Opinie o samochodach Jaguar X-Type
Liczba ocen: 15
Jaguar X-Type spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
| miasto | 12.85/17.00 | 7.84 |
| trasa | 9.27/11.75 | 5.77 |
| cykl mieszany | 10.77/14.75 | 6.90 |
OSTATNIE OCENY JAGUAR X-TYPE
• Jaguar X-Type classic 2.5 v6 197KM 2001r. 170 000km
• Jaguar X-Type Kat 2.5 V6,24v 196KM 2002r. 110 000km
Opinia o układzie napędowym:
Autko ma kopyto od 0 do 130km robi naprawde w bardzo szybkim tempie.Skazowka dopiero zaczyna isc powoli od 222km wiec predkosc mowi sama za siebie jak sie odpycha.Odglos silnika podkreca jeszcze bardziej V6 =))
Opinia o komforcie:
Tu moge powiedziec,ze autko w srodku sprawia wrazenie duzego.Z przodu jest duzo miejsc ja mierze 195cm wiec sporo i sie mieszcze i mam jeszcze troche luzu.Jedynym minusem sa siedzienia z tylu przy jezdzie w 4 osoby jest wygodnie ale w 5 to juz jest scisk
Opinia o nadwoziu:
Jak juz wspomnialem wczesniej z tylu nie ma miejsca na 3 osoby dorosle zbytnio. Bagaznik jest spory i wysarczy na wyjazd na wakacje 4 sobowej rodziny.Jakos materialu i wykonczenie mowi osobie sama nazwa narki drewno i skura
Opinia o układzie jezdnym:
Autkiem bardzo wygodnie sie [rowadzi nawet moge powiedziec,ze jak na szynach! układ 4x4 bardz pomaga i jest przyjemny w prowadzeniu,autko czuc co sie nim dzieje » pełna opinia
• Jaguar X-Type V6 2,5 litra automat 2.5 V6 198KM 2002r. 77 000km
Opinia o układzie napędowym:
nie ma nic piękniejszego jak automatyczna skrzynia biegów, a jeśli ktos jeszcze potrafi w automacie korzystać z ręczej ( nie pomyliłem się - ręczej ) redukcji biegów to \\"odejście\\" samochodu jest natychmiastowe i nie da się tego porównać z manualem ..
Opinia o komforcie:
w X-typie jest stosunkowo mało miejsca z tyłu, ale ten model z zaąłozenia był przeznaczony dla kierowcy i pasażera a nie jako samochód rodzinny » pełna opinia
• Jaguar X-Type 2.1 150KM 2003r. 65 000km
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastycznie wspolpracuje ze skrzynia biegow,co do przyspieszen to nie jest to sport ale moze konkurowac z wieloma innymi samochodami
Opinia o komforcie:
Komfortowe autko tak , gorzej sie spisuje fully load ale do przyjecia
Opinia o układzie jezdnym:
uklad kierowniczy wydaje czasem dziwne dzwieki zwlaszcza podczas parkowania, hamulce bardzo czule z inteligentnym ABS, parkowanie nie sprawia zadnych trudnosci ,nawet z wylaczonymi czujnikami parkowania. » pełna opinia
• Jaguar X-Type sport 2.1 0KM 2005r. 63 000km
mi te osiągi starczają
super
Opinia o układzie jezdnym:
Miałem różne autka ale Jaguar płynie a miło się prowadzi » pełna opinia
ŚREDNIE OCENY JAGUAR X-TYPE
Fotele przednie
9.1
Fotele tylne
7.7
Jazda z kompletem pasażerów
8.1
| Widoczność | 1 |
| Wentylacja i ogrzewanie | 1 |
| Komfort jazdy | 1 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Jaguar X-Type brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Jaguar S-Type.
Opinia użytkownika o Jaguarze X-Type
użytkownik: kuba
liczba głosów: 1
Jaguar X-Type Kat 2500 V6,24v 196KM 2002r. sedan (limuzyna)
Ocena ogólna
Autko mam niecały rok.jestem z niego bardzo zadowolony duzy komfort i dobre prowadzenie i trzymanie sie drogi.raz sie przejedziesz to sam to samo stwierdzisz.I ma niezle kopytko =)) Pozdro
Układ napędowy
Widoczność
Jedynym minusem jest dosc mala szyba z tylu i jesli ktos nie ma czujnikow parkowania to troche sprawia to problem.A odnosnie Spalania co jest ponizej to podam swoje spalanie i prosze sie tym nie sugerowac bo nie umiemk ekonomicznie jezdzic =) w miescie 16-17L w trasie autko jest rewelacyjnie przy 150km pali na 100 zaledwie 10L.Nadole podam jak producent mi napisal
Komfort
Nadwozie
Jak juz wspomnialem wczesniej z tylu nie ma miejsca na 3 osoby dorosle zbytnio.
Układ jezdny
Wentylacja i ogrzewanie
Rewelacja tyle powiem
Pełna opinia o Jaguar X-Type Kat 2500 V6,24v 196KM 2002r. sedan (limuzyna) »
Jaguar X-Type - ogłoszenia
Jaguar - forum użytkowników
Jaguar X-Type - średnie ceny
Jaguar - tapety na pulpit
Jaguar - konfigurator felg
Jaguar - tanie opony
używane auto części
Jaguar - części nowe
nawigacja GPS w telefonie
Jaguar S-Type, Jaguar Sovereign, Jaguar Vanden Plas, Jaguar X-Type, Jaguar XJ, Jaguar XJR, Jaguar XJS, Jaguar XK8