Hyundai Elantra opinie, oceny użytkowników, Hyundai Elantra spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Elantra

Liczba ocen: 12

Średnia ocena:

8.58/10

Hyundai Elantra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.86/13.30 8.10
trasa 7.07/8.15 5.30
cykl mieszany 8.14/11.25 6.40

Elantra

OCENY HYUNDAIA ELANTRA


Ogólna ocena:  

10/10


Dla mnie to rewelacyjne auto o nietuzinkowej sylwetce i wyposażeniu.W wyprzedaży na koniec roku można uzyskać zaskakujące upusty,co czyni to auto ciekawą propozycją.Auto zdecydowanie wyróżnia się z tłumu nijakich aut niemieckiego pochodzenia (oczywiście w tym segmencie).
Opinia o układzie napędowym:
Przy spokojnej i zrównoważonej jazdy silnik zachowuje się bardzo dobrze i nie ma apetytu na paliwo.Bardzo dobrze zestrojona skrzynia biegów i pozytyw za 6 bieg.Osiągi mogą przypaść do gustu.
Opinia o komforcie:
Nie widzę problemów z komfortem.Zawieszenie pracuje cicho i wystarczająco wydajnie.Raczej można ten element porównać do komfortu aut z wyższego segmentu.Nie słychać silnika.W wersji Style zarówno przednie,jak i tylne fotele podgrzewane.Radość zimą.
Opinia o nadwoziu:
Dla mnie,to jedno z piękniejszych aut.W środku zaskakująco dużo miejsca,a wyposażenie i jakość materiałów nie ustępują renomowanym producentom.Bagażnik 485 litrów,to dość sporo,choć zawiasy wchodzą do środka-minus.Deska rozdzielcza pięknie się prezentuje,a obsługa wszelkich prz...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo przewidywalnie.Ciche i stabilne zawieszenie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Bardzo dobry, niedoceniany samochód,może bez znanego z przodu znaczka, ale nie znaczek a samochód się liczy. Polecam ten model każdemu kto potrzebuje samochodu do jazdy, zarówno po mieście jak i na dłuzsze trasy. Wg. mnie kupować, lac paliwo i jeździć.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 2000 cm3 jest bardzo elastyczny, moc 142 KM same mówią za siebie.Przyspieszenie OK ! Spalanie - cos za coś !!
Opinia o komforcie:
Powyżej 140 troszkę za głosno, ale da sie jechać. Samochód obszerny, komfort jazdy - OK
Opinia o nadwoziu:
Samochód obszerny, zarówno z przodu jak i z tyłu. Ergonomie OK, wszystko na miejscu. Materiały mogłyby być trochę lepsze, co nie znaczy że są niedobre.
Opinia o układzie jezdnym:
Hyundai Elantra jest samochodem mało znanym.Jest to samochód bardzo komfortowy, przestronny,jezeli chodzi o wyglad osobiscie polecam sedan - wg. mnie jest ładniejszy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Żaden inny samochód w tym przedziale cenowym nie dorówna Elantrze. P.S. Hyundai - to przecież MITSUBISHI made in KOREA.
Opinia o układzie napędowym:
Polecam silnik 2 litrowy, 1,6 - jest troszeczkę za słaby ale ... do jazdy miejskiej bez dużego obciążenia - spokojnie wystarczy. No i oczywiście różnica w spalaniu na 100 km między tymi silnikami to 1 litr !!!
Opinia o komforcie:
Imponująca ilość miejsca z tyłu. Brawo HYUNDAI !!!
Opinia o nadwoziu:
Duże zmiany z poprzedniej wersji Elantry - lokujące ten samochód w standardzie "średnio-wyższym" aut. Duże zmiany na korzyść pod każdym względem. Wnętrze i komfort zbliżone do klasy Mondeo czy Passata.
Opinia o układzie jezdnym:
Nic dodać, nic ująć - dokonałe walory trakcyjne !!!!!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


GENIALNY, REWELACYJNY - Najlepszy stosunek jakości do ceny w klasie samochodów średnio wyższej.
Opinia o układzie napędowym:
Wiadomo co to jest automatyczna skrzynia biegów. Tego typu urządzenie nie służy do jazdy sportowej - ale jeśli ktoś lubi latać samolotem - to jest własnie podobny komfort.
Opinia o komforcie:
REWELACJA !!!!
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń dla nóg pasażera z tyłu - lepsza niz w BMW 520.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak w rasowej drogiej limuzynie - po prostu doskonale
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


za małe pieniądze wygodne auto, drogie części to podstawowy minus, reszta to niewielki problem
Opinia o układzie napędowym:
skrzynie "haczą" na 1 biegu, ale to kwestia przyzwyczajenia, odczuwalna "dziura" w mocy pomiędzy 1500-2200 obr.
Opinia o komforcie:
dość twarde zawieszenie i słabe wyciszenie
Opinia o nadwoziu:
w miarę komfortowe i przestronne wnętrze, u mnie pierwsze "wypryski" rdzy przy nadkolach
Opinia o układzie jezdnym:
przy prędkości powyżej 120 km/h odczuwalne "bicie" na kierownicy
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY HYUNDAI ELANTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 9
Raczej tak 16.67% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 8.33% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.4/10
Skrzynia biegów
8.6/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.8/10
Wyciszenie
8.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
8.4/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
7.7/10
Naprawy
Niezawodność
7.0/10
Koszty napraw
6.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Niezawodność 2
Nadwozie 1
Nic 1
Wnętrze 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Inne 2
Nadwozie 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Hyundai Elantra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Skoda Octavia.

  Hyundai

  Elantra

  Skoda

  Octavia

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Elantra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysztof

liczba głosów: 6

Hyundai Elantra Style 1600 132KM 2013r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Dla mnie to rewelacyjne auto o nietuzinkowej sylwetce i wyposażeniu.W wyprzedaży na koniec roku można uzyskać zaskakujące upusty,co czyni to auto ciekawą propozycją.Auto zdecydowanie wyróżnia się z tłumu nijakich aut niemieckiego pochodzenia (oczywiście w tym segmencie).

Układ napędowy
Przy spokojnej i zrównoważonej jazdy silnik zachowuje się bardzo dobrze i nie ma apetytu na paliwo.Bardzo dobrze zestrojona skrzynia biegów i pozytyw za 6 bieg.Osiągi mogą przypaść do gustu.

Widoczność
Piękna sylwetka ma swoje odzwierciedlenie,niestety,w pewnym ograniczeniu widoczności zarówno z przodu,jak i z tyłu.Ale nie jest to zbyt uciążliwe,bo lusterka dają pełną widoczność na obrysy auta.

Komfort
Nie widzę problemów z komfortem.Zawieszenie pracuje cicho i wystarczająco wydajnie.Raczej można ten element porównać do komfortu aut z wyższego segmentu.Nie słychać silnika.W wersji Style zarówno przednie,jak i tylne fotele podgrzewane.Radość zimą.

Nadwozie
Dla mnie,to jedno z piękniejszych aut.W środku zaskakująco dużo miejsca,a wyposażenie i jakość materiałów nie ustępują renomowanym producentom.Bagażnik 485 litrów,to dość sporo,choć zawiasy wchodzą do środka-minus.Deska rozdzielcza pięknie się prezentuje,a obsługa wszelkich przycisków nie stwarza problemów,tym bardziej,że kierownica ma przyciski do zdalnej obsługi nagłośnienia i tempomatu.

Układ jezdny
Auto prowadzi się bardzo przewidywalnie.Ciche i stabilne zawieszenie.

Naprawy
Poza obowiązkowymi przeglądami,auto nie stwarza żadnych problemów.No,ale ja mam autko dopiero miesiąc.

Wentylacja i ogrzewanie
Dwustrefowa,regulowana automatyczne klimatyzacja działa cicho i szybko.Ustawienia bardzo intuicyjne.

Elektryka/elektronika
Auto nie jest najeżone czujnikami w stopniu nadmiernym.Ma to co nam się przydaje.Czytelne ekraniki komputerów,z możliwością podglądania wielu parametrów,są bardzo pomocne i przydatne.

Pełna opinia o Hyundai Elantra Style 1600 132KM 2013r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Hyundai Elantra: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Hyundai Elantra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Hyundai Elantra: 1.6, 2.0

Hyundai Elantra: 2013, 2006, 2002, 2001, 2000, 1997