Jaguar XJ opinie, oceny użytkowników, Jaguar XJ spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Jaguar XJ

Liczba ocen: 8

Średnia ocena:

9.38/10

Jaguar XJ spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.60/23.00 8.35
trasa 10.80/15.00 6.15
cykl mieszany 12.68/19.00 7.25

XJ

OCENY JAGUARA XJ


Ogólna ocena:  

10/10


oczywiście jak pisałem wyżej samochód dla mnie idealny i wspaniały polecam każdemu kto nie myśli o cenach paliwa bo uważam gaz w tym samochodzie za profanację może nie jestem zbyt obiektywny ale jestem wielkim fanem tej marki odkąd wsiadłem do niego pierwszy raz
Opinia o układzie napędowym:
mniejsza punktacja tylko dlatego że osobiście wolę wersje 4.0 lub XJRa ale trawił mi się b.dobry ten egzemplarz
Opinia o komforcie:
dla mnie absolutny HIT!!! lepszy jest tylko Bentley i Rolls a wiem co piszę uważam że reszta czyli MB BMW Lexus itp. porostu nie mają szans jeździłem próbowałem ale to co piszę uważam za prawdę
Opinia o nadwoziu:
jak pisałem wyżej jest to dla mnie absolutny szczyt światowej motoryzacji jeżdżąc tym autem spełniam swoje motoryzacyjne marzenia uważam też że jeśli ktoś mówi źle o Jaguarze to znaczy że złego kupił lub nigdy nim nie jeździł oczywiście prawdziwy JAGI to XJ
Opinia o układzie jezdnym:
ponieważ nie jest to mój pierwszy Jaguar auto oceniam bardzo wysoko jest to marka którą kocham i cenię 9-za parkowanie ze względu na wielość aczkolwiek mi to nie przeszkadza.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Dlam nie to ie był samochód użytkowy lecz spełnienie marzeń. Choć podróżuje się nim ZNAKOMICIE
Opinia o nadwoziu:
Niedostatek schowków (jeden!) Bagażnik wielki ale nieforemny (zapas i akumulator wewnątrz )
Opinia o układzie jezdnym:
Wrażliwy na profil jezdni,Duży promień skrętu, duże auto i niewygodnie parkować.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Niezle, ekonomiczne i niezawodne auto.
Opinia o układzie napędowym:
Dwie turbiny robia swoje, silnik dynamiczny. ale rakieta to nie jest.
Opinia o komforcie:
Bez obciazenia troche zbyt szcztywny
Opinia o nadwoziu:
Pojemnosc bagaznika troche zbyt mala - wystarcza na dwie duze walizki, dwie male torby i laptop. duzo miejsca zajmuje pelnowymiarowy zapas
Opinia o układzie jezdnym:
troche problemow z parkowaniem - szczegolnie przodem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Pomimo swego wieku samochód wciąż robi wrażenie i potrafi zrekompensować konieczność ciągłych nakładów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
tym autemm poprostu się płynie.wewnatrz pojazdu nie słychac wogóle pracy silnika. Wysmienity komfort jazdy.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY JAGUAR XJ

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 6
Raczej tak 25.00% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
9.4/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
9.1/10
Przyspieszenie 80-120km
9.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.4/10
Resorowanie z obciążeniem
9.4/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
9.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.6/10
Wyciszenie
9.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.8/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.9/10
Widocznośc do tyłu
9.4/10
Widoczność w lusterkach
9.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.9/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Niezawodność 2
Spalanie 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Układ jezdny 1
Napęd 1
Wnętrze 1
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Jaguar XJ brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 7.

  Jaguar

  XJ

  BMW

  seria 7

Najciekawsza opinia użytkownika o Jaguarze XJ

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Grzesiek

liczba głosów: 48

Jaguar XJ xj sport 3.2 x300 3200 3.2 211KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
oczywiście jak pisałem wyżej samochód dla mnie idealny i wspaniały polecam każdemu kto nie myśli o cenach paliwa bo uważam gaz w tym samochodzie za profanację może nie jestem zbyt obiektywny ale jestem wielkim fanem tej marki odkąd wsiadłem do niego pierwszy raz

Układ napędowy
mniejsza punktacja tylko dlatego że osobiście wolę wersje 4.0 lub XJRa ale trawił mi się b.dobry ten egzemplarz

Widoczność
wszystko ok

Komfort
dla mnie absolutny HIT!!! lepszy jest tylko Bentley i Rolls a wiem co piszę uważam że reszta czyli MB BMW Lexus itp. porostu nie mają szans jeździłem próbowałem ale to co piszę uważam za prawdę

Nadwozie
jak pisałem wyżej jest to dla mnie absolutny szczyt światowej motoryzacji jeżdżąc tym autem spełniam swoje motoryzacyjne marzenia uważam też że jeśli ktoś mówi źle o Jaguarze to znaczy że złego kupił lub nigdy nim nie jeździł oczywiście prawdziwy JAGI to XJ

Układ jezdny
ponieważ nie jest to mój pierwszy Jaguar auto oceniam bardzo wysoko jest to marka którą kocham i cenię 9-za parkowanie ze względu na wielość aczkolwiek mi to nie przeszkadza.

Naprawy
jeżeli serwisujemy auto regularnie i dbamy o nie to służy długo i bezawaryjnie oczywiście musimy kupić samochód z pewnego źródła zadbany

Wentylacja i ogrzewanie
klima działa jak należy z przodu i z tyłu samochodu brak zastrzeżeń

Elektryka/elektronika
przy normalnym użytkowaniu i konserwacji nie sprawia kłopotu

Pełna opinia o Jaguar XJ xj sport 3.2 x300 3200 3.2 211KM 1995r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Jaguar XJ: sedan (limuzyna)

Jaguar XJ: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Jaguar XJ: 2.7, 3.2, 3.6, 4.0

Jaguar XJ: 2005, 1999, 1996, 1995, 1994, 1992, 1987