Hyundai i20 opinie, oceny użytkowników, Hyundai i20 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Hyundai i20

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

8.67/10

Hyundai i20 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.00/7.50 -.--
trasa 5.75/7.00 -.--
cykl mieszany 6.35/7.20 -.--

i20

OCENY HYUNDAIA I20


Ogólna ocena:  

8/10


Trudno spodziewać się zbyt wiele. Samochód, zwrotny, łatwy w prowadzeniu, wygodny, nawet dla osób niskich jak i wysokich za kierownicą, gorzej z otyłymi kierowcami, bo fotel tego nie uwzglednia. Zawieszenie zbyt sztywne, ale wzorowane na Niemcach a oni tylko takie uznają. Dość oszczędny. ...
Opinia o układzie napędowym:
To dobry silnik. Daje możliwość jazdy spokojnej,jak tez można poszaleć na wyższych obrotach. Kulturalna i równomierna praca. Umiarkowany, w dolnej części skali, apetyt na paliwo. Ku mojemu zdziwieniu przy prędkościach do 100 nie jest odczuwalne włączenie kilmy!
Opinia o komforcie:
Bardzo twardy. Fotel kierowcy z dobrą regulacją, nawet dla osób niskich.
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonały samochód miejski i na krótsze dystanse. Jazda przez 2-3 godziny nie męczy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Mechanicznie bez zarzutów ale korozja go dyskwalifikuje.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik staje się żwawy dopiero w okolicy 3000 obrotów, przy dużych prędkościach obrotowych jest głośny, kiedy jest zimny ma dużą "dziurę"
Opinia o komforcie:
Przy szybkości ponad 110 km/h jest głośno.
Opinia o nadwoziu:
Korozja, Korozja, Korozja. W samochodzie 3 letnim (garażowanym)na klapie tylnej pojawia się korozja, wokół klamek (wszystkich) również.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
W wozie tey klasy przyspieszenie bez zarzutu.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód bomba. POLECAM
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY HYUNDAI I20

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 33.33% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
9.7/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.7/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.7/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.3/10
Możliwość aranżacji
6.3/10
Karoseria
6.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
7.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Hyundai i20 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.

  Hyundai

  i20

  Toyota

  Yaris

Najciekawsza opinia użytkownika o Hyundaiu i20

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: jan

liczba głosów: 23

Hyundai i20 1300 78KM 2010r. coupe

Ocena ogólna
Trudno spodziewać się zbyt wiele. Samochód, zwrotny, łatwy w prowadzeniu, wygodny, nawet dla osób niskich jak i wysokich za kierownicą, gorzej z otyłymi kierowcami, bo fotel tego nie uwzglednia. Zawieszenie zbyt sztywne, ale wzorowane na Niemcach a oni tylko takie uznają. Dość oszczędny. Przy większych prędkościach obrotowych silniczek bardzo żwawy, a przy niskich pozwala spokojnie i oszczędnie jechać. Na autostradzie przy 130 zużycie poniżej 5,5 l/100 km.

Układ napędowy
To dobry silnik. Daje możliwość jazdy spokojnej,jak tez można poszaleć na wyższych obrotach. Kulturalna i równomierna praca. Umiarkowany, w dolnej części skali, apetyt na paliwo. Ku mojemu zdziwieniu przy prędkościach do 100 nie jest odczuwalne włączenie kilmy!

Widoczność
Mam czujniki cofania które usprawniają widoczność do tyłu.

Komfort
Bardzo twardy. Fotel kierowcy z dobrą regulacją, nawet dla osób niskich.

Układ jezdny
Doskonały samochód miejski i na krótsze dystanse. Jazda przez 2-3 godziny nie męczy.

Naprawy
nie naprawiany ale ma tylko o,5 roku

Wentylacja i ogrzewanie
Jeszcze nie przeżyłem upałów więc asekurancko daję 8, ale w zimie i do tej pory było na 10. A jeździłem samochodami ze znacznie wyższej półki.

Elektryka/elektronika
mały przebieg

Pełna opinia o Hyundai i20 1300 78KM 2010r. coupe »

Zobacz również opinie:

Hyundai i20: coupe, hatchback

Hyundai i20: benzyna, benzyna+gaz

Hyundai i20: 1.2, 1.3

Hyundai i20: 2010