Jaguar Sovereign opinie, oceny użytkowników, Jaguar Sovereign spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Jaguar Sovereign

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

9.00/10

Jaguar Sovereign spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.83/-.-- -.--
trasa 11.33/-.-- -.--
cykl mieszany 13.83/-.-- -.--

Sovereign

OCENY JAGUARA SOVEREIGN


Ogólna ocena:  

9/10


według mnie brytyjczycy mogli sie postarac o lepsze zabezpieczenie elektryki przed wilgocia, ale raczej drobne usterki
Opinia o układzie napędowym:
jesli chodzi o naped tego samochodu, nie ma sie do czego przyczepic silnik o duzej mocy pozwalajacy temu samochodowi jechac naprawde szybko , po za tym silnik nie ma zadnych problemów bardzo dobrze współgra ze skrzynia biegów, bardzo elastyczny silnik przy czym nie duzo pali jak na ta pojemnosc.
Opinia o komforcie:
zawieszenie równiez jest bardzo dobre, mimo iż jest to limuzyna dardzo dobrze radzi sobie na naszych drogach,wyciszenie dobre prawie wcale nie słychac silnika w wewnetrzu auta.
Opinia o nadwoziu:
materiały wykonczeniowe sa swietne jak na auto z tego roku, w srodku wszystko na swoim miejscu , tak mi sie wydaje, nie mam zadnego problemu z obsługa wnetrza nawet podczas podruzy, bagaznik wystarczajaco duzy w którym zmiesci sie duzo bagazy.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód ten jest wspaniały prowadzi sie swietnie , dobrze trzyma sie w zakretach, bardzo precyzyjne wspomaganie dzieki któremu mozna prowadzic jednym palcem , hamulce równiez bardzo dobre
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


To jest Jaguar jeszcze produkowany przez inżynierów, więc technicznie niezawodny przy zadbaniu o płyny jak w każdym aucie. Samochód nie tylko dla bogatych, ale każdy średnio zarabiający będzie pozytywnie zaskoczony. Polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dynamiczny szczególnie na opcji SPORT. Kręci do 5500 obr/min. Przyjemny widok znikających w lusterkach cwaniaków :)
Opinia o komforcie:
Nie słychać silnika, wyciszenie super !!! Mogłoby być trochę więcej miejsca z przodu ale i tak jest dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Karoseria 100% idealna nic się nie dzieje. Bagażnik? 2 osoby się zmieszczą, jedna otyła:)
Opinia o układzie jezdnym:
Ładny i zwracający na siebie uwagę samochód. Idealne i praktyczne wnętrze. Elektryka bez zarzutu. Wbrew stereotypom, nie jest zbyt drogi w eksploatacji a części są tańsze niż do aut bardziej popularnych. W mieście trochę ma mały skręt, ale to jest dla dobrego kierowcy mały problem. Og...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY JAGUAR SOVEREIGN

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
9.7/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
10.0/10
Przyspieszenie 60-120km
10.0/10
Przyspieszenie 80-120km
10.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
7.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
5.7/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
8.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
7.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Jaguar Sovereign brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Subaru Impreza.

  Jaguar

  Sovereign

  Subaru

  Impreza

Najciekawsza opinia użytkownika o Jaguarze Sovereign

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Mariusz

liczba głosów: 86

Jaguar Sovereign 4000 240KM 1996r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
To jest Jaguar jeszcze produkowany przez inżynierów, więc technicznie niezawodny przy zadbaniu o płyny jak w każdym aucie. Samochód nie tylko dla bogatych, ale każdy średnio zarabiający będzie pozytywnie zaskoczony. Polecam.

Układ napędowy
Bardzo dynamiczny szczególnie na opcji SPORT. Kręci do 5500 obr/min. Przyjemny widok znikających w lusterkach cwaniaków :)

Komfort
Nie słychać silnika, wyciszenie super !!! Mogłoby być trochę więcej miejsca z przodu ale i tak jest dobrze.

Nadwozie
Karoseria 100% idealna nic się nie dzieje. Bagażnik? 2 osoby się zmieszczą, jedna otyła:)

Układ jezdny
Ładny i zwracający na siebie uwagę samochód. Idealne i praktyczne wnętrze. Elektryka bez zarzutu. Wbrew stereotypom, nie jest zbyt drogi w eksploatacji a części są tańsze niż do aut bardziej popularnych. W mieście trochę ma mały skręt, ale to jest dla dobrego kierowcy mały problem. Ogólnie oceniam pod każdym względem samochód na 9 w skali do 10. Polecam.

Naprawy
Tanie części tylko trzeba troszkę poszukać u innych użytkowników lub przy sprzedaży na części.

Wentylacja i ogrzewanie
W momencie znika para z szyb przy max. nadmuchu.Rzadko w innych autach się to zdarza.

Elektryka/elektronika
Super!!! Nawet zagłówki góra/dół elektryczne.

Pełna opinia o Jaguar Sovereign 4000 240KM 1996r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Jaguar Sovereign: sedan (limuzyna)

Jaguar Sovereign: benzyna

Jaguar Sovereign: 4.0

Jaguar Sovereign: 1998, 1996, 1992