Jeep Grand Cherokee opinie, oceny użytkowników, Jeep Grand Cherokee spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Jeep Grand Cherokee

Liczba ocen: 48

Średnia ocena:

8.85/10

Jeep Grand Cherokee spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 18.09/21.08 11.85
trasa 12.91/16.01 8.45
cykl mieszany 15.37/19.18 10.13

Grand Cherokee

OCENY JEEPA GRAND CHEROKEE


Ogólna ocena:  

9/10


+ duże możliwości tuningu i wszelkich przeróbek. MOC, PRZYSPIESZENIE, prowadzenie, hamowanie, wygląd zewnętrzny, wygoda, brak zbędnej psującej się elektroniki (jak w BMW czy MB) - po roku nie dostrzegam
Opinia o układzie napędowym:
Bo wymianie wydechów na Borla, dolotu CAI K&N i przeprogramowaniu komputera schodzi do 4s/100km. Skrzynia przełącza bardzo szybko (szybciej niż BMW). Moc jest niemalże nieograniczona, a przy tym pojazd jest bardzo prosty w prowadzeniu i słucha się kierowcy.
Opinia o komforcie:
Mimo, że auto posiada sportowe zawieszenie jest bardzo wygodne na naszych polskich drogach. Wytłumia dziury, nie łapie kolein. Pasażerowie mają do dyspozycji centrum multimedialne.
Opinia o nadwoziu:
Budowa pojazdu - niesamowita. Wygląd - niesamowity. Obsługa - bardzo prosta Co do jazdy z pasażerami - drugi rząd jest bardzo dobrze wyposażony lecz jest bardzo mało miejsca na nogi. Demontaż foteli - bardzo prosty.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się idealnie. Zero poślizgów, braku kontroli. Zakręty bierze dużo lepiej niż BMW M. Hamulce BREMBO wyśmienite.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Brak wad. Chociaż jedyną wadą jest to że naprawdę ciężko jest znaleźć auto w dobrym stanie technicznym.
Opinia o układzie napędowym:
Biegi przerzuca już przy ok 1300obr, silnik ciągnie od samego dołu, rewelacja. Czego nie mogę powiedzieć o skrzyni: działa z dużym opóźnieniem, Na tempomacie i w górzystym terenie potrafi nieźle szarpnąć.
Opinia o komforcie:
Jasna skóra, klima, podgrzewane fotele do których się wpada a nie wsiada. Komfort nieporównywalny z innym samochodem tej klasy.
Opinia o nadwoziu:
W bagażniku zamiast koła zapasowego mam butlę z gazem 88l. Koło dojazdowe jest w bagażniku co zabiera mnóstwo miejsca, ale mimo to nie ma większego kłopotu zapakować rodzinkę na wyjazd wakacyjny (4os.)
Opinia o układzie jezdnym:
Wersja z reduktorem Select Track 2WD/4WD. Prowadzenie rewelacyjne, oryginalne zawieszenie jest b.dobrze zestrojone. Porównując do starszego modelu, dużo mniejsze przechyły na zakrętach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Super auto za niedużą kasę, max. wyposażone, super bezpieczne, wygodne. Wady i zalety? Tak, nie ma ideałów. Jednak nawet w tym roczniku jest ponad innymi duuuuuuuuuuuuuuuużo młodszymi autami różnych marek.
Opinia o układzie napędowym:
Mocny V8 ( 220 KM), nie to co 4,0 litra (180 KM), jest różnica i to wielka, mogę to stwierdzić gdyż miałem jednego i drugiego. Dynamiczny, daje wrażenia z jazdy i satysfakcję przy starcie ze skrzyżowania konkurując z młodzieżą w pseudo sportowych autach. Bezpieczny, lepiej współpracuj...
Opinia o komforcie:
Wygodai jeszcze raz wygoda.
Opinia o nadwoziu:
Zprzodu miejsca na maxa, z tyłu trochę mniej , ale nie ma dużych problemów u faceta 180 cm wzrostu. Bagażnik ok. , nawet z butlą. Materiały spoko z wyjątkiem plastików przy desce rozdzielczej ( casem trzeszczą ).
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny miękki, wygodny,( przechyły ), ale taki być musi w autach terenowych.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Idealny / Jezdziłem już prawie wszystkim - od Syreny do Mercedesa 600s/ Nie zamienię juz na inny chyba że ten sam model tylko nowszy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma bardzo dobre wejście na obroty.Przyspieszenie prawidłowe - jednak nie radzę startowac zbyt szybko - znacznie wzrasta zużycie paliwa.
Opinia o komforcie:
Troszkę twardy- lecz jest to jedyny samochód terenowy / prawdziwy / na naszych drogach.
Opinia o nadwoziu:
Wygodne sprawne auto.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się idealnie.Proszę jednak uważac przy wchodzeniu w ostre zakręty - tył zażuca.Jako kierowca z 30 letnim stażem mogę doradzic, przed wejściem w zakręt, popuścic gazu - dodac w połowie zakrętu - wtedy prowadzi się idealnie - po prostu rozłączą się mechanizmy różnicowe w m...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jest samochodem, który potrafi spełnić oczekiwania dunamicznej jazdy w mieście i po autostradzie. W terenie (piasek, las, podmokły i grzązki teren, śnieg)radzi sobie naprawde wysmienicie. Wiem, Q7, BMW5, VW Tuareg są o wiele lepsze - prawda? Ale mam pytanie, czy jeżdziliście tymi samochoda...
Opinia o układzie napędowym:
Spełnia moje oczekiwania.
Opinia o komforcie:
Komfort jest naprawdę dobry.
Opinia o nadwoziu:
Zadowoli nawet wybrednych.
Opinia o układzie jezdnym:
Jest o niebo lepszy od rocznika 98 5,2 V8
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 10


ŚREDNIE OCENY JEEP GRAND CHEROKEE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 70.83% głosów 34
Raczej tak 27.08% głosów 13
Trudno powiedzieć 2.08% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
8.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
7.7/10
Naprawy
Niezawodność
7.0/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 18
Napęd 9
Niezawodność 7
Spalanie 3
Nadwozie 1
Inne 1
Układ jezdny 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 18
Spalanie 8
Wentylacja i ogrzewanie 4
Awaryjność 1
Komfort jazdy 1
Inne 1
Nadwozie 1
Układ jezdny 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Jeep Grand Cherokee brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi Pajero.

  Jeep

  Grand Cherokee

  Mitsubishi

  Pajero

Najciekawsza opinia użytkownika o Jeepie Grand Cherokee

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Maciek

liczba głosów: 57

Jeep Grand Cherokee SRT8 6100 550KM 2008r. terenowy

Ocena ogólna
+ duże możliwości tuningu i wszelkich przeróbek. MOC, PRZYSPIESZENIE, prowadzenie, hamowanie, wygląd zewnętrzny, wygoda, brak zbędnej psującej się elektroniki (jak w BMW czy MB) - po roku nie dostrzegam

Układ napędowy
Bo wymianie wydechów na Borla, dolotu CAI K&N i przeprogramowaniu komputera schodzi do 4s/100km. Skrzynia przełącza bardzo szybko (szybciej niż BMW). Moc jest niemalże nieograniczona, a przy tym pojazd jest bardzo prosty w prowadzeniu i słucha się kierowcy.

Widoczność
Widoczność bardzo dobra. Z wysokiego fotela widać wszystko.

Komfort
Mimo, że auto posiada sportowe zawieszenie jest bardzo wygodne na naszych polskich drogach. Wytłumia dziury, nie łapie kolein. Pasażerowie mają do dyspozycji centrum multimedialne.

Nadwozie
Budowa pojazdu - niesamowita. Wygląd - niesamowity. Obsługa - bardzo prosta Co do jazdy z pasażerami - drugi rząd jest bardzo dobrze wyposażony lecz jest bardzo mało miejsca na nogi. Demontaż foteli - bardzo prosty.

Układ jezdny
Samochód prowadzi się idealnie. Zero poślizgów, braku kontroli. Zakręty bierze dużo lepiej niż BMW M. Hamulce BREMBO wyśmienite.

Naprawy
Ceny eksploatacji niższe niż BMW/MERC. Porównywalne z Fordem i Renault. Po roku używania brak napraw, jedynie eksploatacja. Części eksploatacyjne do kupienia w Polsce w każdym salonie Dodga. A jeśli ktoś ma znajomych w USA ma możliwość zakupu części za 1/3 ceny polskiej.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie, klimatyzacja automatyczna, odparowywanie szyb - idealne.

Elektryka/elektronika
Elektronika jak narazie bez żadnych problemów.

Pełna opinia o Jeep Grand Cherokee SRT8 6100 550KM 2008r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Jeep Grand Cherokee: hatchback, kombi, terenowy

Jeep Grand Cherokee: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Jeep Grand Cherokee: 2.5, 2.7, 3.0, 3.1, 3.7, 4.0, 4.7, 5.2, 5.7, 5.9, 6.1

Jeep Grand Cherokee: 2013, 2008, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1993