Hyundai Tiburon opinie, oceny użytkowników, Hyundai Tiburon spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai Tiburon

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

10.00/10

Hyundai Tiburon spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.50/-.-- -.--
trasa 7.25/-.-- -.--
cykl mieszany 9.40/-.-- -.--

Tiburon

OCENY HYUNDAIA TIBURON


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód ten zawsze był perełką Hyundaia, który zawsze dbał w najmniejszych szczegółach o ten model. Wysokie bezpieczeństwo, niska awaryjność i ponadczasowa sylwetka, przystępna cena i frajda z jazdy sprawiają, że za kierownice tych samochodów zasiada coraz więcej kierowców.
Opinia o układzie napędowym:
Tiburon/Coupe v6 to tylko ok. 7 sekund do 100km/h. Silnik jest na tyle dynamiczny (wysoki moment obrotowy), że spokojnie można wyprzedzać na 4 biegu gdzie samochód od razu reaguje na naciśnięcie gazu. Bieg szósty jest przydatny bo spalanie chwilowe na prostej drodze przy 80km/h jest w granicy...
Opinia o komforcie:
Samochód jest dobrze wyciszony, fotele kubełkowe wręcz trzymają pasażerów na swoim miejscu.
Opinia o nadwoziu:
Mimo, że to coupe i wydaje się być małym samochodem, to wcale tak nie jest! Z przodu mamy sporo miejsca, gorzej z tyłu, ale przesuwając lekko przednie siedzenia zmieszczą się spokojnie 4 osoby. Z tyłu mogą mieć problemy osoby powyżej 180cm wzrostu, gdzie tylna szyba może dobijać im...
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny nie pozostawia wiele do życzenia, auto po prostu trzyma się drogi jak czołg. Jest szerokie, stabilne i łatwo pokonuje zakręty. Gorzej z nierównościami, gdzie twardsze zawieszenie daje o sobie znać, ale taki urok samochodu usportowionego!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto niezawodne i bezawaryjne. Jeżdżę nim już blisko 4 lata i nigdy mnie nie zawiódł, wręcz przeciwnie - wyprowadzł z wielu opresji na drodze.
Opinia o komforcie:
Bardzo dobrze wyciszone, pomimo bezramkowych drzwi. Przyjemnie mruczy gdy je się wkręci na obroty.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY HYUNDAI TIBURON

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.5/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.5/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
10.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
5.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
9.5/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
9.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Hyundai Tiburon brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai Coupe.

  Hyundai

  Tiburon

  Hyundai

  Coupe

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu Tiburon

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 27

Hyundai Tiburon GT v6 2700 v6 24V 172KM 2002r. coupe

Ocena ogólna
Samochód ten zawsze był perełką Hyundaia, który zawsze dbał w najmniejszych szczegółach o ten model. Wysokie bezpieczeństwo, niska awaryjność i ponadczasowa sylwetka, przystępna cena i frajda z jazdy sprawiają, że za kierownice tych samochodów zasiada coraz więcej kierowców.

Układ napędowy
Tiburon/Coupe v6 to tylko ok. 7 sekund do 100km/h. Silnik jest na tyle dynamiczny (wysoki moment obrotowy), że spokojnie można wyprzedzać na 4 biegu gdzie samochód od razu reaguje na naciśnięcie gazu. Bieg szósty jest przydatny bo spalanie chwilowe na prostej drodze przy 80km/h jest w granicy 6L/100 km.

Widoczność
Duże lusterka dają bardzo duże pole widzenia.

Komfort
Samochód jest dobrze wyciszony, fotele kubełkowe wręcz trzymają pasażerów na swoim miejscu.

Nadwozie
Mimo, że to coupe i wydaje się być małym samochodem, to wcale tak nie jest! Z przodu mamy sporo miejsca, gorzej z tyłu, ale przesuwając lekko przednie siedzenia zmieszczą się spokojnie 4 osoby. Z tyłu mogą mieć problemy osoby powyżej 180cm wzrostu, gdzie tylna szyba może dobijać im w głowę. Bardzo dobrze wykonane wnętrze, którym niejeden kolega się już zachwycał. Bagażnik - ba! Aż 400 litrów!! dodatkowo możliwość złożenia tylnej kanapy (dzielona).

Układ jezdny
Układ jezdny nie pozostawia wiele do życzenia, auto po prostu trzyma się drogi jak czołg. Jest szerokie, stabilne i łatwo pokonuje zakręty. Gorzej z nierównościami, gdzie twardsze zawieszenie daje o sobie znać, ale taki urok samochodu usportowionego!

Naprawy
Części - ogólnodostępne, ceny takie jak do wszystkich samochodów z Azji (czyli średnie, nie wygórowane).

Elektryka/elektronika
Ponoć elektryka w tym modelu to najsłabsze ogniwo, chociaż osobiście nie mam nic do zarzucenia. Wszystko działa bardzo dobrze.

Pełna opinia o Hyundai Tiburon GT v6 2700 v6 24V 172KM 2002r. coupe »

Zobacz również opinie:

Hyundai Tiburon: coupe

Hyundai Tiburon: benzyna

Hyundai Tiburon: 2.0, 2.7

Hyundai Tiburon: 2002, 2001