Jeep Grand Cherokee opinie, oceny użytkowników, Jeep Grand Cherokee spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Jeep Grand Cherokee

Liczba ocen: 49

Średnia ocena: 8.86/10

Jeep Grand Cherokee spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
18.28/21.08
11.85
trasa
12.92/16.01
8.45
cykl mieszany
15.61/19.18
10.13

Oceny JEEPA GRAND CHEROKEE

Maciek2010-08-28

Ogólna ocena:

9/10

+ duże możliwości tuningu i wszelkich przeróbek. MOC, PRZYSPIESZENIE, prowadzenie, hamowanie, wygląd zewnętrzny, wygoda, brak zbędnej psującej się elektroniki (jak w BMW czy MB) - po roku nie dostrzegam
Opinia o układzie napędowym:
Bo wymianie wydechów na Borla, dolotu CAI K&N i przeprogramowaniu komputera schodzi do 4s/100km. Skrzynia przełącza bardzo szybko (szybciej niż BMW). Moc jest niemalże nieograniczona, a przy tym pojazd jest bardzo prosty w prowadzeniu i słucha się kierowcy.
Opinia o komforcie:
Mimo, że auto posiada sportowe zawieszenie jest bardzo wygodne na naszych polskich drogach. Wytłumia dziury, nie łapie kolein. Pasażerowie mają do dyspozycji centrum multimedialne.
Opinia o nadwoziu:
Budowa pojazdu - niesamowita. Wygląd - niesamowity. Obsługa - bardzo prosta Co do jazdy z pasażerami - drugi rząd jest bardzo dobrze wyposażony lecz jest bardzo mało miejsca na nogi. Demontaż foteli - bardzo prosty.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się idealnie. Zero poślizgów, braku kontroli. Zakręty bierze dużo lepiej niż BMW M. Hamulce BREMBO wyśmienite.

2011-02-23

Ogólna ocena:

10/10

Brak wad. Chociaż jedyną wadą jest to że naprawdę ciężko jest znaleźć auto w dobrym stanie technicznym.
Opinia o układzie napędowym:
Biegi przerzuca już przy ok 1300obr, silnik ciągnie od samego dołu, rewelacja. Czego nie mogę powiedzieć o skrzyni: działa z dużym opóźnieniem, Na tempomacie i w górzystym terenie potrafi nieźle szarpnąć.
Opinia o komforcie:
Jasna skóra, klima, podgrzewane fotele do których się wpada a nie wsiada. Komfort nieporównywalny z innym samochodem tej klasy.
Opinia o nadwoziu:
W bagażniku zamiast koła zapasowego mam butlę z gazem 88l. Koło dojazdowe jest w bagażniku co zabiera mnóstwo miejsca, ale mimo to nie ma większego kłopotu zapakować rodzinkę na wyjazd wakacyjny (4os.)
Opinia o układzie jezdnym:
Wersja z reduktorem Select Track 2WD/4WD. Prowadzenie rewelacyjne, oryginalne zawieszenie jest b.dobrze zestrojone. Porównując do starszego modelu, dużo mniejsze przechyły na zakrętach.

Jacek2008-05-22

Ogólna ocena:

9/10

Super auto za niedużą kasę, max. wyposażone, super bezpieczne, wygodne. Wady i zalety? Tak, nie ma ideałów. Jednak nawet w tym roczniku jest ponad innymi duuuuuuuuuuuuuuuużo młodszymi autami różnych marek.
Opinia o układzie napędowym:
Mocny V8 ( 220 KM), nie to co 4,0 litra (180 KM), jest różnica i to wielka, mogę to stwierdzić gdyż miałem jednego i drugiego. Dynamiczny, daje wrażenia z jazdy i satysfakcję przy starcie ze skrzyżowania konkurując z młodzieżą w pseudo sportowych autach. Bezpieczny, lepiej współpracuj...
Opinia o komforcie:
Wygodai jeszcze raz wygoda.
Opinia o nadwoziu:
Zprzodu miejsca na maxa, z tyłu trochę mniej , ale nie ma dużych problemów u faceta 180 cm wzrostu. Bagażnik ok. , nawet z butlą. Materiały spoko z wyjątkiem plastików przy desce rozdzielczej ( casem trzeszczą ).
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny miękki, wygodny,( przechyły ), ale taki być musi w autach terenowych.

2019-01-11

Ogólna ocena:

9/10

Wspaniałe auto, wygodne przestronne, świetne w lekkim/średnio ciężkim terenie nawet bez modyfikacji (pomyliłem drogę i wbiłem się w miejsce gdzie osobówką nawet 4x4 rady bym nie dał).
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dynamiczny silnik, świetne przełożenia automatu
Opinia o komforcie:
Ja nie zwróciłem uwagi ale znajomi byli zdziwieni że jest tak cicho w aucie o takim silniku. Bardzo komfortowa jazda
Opinia o nadwoziu:
Jedyna wada to wszędobylski plastik ale przynajmniej trwały i się nie wyciera kolor, auto bardziej przestronne niż europejskie
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce - masa auta daje o sobie znać zwłaszcza na śliskiej nawierzchni, co do parkowania - szerszy od aut europejskich wypełnia miejsce parkingowe po brzegi ale widoczność dobra

Andrzej2008-08-08

Ogólna ocena:

10/10

Idealny / Jezdziłem już prawie wszystkim - od Syreny do Mercedesa 600s/ Nie zamienię juz na inny chyba że ten sam model tylko nowszy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma bardzo dobre wejście na obroty.Przyspieszenie prawidłowe - jednak nie radzę startowac zbyt szybko - znacznie wzrasta zużycie paliwa.
Opinia o komforcie:
Troszkę twardy- lecz jest to jedyny samochód terenowy / prawdziwy / na naszych drogach.
Opinia o nadwoziu:
Wygodne sprawne auto.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się idealnie.Proszę jednak uważac przy wchodzeniu w ostre zakręty - tył zażuca.Jako kierowca z 30 letnim stażem mogę doradzic, przed wejściem w zakręt, popuścic gazu - dodac w połowie zakrętu - wtedy prowadzi się idealnie - po prostu rozłączą się mechanizmy różnicowe w m...

Średnie oceny JEEP GRAND CHEROKEE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
71.43%
głosów 35
Raczej tak
26.53%
głosów 13
Trudno powiedzieć
2.04%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
9.1/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
8.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
8.4/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
7.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.1/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
19
Napęd
9
Niezawodność
7
Spalanie
3
Nic
1
Nadwozie
1
Inne
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
18
Spalanie
9
Wentylacja i ogrzewanie
4
Układ jezdny
1
Napęd
1
Awaryjność
1
Komfort jazdy
1
Inne
1
Nadwozie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Jeep Grand Cherokee brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo XC 90.

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Volvo XC 90

Volvo XC 90

Najciekawsza opinia użytkownika o Jeepie Grand Cherokee

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Maciek

liczba głosów: 104

Jeep Grand Cherokee SRT8 6100 550KM 2008r. terenowy

Ocena ogólna

+ duże możliwości tuningu i wszelkich przeróbek. MOC, PRZYSPIESZENIE, prowadzenie, hamowanie, wygląd zewnętrzny, wygoda, brak zbędnej psującej się elektroniki (jak w BMW czy MB) - po roku nie dostrzegam

Układ napędowy

Bo wymianie wydechów na Borla, dolotu CAI K&N i przeprogramowaniu komputera schodzi do 4s/100km. Skrzynia przełącza bardzo szybko (szybciej niż BMW). Moc jest niemalże nieograniczona, a przy tym pojazd jest bardzo prosty w prowadzeniu i słucha się kierowcy.

Widoczność

Widoczność bardzo dobra. Z wysokiego fotela widać wszystko.

Komfort

Mimo, że auto posiada sportowe zawieszenie jest bardzo wygodne na naszych polskich drogach. Wytłumia dziury, nie łapie kolein. Pasażerowie mają do dyspozycji centrum multimedialne.

Nadwozie

Budowa pojazdu - niesamowita. Wygląd - niesamowity. Obsługa - bardzo prosta Co do jazdy z pasażerami - drugi rząd jest bardzo dobrze wyposażony lecz jest bardzo mało miejsca na nogi. Demontaż foteli - bardzo prosty.

Układ jezdny

Samochód prowadzi się idealnie. Zero poślizgów, braku kontroli. Zakręty bierze dużo lepiej niż BMW M. Hamulce BREMBO wyśmienite.

Naprawy

Ceny eksploatacji niższe niż BMW/MERC. Porównywalne z Fordem i Renault. Po roku używania brak napraw, jedynie eksploatacja. Części eksploatacyjne do kupienia w Polsce w każdym salonie Dodga. A jeśli ktoś ma znajomych w USA ma możliwość zakupu części za 1/3 ceny polskiej.

Wentylacja i ogrzewanie

Ogrzewanie, klimatyzacja automatyczna, odparowywanie szyb - idealne.

Elektryka/elektronika

Elektronika jak narazie bez żadnych problemów.

Zobacz również opinie:

Jeep Grand Cherokee: hatchback, kombi, terenowy

Jeep Grand Cherokee: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Jeep Grand Cherokee: 2.5, 2.7, 3.0, 3.1, 3.7, 4.0, 4.7, 5.2, 5.7, 5.9, 6.1

Jeep Grand Cherokee: 2013, 2008, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1993