegary w porządku - do mil przyzwyczaiłem się przy Maździe, przełączniki też w miarę osiągalne, bagażnik? co to jest? (butla w schowku), ale dwie spore walizy mieszczą się za kanapą - przerobiłem trochę i mam nieco miejsca, tapicerka taka sobie, ale wytrz...
Opinia o układzie jezdnym:
parkowanie - czujniki parkowania z tyłu (4szt.); szybka powiększająca na tylnej szybie - jak się przyzwyczaić może pomóc (zastałem przy kupnie); miałem poprzednio Mazdę MPV - była cięższa, prowadziła się lepiej szczególnie na naszych koleinach;
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód rodzinny, mam rodzinę 5 osobową więc nie ma problemu z pakowaniem a jak się trafią znajomi na wyjazd to 3 osoby jeszcze wejdą. Polecam każdemu
Opinia o układzie napędowym:
Fajny bardzo cichy silnik 3,5 V6 VCM. Przyśpieszenie 0-100km ok 8s. (miny sąsiadów na światłach w "betach, audikach, wieśwagonach..." bezcenne ale długo ich nie widuję bo zostają w tyle heh :) jak na tę masę sinik naprawdę daję radę nie ma problemu na "niemieckiej autos...
Opinia o komforcie:
zawieszenie dość miękkie jak w sam. z USA samochód cichy, przestronny, 6 osób + bagaże i 2 tyg. nad morze, bez boxa wszystko za 3 rzędem siedzeń (mega pakowny wóz)
Opinia o nadwoziu:
ilość miejsca b.duża dla 8 osób, sporo schowków w drzwiach i pod podłogą, na fotelach mam skórę (mięsista, konkretna nie taka jak w europejskich sam. papierek) reszta to plastik ale dobrze wykonany i spasowany nic nie skrzypi ani trzeszczy,
Opinia o układzie jezdnym:
układ jezdny dość dobry jednak trzeba liczyć się z masą i gabarytami samochodu. Jest to Honda na rynek amerykański więc jest dość miękka.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Dla mnie jest to idealny wóz spełniający w 100% moje wygórowane oczekiwania.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik i skrzynia są zgrane idealnie auto jest zrywne i bardzo elastyczne 8sek do 100km/h wyprzedzanie nie stanowi zadnego problemu. Az chce się jeździć :)
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodne auto, fotele duze kapitanskie z pełna regulacją. Wyciszenie silnika bardzo dobre, słychac jedynie szum opon powyzej 130km/h gdyz sa dość szerokie.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca jest az nadto. Jest to największy van typowo osobowy jaki widziałem. Bagażnik głęboki bardzo pojemny. Fotele składane do płaskiej podłogi. Fotele srodkowe demontowane bardzo łatwo. Zapas-dojazdówka na lewej burcie. Sprytne.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się swietnie, auto jest miękkie po prostu się płynie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


PRZY PRĘDKOŚĆCIACH POWYŻEJ 140KM/H JEST SŁABO WYCISZONY
Opinia o komforcie:
zbyt głosno przy prędkosciach powyżej 140km/h
Opinia o układzie jezdnym:
ZBYT MAŁE LUSTERKA W STOSUNKU DO GABARYTÓW AUTA
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
Przy siedmiu dorosłych osobach auto za nisko siedzi.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY HONDA ODYSSEY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.43% głosów 5
Raczej tak 28.57% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
8.9/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
8.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.6/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
8.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.1/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
8.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
9.1/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.6/10
Naprawy
Niezawodność
7.9/10
Koszty napraw
6.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Niezawodność 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Honda Odyssey brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Sienna.

  Honda

  Odyssey

  Toyota

  Sienna

Najciekawsza opinia użytkownika o Hondzie Odyssey

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tadeusz

liczba głosów: 91

Honda Odyssey 2200 v6 140KM 1995r. van

Ocena ogólna
jak ktoś lubi duże auta, w miarę pakowne - przy 5 osobach z bagażem na tydzień - luzik całkowity (bez tuby), wygoda, nawet lenistwo w prowadzeniu (automat, tempomat), pilnuje się wymian i serwisu, ma się znajomy warsztat (przy starszym roczniku), to mało jest konkurentów, może Nissan Quest?, Mazda MPV? - szczególnie wyposażenie

Układ napędowy
silnik chyba nieco za słaby do tej masy, najgorzej przy redukcji na 2 (skrzynia 3-biegowa)ok. 30-50 mil/h, potem, powyżej 60 już calkiem nieźle - jak na takie auto, nie jest to demon szybkości, ale na dłuższych trasach całkiem dobrze utrzymuje stałą prędkość i do tego tempomat, oczywiście

Widoczność
lusterka w porządku; nieco zasłania lewy słupek przy obserwacji lewej strony w czasie skrętu; reszta patrz wyżej - pierwszy komentarz

Komfort
przednie fotele i drugi rząd (mam 2-3-2), drugi rząd to dwa fotele stykowe rozkładane każdy oddzielnie z 3 miejscami, miejsca na nogi rewelacja, wygoda na wysokim poziomie; tylna kanapa rozkładana 2 miejscowa, dałem 8, bo na kanapie trzeba się zmieniać - mam 182 wzrostu i bez rozprostowania nóg więcej jak 2 godz. nie wytrzymuję, oczywiście jeśli się siedzi samemu to komfort wzrasta

Nadwozie
miejsca dużo (patrz wyżej), zegary w porządku - do mil przyzwyczaiłem się przy Maździe, przełączniki też w miarę osiągalne, bagażnik? co to jest? (butla w schowku), ale dwie spore walizy mieszczą się za kanapą - przerobiłem trochę i mam nieco miejsca, tapicerka taka sobie, ale wytrzymała, plastki mogłyby być lepsze, blacha najszybciej \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"idzie\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" na nadkolach - tylnych - brak na rynku \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"reperaturek\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" tylnych błotników

Układ jezdny
parkowanie - czujniki parkowania z tyłu (4szt.); szybka powiększająca na tylnej szybie - jak się przyzwyczaić może pomóc (zastałem przy kupnie); miałem poprzednio Mazdę MPV - była cięższa, prowadziła się lepiej szczególnie na naszych koleinach;

Naprawy
trudności w wyszukiwaniu części, zgodnie z prawem Murphy\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'ego psują sie te, które są drogie i trudno je dostać; przykład czujnik stopu - steruje włączaniem się skrzyni i uruchamianiem biegów - małe g..., nie do dostania - tylko serwis (w promocji 190zł), olej do wspomagania - tylko serwis (na wymianę - nie na sprzedaż) ceny nie znam; wymiana rozrządu - 1000zł

Wentylacja i ogrzewanie
klima może być, tył lepszy chyba od przodu, ale ogrzewanie nie jest za ciekawe - dwa małe nawiewy pod przednimi fotelami to trochę za mało, Mazda miała dużo lepsze mimo jednego nawiewu pod fotelem kierowcy

Elektryka/elektronika
miałem kłopoty z tylną klapą - oświetlenie, ale to chyba wina wieku instalacji, trochę przy ostatnich bardzo obfitych opadach, po jeździe szwankuje alarm (fabryczny), zamyka, ale sygnalizuje otwarcie drzwi;

Pełna opinia o Honda Odyssey 2200 v6 140KM 1995r. van »

Zobacz również opinie:

Honda Odyssey: mini-van, van

Honda Odyssey: benzyna, benzyna+gaz

Honda Odyssey: 2.2, 3.5

Honda Odyssey: 2008, 2006, 2002, 2001, 2000, 1995