Hyundai Santamo opinie, oceny użytkowników, Hyundai Santamo spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Santamo

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

8.67/10

Hyundai Santamo spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.00/14.00 -.--
trasa 9.50/11.00 -.--
cykl mieszany 10.25/12.00 -.--

Santamo

OCENY HYUNDAIA SANTAMO


Ogólna ocena:  

9/10


auto mam ponad 9 lat przejechałem nim ponad 130000,chciałem go zmienić 5 lat temu ale nie wyszło jakoś zresztą na jaki przez 9 lat wyjeżdżał i zawsze zjechał do domu bez trudności jeżdżę na lpg i jeśli spadną obroty poniżej 1000 obr.to może zapalić się kontrolka komputera muszą ...
Opinia o układzie napędowym:
przyspiesza dobrze na każdym biegu,powyżej 2500 obrotów czuć wyraźnie jak wyrywa do przodu skrzynia pracuje bez zarzutów
Opinia o komforcie:
im bardziej obciążony tym lepiej się prowadzi
Opinia o nadwoziu:
miejsca jest dużo nieco mniej jest na 3 kanapie [tylko dla dzieci]Bagażnik ogromny [po złożeniu siedzeń] ,tapicerki w miarę dobre to jakieś tam plastik który trzeszczy ,karoseria jak kto dba dobra konserwacja i jest dobrze
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się dobrze nie ma znaczenia czy na asfalcie czy na drodze gruntowej,układ kierowniczy działa bez zarzutów lekkie pocenie się maglownicy i nic więcej,hamulce abs padł jeden czujnik po 220000 km
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


mozna powiedziec siedmio osobowy samochod rodzinny o duszy sportowca. duze, elastyczne wnetrze i przyzwoite osiagi powoduja, ze jest to bardzo wygodny samochod do uzytkowania na codzien, jak i na dlugie wyjazdy rodzinne. poprzez mozliwosc zrobienia z siedzen pelnowymiarowego podwojnego lozka mozna p...
Opinia o układzie napędowym:
pomimo slusznej wagi samochodu, silnik daje rade. w miescie bardzo dobrze. przyzwoite przyspieszenie. na autostradzie jeszcze lepiej. predkosc "podrozna" 160-170 km/h ;-)
Opinia o komforcie:
nie ma dramatu, ale moglo by byc lepiej.
Opinia o nadwoziu:
najwieksza zaleta tego samochodu- bardzo elastyczne wnetrze. nie ma problemu z przewiezieniem dwu metrowej lodowki, jak i zabraniem siedmiu osob. samochod ciezarowy, autobus, samochod kempingowy, wszystko w jednym.
Opinia o układzie jezdnym:
samochod stosunkowo wysoki, posiadajacy dosc miekkie zawieszenie, przez co w ostrzejszych zakretach mocno sie przechyla.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Brak wad, prawie same zalety.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobra jednostka napędowa, delikatnie działająca skrzynia biegów.
Opinia o komforcie:
Komfortowo jak na auto z lat 90.
Opinia o nadwoziu:
Wygodne i przestronne wnętrze.
Opinia o układzie jezdnym:
Całkiem przyzwoity
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY HYUNDAI SANTAMO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 33.33% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
7.7/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
7.7/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
9.7/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
8.7/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.7/10
Elektronika
9.7/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
8.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1
Komfort jazdy 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Nadwozie 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Hyundai Santamo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Multipla.

  Hyundai

  Santamo

  Fiat

  Multipla

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Santamo

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: kudlaty

liczba głosów: 91

Hyundai Santamo 2000 137KM 2000r. mini-van

Ocena ogólna
mozna powiedziec siedmio osobowy samochod rodzinny o duszy sportowca. duze, elastyczne wnetrze i przyzwoite osiagi powoduja, ze jest to bardzo wygodny samochod do uzytkowania na codzien, jak i na dlugie wyjazdy rodzinne. poprzez mozliwosc zrobienia z siedzen pelnowymiarowego podwojnego lozka mozna pokusic sie o wyjazdy biwakowe.

Układ napędowy
pomimo slusznej wagi samochodu, silnik daje rade. w miescie bardzo dobrze. przyzwoite przyspieszenie. na autostradzie jeszcze lepiej. predkosc "podrozna" 160-170 km/h ;-)

Widoczność
b.duzy przedni "telewizor", spore boczne. widocznosc b.dobra. duze lustra, nie ma najmiejszego problemu z manewrowaniem w ciasnych miejscach.

Komfort
nie ma dramatu, ale moglo by byc lepiej.

Nadwozie
najwieksza zaleta tego samochodu- bardzo elastyczne wnetrze. nie ma problemu z przewiezieniem dwu metrowej lodowki, jak i zabraniem siedmiu osob. samochod ciezarowy, autobus, samochod kempingowy, wszystko w jednym.

Układ jezdny
samochod stosunkowo wysoki, posiadajacy dosc miekkie zawieszenie, przez co w ostrzejszych zakretach mocno sie przechyla.

Naprawy
zadnych kosztownych awarii. serwis ogranicza sie do wymiany "ekspoatacyjnych czesci". nie ma problemu ze znalezieniem zamiennikow.

Wentylacja i ogrzewanie
nawiewy tylko z przodu, wiec wentylacja z tylu nie jest najlepsza. z przodu jest calkiem ok.

Elektryka/elektronika
zadnych mankamentow

Pełna opinia o Hyundai Santamo 2000 137KM 2000r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Hyundai Santamo: mini-van, van

Hyundai Santamo: benzyna, benzyna+gaz

Hyundai Santamo: 2.0

Hyundai Santamo: 2000, 1999