Jaguar S-Type opinie, oceny użytkowników, Jaguar S-Type spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Jaguar S-Type

Liczba ocen: 13

Średnia ocena: 9.08/10

Jaguar S-Type spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
13.63/-.--
-.--
trasa
10.05/-.--
-.--
cykl mieszany
11.77/-.--
-.--

Oceny JAGUARA S-TYPE

2008-08-18

Ogólna ocena:

10/10

Samochód zauważalny,wzbudza zainteresowanie,dla osób chcących podkreślic swoją indywidualność i stroniących od kłopotów technicznych.
Opinia o układzie napędowym:
Spawuje się bez najmniejszego zarzutu.
Opinia o komforcie:
Bez uwag
Opinia o nadwoziu:
Trudno powiedzieć, bo podobno o gustach się nie dyskutuje,ale jeśli chodzi o mnie to nawiązywanie do tradycji przy projektowaniu kolejnych modeli uznaję za bardzo korzystne, ponieważ zawsze mnię denerwowało jak mój nowy model już po dwóch czy trzech latach stawał się stary modelem i nie...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto/prod.po 2002r./prowadzi się rewelacyjnie, można by powiedzieć, że się nim nie jedzie tylko płynie.Jazda sprawia niesamowitą frajdę.Spełnia oczekiwania zarówno samochodu luksusowego jak i sportowego.Rewelacyjne przyśpieszenie a także, mimo dużej mocy/240 KM/ niskie zużycie paliwa/o...

2008-08-14

Ogólna ocena:

6/10


Opinia o układzie napędowym:
zaciekawie silnik nie wspolgra ze skrzynia biegow za dlugo mysli przy wyborze biegu przy przyspieszaniu
Opinia o komforcie:
tutaj nie mam uwag
Opinia o nadwoziu:
bez uwag
Opinia o układzie jezdnym:
brak napedu na dwie osie zacinajacy sie bieg wsteczny w automacie wadliwe zawory od regulacji temperatyry plynu chlodzacego (dwustrefowa klima)przednie poduszki oraz tylne bardzo slabe wytrzymalosciowo wadliwe silniki 3.0v6

Bartlomiej2011-02-12

Ogólna ocena:

10/10

Wygodny komfortowy i szybki kiedy trzeba, reprezentacyjny
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobra skrzynia biegow
Opinia o komforcie:
Jak wsiadlo dwoch grubaskow do tylu to mi spalanie skoczylo
Opinia o nadwoziu:
Z tylu niby malo miejsca , ale jak sie chce to mozna smialo panne wychendorzyc na tylnym siedzeniu :-)
Opinia o układzie jezdnym:
Zajebista fura, troche droga w utrzymaniu ale daje duzo przyjemnosci z jazdy

2008-02-11

Ogólna ocena:

9/10

Jedyny poważny minus to spalanie i bardzo wysokie ceny części. Ale coś za coś. Przecież to Jaguar a nie maluch. Ale polecam to auto.
Opinia o nadwoziu:
Jak na tak duże auto to bardzo mało miejsca z tyłu na nogi. Poza tym to perfekcja klasyki. Stylistyka w środku dopracowana w każdym szczególe. Super!

2009-07-13

Ogólna ocena:

10/10

Pełen luksus za niekoniecznie wielkie pieniądze.
Opinia o komforcie:
Wyjątkowy komfort jazdy, także poprzez bardzo wyważone wspomaganie kierownicy, brak zgrzytów spotykanych przy plastykowych wykończeniach wnętrza i poczucie doskonałego dopasowania wszystkich elementów.

Średnie oceny JAGUAR S-TYPE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
69.23%
głosów 9
Raczej tak
15.38%
głosów 2
Trudno powiedzieć
7.69%
głosów 1
Raczej nie
7.69%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.5/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
9.2/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.7/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.6/10
Wyciszenie
9.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
8.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
9.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
8.9/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.8/10
Elektronika
7.6/10
Naprawy
Niezawodność
7.2/10
Koszty napraw
2.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
5
Niezawodność
2
Nadwozie
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
6
Spalanie
2
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Jaguar S-Type brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Jaguar X-Type.

Jaguar S-Type

Jaguar S-Type

Jaguar X-Type

Jaguar X-Type

Najciekawsza opinia użytkownika o Jaguarze S-Type

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 105

Jaguar S-Type luxury 3000 V6 FSI 240KM 2003r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Samochód zauważalny,wzbudza zainteresowanie,dla osób chcących podkreślic swoją indywidualność i stroniących od kłopotów technicznych.

Układ napędowy

Spawuje się bez najmniejszego zarzutu.

Widoczność

Tak jak wyżej

Komfort

Bez uwag

Nadwozie

Trudno powiedzieć, bo podobno o gustach się nie dyskutuje,ale jeśli chodzi o mnie to nawiązywanie do tradycji przy projektowaniu kolejnych modeli uznaję za bardzo korzystne, ponieważ zawsze mnię denerwowało jak mój nowy model już po dwóch czy trzech latach stawał się stary modelem i nie przypominał swojego poprzednika.

Układ jezdny

Auto/prod.po 2002r./prowadzi się rewelacyjnie, można by powiedzieć, że się nim nie jedzie tylko płynie.Jazda sprawia niesamowitą frajdę.Spełnia oczekiwania zarówno samochodu luksusowego jak i sportowego.Rewelacyjne przyśpieszenie a także, mimo dużej mocy/240 KM/ niskie zużycie paliwa/ok.8,5l/100km/sprawiają, że auto plasuje się na górnej półce samochodów jeżdżących po naszych drogach. Brak zrozumienia dla małej popularności tego samochodu na naszym rynku pomimo niskich cen samochodów używanych tej marki. Gorąco polecam na podstawie porównania z innymi samochodami popularnymi na naszym rynku,jak vw,audi czy bmw,którymi jeżdziłem,a było ich kilkanaście.

Naprawy

Koszty przeglądów serwisowych porównywalne z innymi markami biorąc pod uwagę przeglądy w autoryzowanej sieci serwisowej jaguara.

Wentylacja i ogrzewanie

Bez uwag

Elektryka/elektronika

Bez komentarza

Zobacz również opinie:

Jaguar S-Type: sedan (limuzyna)

Jaguar S-Type: benzyna

Jaguar S-Type: 2.5, 3.0, 4.0, 4.2

Jaguar S-Type: 2003, 2002, 2001, 2000, 1999