Hyundai Matrix opinie, oceny użytkowników, Hyundai Matrix spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Matrix

Liczba ocen: 7

Średnia ocena: 8.57/10

Hyundai Matrix spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.90/-.--
7.70
trasa
7.55/-.--
5.72
cykl mieszany
8.25/-.--
6.68

Oceny HYUNDAIA MATRIX

Wojtek2008-02-12

Ogólna ocena:

10/10

Relacja cena/użyteczność/przestrzeń/wyposażenie jest bardzo dobra. łączy w sobie wszelkie cechy zarówno bagażówki i samochodu rodzinnego na wypady i podróże. Wymiary nawet jak na miasto nie są olbrzymie więc i po centrum można śmigać i parkować.
Opinia o układzie napędowym:
Czasem problem mały z wrzuceniem wstecznego - ale chyba ten typ tak ma. Dynamika dobra do 140km/h.
Opinia o komforcie:
Lekko, miło, płynnie. Głośniej powyżej 140km/h - no ale to rodzinne autko a nie wyścigówka
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń!!!!! Wielkie szyby! Ergonomia! Schowki! Bagażnik! Troszkę zbyt dużo plastików ale za to można lepiej zachować czystość przy przewożeniu różnych niewymiarowych rzeczy
Opinia o układzie jezdnym:
Siedzi sie zupełnie inaczej niż w osobówkach - dużo wyżej - więc i środek ciężkości umieszczony jest wyżej. Na początku wydaje się że się mocniej przechyla ale po kilku dniach sie przyzwyczajasz i możesz tak samo szybko wchodzić w zakręty.

2010-03-28

Ogólna ocena:

6/10

zanim kupiłem Matrixa przeczytałem wiele pini i komentarzy i twierdzę po 3 latach użytkowania, że są zwykłym naciąganiem klienta. Zawieszenie zbyt delikatne, drogie części i eksploatacja, wiele usterek pojawiających się co jakiś czas. Wkurzające stukanie, pukanie, trzeszczenie wykończ...
Opinia o komforcie:
Wygoda kierowcy i pasżera to jedyny duży plus Matrixa

tadeusz2012-03-25

Ogólna ocena:

9/10

słaby hamulec toporna skrzynia silnik lubi obroty kopa dostaje powyżej 2500 obr reszta ok nie psuje się to najważniejsze
Opinia o układzie napędowym:
wysokie biegi ok czym niższy tym gorzej wchodzą trzeba dużo wprawy
Opinia o komforcie:
jest cichy podobnie jak benzyniak
Opinia o układzie jezdnym:
mam wrażenie że tył nie hamuje

2010-03-27

Ogólna ocena:

10/10

opinia wzorowa
Opinia o układzie napędowym:
dynamika jest ok
Opinia o komforcie:
jest cichszy od 3 cylindrowego który ma 82koników
Opinia o nadwoziu:
ok
Opinia o układzie jezdnym:
to jest już 3 hyundai Matrix ,i takie odnoszę wrażenie

Średnie oceny HYUNDAI MATRIX

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
57.14%
głosów 4
Raczej tak
28.57%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
14.29%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
9.1/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
7.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.6/10
Wyciszenie
7.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
9.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
8.9/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
6.9/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze
2
Komfort jazdy
2
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
3
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Hyundai Matrix brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Carens.

Hyundai Matrix

Hyundai Matrix

Kia Carens

Kia Carens

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Matrix

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Wojtek

liczba głosów: 70

Hyundai Matrix 1500 CDRi 90KM 2004r. mini-van

Ocena ogólna

Relacja cena/użyteczność/przestrzeń/wyposażenie jest bardzo dobra. łączy w sobie wszelkie cechy zarówno bagażówki i samochodu rodzinnego na wypady i podróże. Wymiary nawet jak na miasto nie są olbrzymie więc i po centrum można śmigać i parkować.

Układ napędowy

Czasem problem mały z wrzuceniem wstecznego - ale chyba ten typ tak ma. Dynamika dobra do 140km/h.

Widoczność

Wielkie szyby jak w akwarium!

Komfort

Lekko, miło, płynnie. Głośniej powyżej 140km/h - no ale to rodzinne autko a nie wyścigówka

Nadwozie

Przestrzeń!!!!! Wielkie szyby! Ergonomia! Schowki! Bagażnik! Troszkę zbyt dużo plastików ale za to można lepiej zachować czystość przy przewożeniu różnych niewymiarowych rzeczy

Układ jezdny

Siedzi sie zupełnie inaczej niż w osobówkach - dużo wyżej - więc i środek ciężkości umieszczony jest wyżej. Na początku wydaje się że się mocniej przechyla ale po kilku dniach sie przyzwyczajasz i możesz tak samo szybko wchodzić w zakręty.

Wentylacja i ogrzewanie

Rewelacja! Ciepło w samochodzie po minucie, dwóch jazdy w zimie. Octavka - po 10 minutach brrrrr

Zobacz również opinie:

Hyundai Matrix: mini-van, van

Hyundai Matrix: benzyna, olej napędowy

Hyundai Matrix: 1.5, 1.6

Hyundai Matrix: 2006, 2005, 2004, 2003, 2001