Hyundai Elantra opinie, oceny użytkowników, Hyundai Elantra spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Elantra

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 8.79/10

Hyundai Elantra spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.01/13.30
8.10
trasa
6.87/8.15
5.30
cykl mieszany
8.09/11.25
6.40

Oceny HYUNDAIA ELANTRA

Wojciech2016-11-05

Ogólna ocena:

10/10

W 2014 roku kupiłem nową Elantrę wersja Comfort po lifcie. Jeździłem nią prawie dwa lata. Byłem z niej bardzo zadowolony. Auto przestronne, komfortowe, z dobrym i oszczędnym silnikiem, dobrze wyposażone. Jesienią tego roku postanowiłem, że następny samochód będzie miał automatyczną...
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia automatyczna działa bez zarzutu.
Opinia o komforcie:
Ciszej niż w poprzedniej wersji i bardziej komfortowo.

Krzysztof2014-01-07

Ogólna ocena:

10/10

Dla mnie to rewelacyjne auto o nietuzinkowej sylwetce i wyposażeniu.W wyprzedaży na koniec roku można uzyskać zaskakujące upusty,co czyni to auto ciekawą propozycją.Auto zdecydowanie wyróżnia się z tłumu nijakich aut niemieckiego pochodzenia (oczywiście w tym segmencie).
Opinia o układzie napędowym:
Przy spokojnej i zrównoważonej jazdy silnik zachowuje się bardzo dobrze i nie ma apetytu na paliwo.Bardzo dobrze zestrojona skrzynia biegów i pozytyw za 6 bieg.Osiągi mogą przypaść do gustu.
Opinia o komforcie:
Nie widzę problemów z komfortem.Zawieszenie pracuje cicho i wystarczająco wydajnie.Raczej można ten element porównać do komfortu aut z wyższego segmentu.Nie słychać silnika.W wersji Style zarówno przednie,jak i tylne fotele podgrzewane.Radość zimą.
Opinia o nadwoziu:
Dla mnie,to jedno z piękniejszych aut.W środku zaskakująco dużo miejsca,a wyposażenie i jakość materiałów nie ustępują renomowanym producentom.Bagażnik 485 litrów,to dość sporo,choć zawiasy wchodzą do środka-minus.Deska rozdzielcza pięknie się prezentuje,a obsługa wszelkich prz...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo przewidywalnie.Ciche i stabilne zawieszenie.

Wojciech2015-01-04

Ogólna ocena:

10/10

Od 2002r. jeździłem dwoma Focusami w wersji sedan 1,6/100kM. Zamierzałem kupić trzeciego Focusa. Po obejrzeniu Forda po modernizacji zdecydowaliśmy się na Hyundaia Elantrę (zadecydowały dobre opinie w internecie, opinia znajomego, który od roku taką Elantrą jeździ i przepiękny wygląd a...
Opinia o układzie napędowym:
Spełnia moje oczekiwania.
Opinia o komforcie:
Przy pełnym obciążeniu nie prowadzi się tak pewnie jak Focus, którym dotąd jeździłem.
Opinia o nadwoziu:
O wiele lepiej niż w Fordzie Focusie.
Opinia o układzie jezdnym:
Wspomaganie kierownicy jak dla mnie zbyt lekkie. Zamontowałem czujniki parkowania. Bez nich parkowanie tyłem byłoby utrudnione (widoczność).

Darek2009-11-04

Ogólna ocena:

8/10

Bardzo dobry, niedoceniany samochód,może bez znanego z przodu znaczka, ale nie znaczek a samochód się liczy. Polecam ten model każdemu kto potrzebuje samochodu do jazdy, zarówno po mieście jak i na dłuzsze trasy. Wg. mnie kupować, lac paliwo i jeździć.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 2000 cm3 jest bardzo elastyczny, moc 142 KM same mówią za siebie.Przyspieszenie OK ! Spalanie - cos za coś !!
Opinia o komforcie:
Powyżej 140 troszkę za głosno, ale da sie jechać. Samochód obszerny, komfort jazdy - OK
Opinia o nadwoziu:
Samochód obszerny, zarówno z przodu jak i z tyłu. Ergonomie OK, wszystko na miejscu. Materiały mogłyby być trochę lepsze, co nie znaczy że są niedobre.
Opinia o układzie jezdnym:
Hyundai Elantra jest samochodem mało znanym.Jest to samochód bardzo komfortowy, przestronny,jezeli chodzi o wyglad osobiscie polecam sedan - wg. mnie jest ładniejszy.

Andrzej2008-08-22

Ogólna ocena:

9/10

Żaden inny samochód w tym przedziale cenowym nie dorówna Elantrze. P.S. Hyundai - to przecież MITSUBISHI made in KOREA.
Opinia o układzie napędowym:
Polecam silnik 2 litrowy, 1,6 - jest troszeczkę za słaby ale ... do jazdy miejskiej bez dużego obciążenia - spokojnie wystarczy. No i oczywiście różnica w spalaniu na 100 km między tymi silnikami to 1 litr !!!
Opinia o komforcie:
Imponująca ilość miejsca z tyłu. Brawo HYUNDAI !!!
Opinia o nadwoziu:
Duże zmiany z poprzedniej wersji Elantry - lokujące ten samochód w standardzie "średnio-wyższym" aut. Duże zmiany na korzyść pod każdym względem. Wnętrze i komfort zbliżone do klasy Mondeo czy Passata.
Opinia o układzie jezdnym:
Nic dodać, nic ująć - dokonałe walory trakcyjne !!!!!

Średnie oceny HYUNDAI ELANTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
78.57%
głosów 11
Raczej tak
14.29%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
7.14%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.2/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
8.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.6/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
7.4/10
Koszty napraw
7.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
5
Niezawodność
2
Nadwozie
1
Nic
1
Wnętrze
1
Spalanie
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Inne
2
Nadwozie
1
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Hyundai Elantra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai i30.

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

Hyundai i30

Hyundai i30

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Elantra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysztof

liczba głosów: 30

Hyundai Elantra Style 1600 132KM 2013r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Dla mnie to rewelacyjne auto o nietuzinkowej sylwetce i wyposażeniu.W wyprzedaży na koniec roku można uzyskać zaskakujące upusty,co czyni to auto ciekawą propozycją.Auto zdecydowanie wyróżnia się z tłumu nijakich aut niemieckiego pochodzenia (oczywiście w tym segmencie).

Układ napędowy

Przy spokojnej i zrównoważonej jazdy silnik zachowuje się bardzo dobrze i nie ma apetytu na paliwo.Bardzo dobrze zestrojona skrzynia biegów i pozytyw za 6 bieg.Osiągi mogą przypaść do gustu.

Widoczność

Piękna sylwetka ma swoje odzwierciedlenie,niestety,w pewnym ograniczeniu widoczności zarówno z przodu,jak i z tyłu.Ale nie jest to zbyt uciążliwe,bo lusterka dają pełną widoczność na obrysy auta.

Komfort

Nie widzę problemów z komfortem.Zawieszenie pracuje cicho i wystarczająco wydajnie.Raczej można ten element porównać do komfortu aut z wyższego segmentu.Nie słychać silnika.W wersji Style zarówno przednie,jak i tylne fotele podgrzewane.Radość zimą.

Nadwozie

Dla mnie,to jedno z piękniejszych aut.W środku zaskakująco dużo miejsca,a wyposażenie i jakość materiałów nie ustępują renomowanym producentom.Bagażnik 485 litrów,to dość sporo,choć zawiasy wchodzą do środka-minus.Deska rozdzielcza pięknie się prezentuje,a obsługa wszelkich przycisków nie stwarza problemów,tym bardziej,że kierownica ma przyciski do zdalnej obsługi nagłośnienia i tempomatu.

Układ jezdny

Auto prowadzi się bardzo przewidywalnie.Ciche i stabilne zawieszenie.

Naprawy

Poza obowiązkowymi przeglądami,auto nie stwarza żadnych problemów.No,ale ja mam autko dopiero miesiąc.

Wentylacja i ogrzewanie

Dwustrefowa,regulowana automatyczne klimatyzacja działa cicho i szybko.Ustawienia bardzo intuicyjne.

Elektryka/elektronika

Auto nie jest najeżone czujnikami w stopniu nadmiernym.Ma to co nam się przydaje.Czytelne ekraniki komputerów,z możliwością podglądania wielu parametrów,są bardzo pomocne i przydatne.

Zobacz również opinie:

Hyundai Elantra: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Hyundai Elantra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Hyundai Elantra: 1.6, 2.0

Hyundai Elantra: 2016, 2014, 2013, 2006, 2002, 2001, 2000, 1997