Jeep Grand Cherokee opinie, oceny użytkowników, Jeep Grand Cherokee spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Jeep Grand Cherokee

Liczba ocen: 45

Średnia ocena:

8.78/10

Jeep Grand Cherokee spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 18.09/20.76 12.30
trasa 12.91/15.81 8.60
cykl mieszany 15.37/18.98 10.33

Grand Cherokee

OCENY JEEPA GRAND CHEROKEE


Ogólna ocena:  

9/10


+ duże możliwości tuningu i wszelkich przeróbek. MOC, PRZYSPIESZENIE, prowadzenie, hamowanie, wygląd zewnętrzny, wygoda, brak zbędnej psującej się elektroniki (jak w BMW czy MB) - po roku nie dostrzegam
Opinia o układzie napędowym:
Bo wymianie wydechów na Borla, dolotu CAI K&N i przeprogramowaniu komputera schodzi do 4s/100km. Skrzynia przełącza bardzo szybko (szybciej niż BMW). Moc jest niemalże nieograniczona, a przy tym pojazd jest bardzo prosty w prowadzeniu i słucha się kierowcy.
Opinia o komforcie:
Mimo, że auto posiada sportowe zawieszenie jest bardzo wygodne na naszych polskich drogach. Wytłumia dziury, nie łapie kolein. Pasażerowie mają do dyspozycji centrum multimedialne.
Opinia o nadwoziu:
Budowa pojazdu - niesamowita. Wygląd - niesamowity. Obsługa - bardzo prosta Co do jazdy z pasażerami - drugi rząd jest bardzo dobrze wyposażony lecz jest bardzo mało miejsca na nogi. Demontaż foteli - bardzo prosty.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się idealnie. Zero poślizgów, braku kontroli. Zakręty bierze dużo lepiej niż BMW M. Hamulce BREMBO wyśmienite.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Brak wad. Chociaż jedyną wadą jest to że naprawdę ciężko jest znaleźć auto w dobrym stanie technicznym.
Opinia o układzie napędowym:
Biegi przerzuca już przy ok 1300obr, silnik ciągnie od samego dołu, rewelacja. Czego nie mogę powiedzieć o skrzyni: działa z dużym opóźnieniem, Na tempomacie i w górzystym terenie potrafi nieźle szarpnąć.
Opinia o komforcie:
Jasna skóra, klima, podgrzewane fotele do których się wpada a nie wsiada. Komfort nieporównywalny z innym samochodem tej klasy.
Opinia o nadwoziu:
W bagażniku zamiast koła zapasowego mam butlę z gazem 88l. Koło dojazdowe jest w bagażniku co zabiera mnóstwo miejsca, ale mimo to nie ma większego kłopotu zapakować rodzinkę na wyjazd wakacyjny (4os.)
Opinia o układzie jezdnym:
Wersja z reduktorem Select Track 2WD/4WD. Prowadzenie rewelacyjne, oryginalne zawieszenie jest b.dobrze zestrojone. Porównując do starszego modelu, dużo mniejsze przechyły na zakrętach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Super auto za niedużą kasę, max. wyposażone, super bezpieczne, wygodne. Wady i zalety? Tak, nie ma ideałów. Jednak nawet w tym roczniku jest ponad innymi duuuuuuuuuuuuuuuużo młodszymi autami różnych marek.
Opinia o układzie napędowym:
Mocny V8 ( 220 KM), nie to co 4,0 litra (180 KM), jest różnica i to wielka, mogę to stwierdzić gdyż miałem jednego i drugiego. Dynamiczny, daje wrażenia z jazdy i satysfakcję przy starcie ze skrzyżowania konkurując z młodzieżą w pseudo sportowych autach. Bezpieczny, lepiej współpracuj...
Opinia o komforcie:
Wygodai jeszcze raz wygoda.
Opinia o nadwoziu:
Zprzodu miejsca na maxa, z tyłu trochę mniej , ale nie ma dużych problemów u faceta 180 cm wzrostu. Bagażnik ok. , nawet z butlą. Materiały spoko z wyjątkiem plastików przy desce rozdzielczej ( casem trzeszczą ).
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny miękki, wygodny,( przechyły ), ale taki być musi w autach terenowych.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Idealny / Jezdziłem już prawie wszystkim - od Syreny do Mercedesa 600s/ Nie zamienię juz na inny chyba że ten sam model tylko nowszy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma bardzo dobre wejście na obroty.Przyspieszenie prawidłowe - jednak nie radzę startowac zbyt szybko - znacznie wzrasta zużycie paliwa.
Opinia o komforcie:
Troszkę twardy- lecz jest to jedyny samochód terenowy / prawdziwy / na naszych drogach.
Opinia o nadwoziu:
Wygodne sprawne auto.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się idealnie.Proszę jednak uważac przy wchodzeniu w ostre zakręty - tył zażuca.Jako kierowca z 30 letnim stażem mogę doradzic, przed wejściem w zakręt, popuścic gazu - dodac w połowie zakrętu - wtedy prowadzi się idealnie - po prostu rozłączą się mechanizmy różnicowe w m...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jest samochodem, który potrafi spełnić oczekiwania dunamicznej jazdy w mieście i po autostradzie. W terenie (piasek, las, podmokły i grzązki teren, śnieg)radzi sobie naprawde wysmienicie. Wiem, Q7, BMW5, VW Tuareg są o wiele lepsze - prawda? Ale mam pytanie, czy jeżdziliście tymi samochoda...
Opinia o układzie napędowym:
Spełnia moje oczekiwania.
Opinia o komforcie:
Komfort jest naprawdę dobry.
Opinia o nadwoziu:
Zadowoli nawet wybrednych.
Opinia o układzie jezdnym:
Jest o niebo lepszy od rocznika 98 5,2 V8
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY JEEP GRAND CHEROKEE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 68.89% głosów 31
Raczej tak 28.89% głosów 13
Trudno powiedzieć 2.22% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
8.7/10
Przyspieszenie 60-120km
8.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
7.6/10
Naprawy
Niezawodność
6.9/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 16
Napęd 9
Niezawodność 7
Spalanie 2
Układ jezdny 1
Nic 1
Nadwozie 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 15
Spalanie 8
Wentylacja i ogrzewanie 4
Nadwozie 1
Układ jezdny 1
Napęd 1
Awaryjność 1
Komfort jazdy 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Jeep Grand Cherokee brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi Pajero.

  Jeep

  Grand Cherokee

  Mitsubishi

  Pajero

Najciekawsza opinia użytkownika o Jeepie Grand Cherokee

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomek

liczba głosów: 24

Jeep Grand Cherokee Laredo 4000 190KM 2000r. terenowy

Ocena ogólna
Brak wad. Chociaż jedyną wadą jest to że naprawdę ciężko jest znaleźć auto w dobrym stanie technicznym.

Układ napędowy
Biegi przerzuca już przy ok 1300obr, silnik ciągnie od samego dołu, rewelacja. Czego nie mogę powiedzieć o skrzyni: działa z dużym opóźnieniem, Na tempomacie i w górzystym terenie potrafi nieźle szarpnąć.

Widoczność
Auto posiada bardzo ograniczoną widoczność do tyłu. Można nie zauważyć małego drzewka lub słupka na parkingu. Jednakże ani drzewko ani słupek nie przeszkodzą ci w parkowaniu :)

Komfort
Jasna skóra, klima, podgrzewane fotele do których się wpada a nie wsiada. Komfort nieporównywalny z innym samochodem tej klasy.

Nadwozie
W bagażniku zamiast koła zapasowego mam butlę z gazem 88l. Koło dojazdowe jest w bagażniku co zabiera mnóstwo miejsca, ale mimo to nie ma większego kłopotu zapakować rodzinkę na wyjazd wakacyjny (4os.)

Układ jezdny
Wersja z reduktorem Select Track 2WD/4WD. Prowadzenie rewelacyjne, oryginalne zawieszenie jest b.dobrze zestrojone. Porównując do starszego modelu, dużo mniejsze przechyły na zakrętach.

Naprawy
Przez 150tys km wymieniłem tylko uszczelniacz reduktora (170zł) i moduł wentylatora chłodnicy 350 zł. Więc awaryjność znikoma ale koszty części kosmiczne. 170zł za zimmering i 350 za małą kostkę to porażka. Chociaż przez 3 lata wydałem na niego tylko 520zł !!!

Wentylacja i ogrzewanie
ogrzewane fotele w zimowe dni to rewelacja

Elektryka/elektronika
przez 3 lata nie miałem żadnych problemów a zrobiłem autem prawie 150 tys km.

Pełna opinia o Jeep Grand Cherokee Laredo 4000 190KM 2000r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Jeep Grand Cherokee: hatchback, kombi, terenowy

Jeep Grand Cherokee: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Jeep Grand Cherokee: 2.5, 2.7, 3.0, 3.1, 3.7, 4.0, 4.7, 5.2, 5.7, 5.9, 6.1

Jeep Grand Cherokee: 2008, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1993