Hyundai S-Coupe opinie, oceny użytkowników, Hyundai S-Coupe spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai S-Coupe

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

8.43/10

Hyundai S-Coupe spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.52/13.00 -.--
trasa 6.62/8.80 -.--
cykl mieszany 7.45/10.50 -.--

S-Coupe

OCENY HYUNDAIA S-COUPE


Ogólna ocena:  

10/10


Wady to brak klimy i wspomagania. Ale to też zaleta mniej układów mniej części do zepsucia się ... Taniej!
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, japoński. Przy lekkim nadwoziu od 60 km/H wbijamy piątkę i jedziesz jak z automatem. Opór czołowy też przy tym nadwoziu jest niewielki co przekłada się dobrą elastyczność układu napędowego przy wyżycia prędkościach.
Opinia o komforcie:
Tylne zawieszenie z Pony trochę niedoskonałe, prostota i niewygodna przekłada sie za to na wytrzymałość całego zawieszenia. Mocne, stalowe jednowachaczowe. Wymienia się tylko końcówki i amortyzatory za bezcen i można śmigać następną 100 tkę tysięcy.
Opinia o nadwoziu:
Ergonomię dobra, materiały koreańkie... Za to idealne pole do popisu dla ludzi którzy Tuningują pojazdy. Po mądrym i estetycznym tuningu wygląda jak małe Ferrari.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód idealny na dojazdy do pracy po zakorkowanych drogach, przyspieszenie wystarczająco dobre do komfortowego wyprzedzania, bez problemu rozpędza się do V =140 km/H. Szyby fabrycznie delikatnie przyciemnione co znacznie poprawia komfort jazdy w nocy nawet źle ustawione światła mijanych sa...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


j.w. dodam jeszcze tylko, że za takie pieniądze to się nie ma co zastanawiać nad kupnem, oczywiście jeśli ktoś właśnie tego szuka:)
Opinia o układzie napędowym:
elastyczność autka bardzo poprawna dzięki małej jego masie, tak optymalna prędkość dla tego samochodu to wg. mnie 110-120 km/h...później robi się zbyt głośny, skrzynia biegów bezawaryjna ale raczej się do niej trzeba przyzwyczajać bo jest ciężka w obsłudze
Opinia o komforcie:
co do zawieszenia to musi być takie a nie inne aby się trzymał drogi tak jak się trzyma...czyli bardzo dobrze, ale przez to można poczuć po czym jeździmy, fotele przednie wygodne i trwałe, z tyłu okazjonalnie można kogoś gdzieś podwieźć ale przez całą Polskę raczej odpada, wyciszeni...
Opinia o nadwoziu:
z przodu naprawdę wygodny i pojemny, wszystko pod ręką, też przycisk do otwierania tylnego bagażnika, który jak na tak niewielkie autko i to coupe jest naprawdę spory, materiał użyty do wykończenia foteli naprawdę solidny, odporny na czas i łatwy w utrzymaniu czystości, karoseria...bol...
Opinia o układzie jezdnym:
sztywne zawieszenie robi swoje na zakrętach ale wiadomo komfort jazdy na tym cierpi szczególnie na naszych polskich dziurach, ogólnie autko zwinne i choć tradycyjne wspomaganie to w pełni wystarcza, tak prowadzi sie berdzo przyjemnie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


auto dobre dla zapaleńców szybkiej jazdy auto aż prosi sie o jeszcze surowe zawieszenie chalas w kabinie i skrzypiące plastiki to konsekwecje ale auto zrobione jest po to by czuć frajde z jazdy serce w gardle i patrzec jak obiekty znikają w lusterku
Opinia o układzie napędowym:
co do elastyczności to auto jest zbyt zrywne i zdaża mu sie zadławić skrzynia porażka wsteczny strasznie oporny i wysypuje sie 3ci bieg, silnik i przyspieszenie super
Opinia o komforcie:
zawieszenie bardzo surowe i twarde zdecydowanie nie na polskie drogi wyciszenie to już motoryzacyjna porażka przy prędkości 120-130 cięzko prowadzić rozmowe
Opinia o nadwoziu:
materiały często na polskich drogach skrzypią a reszta ok
Opinia o układzie jezdnym:
układ kierowniczy niezły ale opony na max skrecie potrafią ocierac o blache hamulce dość biedne jak na tak żwawe auto a parkowanie to porażka
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jest to samochód szybki,nie dla początkujących,chyba,że dla mądrych kierowców samochód prowokuje do szybkiej jazdy,szczególnie przed światłami.
Opinia o układzie napędowym:
bardzo szybki start,samochód waży 950kg-jest bardzo zrywny,szybko wkręca się na max. obroty
Opinia o komforcie:
Jak to w coupe,z tyłu narzekają
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik niby mały a plazma 42"weszła,po rozłożeniu tylnych siedzeń
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód posiada sportowe zawieszenie,jest twarde ale na zakrętach trzyma się drogi jak przyklejony.Hamulce wymienione-siła hamowania przód-3960,tył-1240
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Według mnie auto dobrze się prowadzi i jest niezawodne.Ani razu mnie nie zawiódł.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY HYUNDAI S-COUPE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.43% głosów 5
Raczej tak 14.29% głosów 1
Trudno powiedzieć 14.29% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.3/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
7.4/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
6.9/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
8.6/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.0/10
Resorowanie z obciążeniem
5.4/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
5.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.7/10
Przestrzeń z tyłu
5.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
7.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.1/10
Widocznośc do tyłu
6.1/10
Widoczność w lusterkach
7.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.3/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.7/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Komfort jazdy 1
Napęd 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Spalanie 1
Inne 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Hyundai S-Coupe brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes klasa CLK.

  Hyundai

  S-Coupe

  Mercedes

  klasa CLK

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu S-Coupe

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Paweł

liczba głosów: 31

Hyundai S-Coupe 1500 90KM 1994r. coupe

Ocena ogólna
j.w. dodam jeszcze tylko, że za takie pieniądze to się nie ma co zastanawiać nad kupnem, oczywiście jeśli ktoś właśnie tego szuka:)

Układ napędowy
elastyczność autka bardzo poprawna dzięki małej jego masie, tak optymalna prędkość dla tego samochodu to wg. mnie 110-120 km/h...później robi się zbyt głośny, skrzynia biegów bezawaryjna ale raczej się do niej trzeba przyzwyczajać bo jest ciężka w obsłudze

Widoczność
ogólnie nie ma co narzekać, trzeba się tylko przyzwyczaić do niskiej pozycji za kierownicą i do tego, że raczej wszystko obok nas - co jeździ - jest wyżej

Komfort
co do zawieszenia to musi być takie a nie inne aby się trzymał drogi tak jak się trzyma...czyli bardzo dobrze, ale przez to można poczuć po czym jeździmy, fotele przednie wygodne i trwałe, z tyłu okazjonalnie można kogoś gdzieś podwieźć ale przez całą Polskę raczej odpada, wyciszenie w przedziale prędkości 50-120 km/h dobre

Nadwozie
z przodu naprawdę wygodny i pojemny, wszystko pod ręką, też przycisk do otwierania tylnego bagażnika, który jak na tak niewielkie autko i to coupe jest naprawdę spory, materiał użyty do wykończenia foteli naprawdę solidny, odporny na czas i łatwy w utrzymaniu czystości, karoseria...bolączka to tylne nadkola, czas ich nie oszczędza

Układ jezdny
sztywne zawieszenie robi swoje na zakrętach ale wiadomo komfort jazdy na tym cierpi szczególnie na naszych polskich dziurach, ogólnie autko zwinne i choć tradycyjne wspomaganie to w pełni wystarcza, tak prowadzi sie berdzo przyjemnie

Naprawy
naprawdę rzadko się psuje, mi się to jeszcze nie zdarzyło a części eksploatacyjne w miarę w normalnych cenach

Wentylacja i ogrzewanie
bez klimy ale naprawdę dobrze dmucha i grzeje, no i się nie psuje

Elektryka/elektronika
prawie wszystko działa bez usterek...prawie tzn. u mnie nie działa obrotomierz i zegarek ale w innych autach bywało dużo gorzej, tak szyby, lusterka super

Pełna opinia o Hyundai S-Coupe 1500 90KM 1994r. coupe »

Zobacz również opinie:

Hyundai S-Coupe: coupe

Hyundai S-Coupe: benzyna, benzyna+gaz

Hyundai S-Coupe: 1.5

Hyundai S-Coupe: 1994, 1993, 1992