Kia Carens opinie, oceny użytkowników, Kia Carens spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Kia Carens

Liczba ocen: 26

Średnia ocena:

8.38/10

Kia Carens spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.28/11.70 7.64
trasa 8.52/9.80 5.96
cykl mieszany 9.96/10.74 6.92

Carens

OCENY KII CARENS


Ogólna ocena:  

8/10


WSWZYSCY CO MAJA 20 LETNIE NIEMCE MOWIA ZE TO REKLAMOWKI JA MAM KOREANCZYKI JUZ 9 LAT I MOGE SMIALO POWIEDZIEC ZE TO AUTO NIE PRESTIZOWE ALE ZADNEJ UJMY NIE PRZYNOSI DLA MNIE MA JEZDZIC I BYC NIEZAWODNE I TAKIMI SA TO AUTO MAM DOPIERO NIECALY ROK ZROBILEM 23000 KM BYLEM TYDZIEN TEMU NA PRZEGLADZIE W...
Opinia o układzie napędowym:
SILNIK JEST JAK W DOBRYM AUCIE 1 I 2 BIEG DELIKATNIE MRUCZY 3 TO JUZ JEST JAZDA PRZY ZALACZONYM TURBO MALO BENZYNIAKOW MA SZANSE 4 I 5 TO PIEKNY CIAG BLYSKAWICZNIE SIE ROZPEDZA PRZY MASIE 1,5 TONY MANKAMENT JAK U WIEKSZOSCI KOREANCZYKOW GLOSNA PRACA SILNIKA PRZY 130 KM /H
Opinia o komforcie:
KOMFORT JEST ZDUMIEWAJACO DOBRY JAK NA TEN MODEL MIALEM JUZ 2 KOREANCZYKI TEN JEST 3 JEST NAJWYGODNIEJSZY A WIEM CO MOWIE BO CZESTO JEZDZE W DLUGIE TRASY MANKAMENT DOSC SLABE WYCISZENIE SILNIKA PRZY DUZEJ PREDKOSCI
Opinia o nadwoziu:
PRZOD KOMFORT TYL TEZ ALE DLA 2 OSOB WNETRZE PRZESTRONNE DLA KAZDEGO WZROSTU PLASTIKI KIEPSKIEJ JAKOSCI ALE NIE SKRZYPIA[EXTRA MA C-EED ]KAROSERIA OK WOZ MA 6 LAT I NIE MA ZADNEJ KOROZJI SIEDZENIA REWELACJA 5 SEKUND I MOZNA PRZEWIEZC TAPCZAN WSKAZNIKI CZYTELNE PROSTA OBSLUGA
Opinia o układzie jezdnym:
REWELACJA JAK NA KOREANCZYKA JEDYNY MANKAMENT TO PARKOWANIE TRZEBA DOBRZE ZAPOZNAC SIE Z Z SYLWETKA AUTA BO PARKOWANIE TYLEM NIE JEST LATWE SLABA WIDOCZNOSC
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Auto średnie, ale jak za tą cenę super. Polecam jako rodzinny samochód. UWAGA unikać autoryzowanych serwisów, a szczególnie KIA-RM Filipowicz-Kraków. Wymieniałęm tam regler, okazało sie ze trzeba CAŁY(?) alternator, koszt 700+350!!!wymiana. Goście nie poinformowali mnie o 5 dniach potrz...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik super, od wymiany do wymiany, wylewam złociutki olej co 15 tysięcy. Czasem kiepsko wchodzi bieg (redukcja c V na IV) Zepsul mi sie regler przy 100tys
Opinia o komforcie:
Stanowczo za głośny powyzej 120km/h (w porównaniu do Nissan Primera 2002 sedan)
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń ogromna. Wygoda ? No chyba jakis kretyn projektował położenia przycisków. Można sie zabić w nocy zanim się znajdzie wycieraczkę tylnej szyby 0 możliwości aranżacji, tylne fotele sie tylko składają, ni ewiem czy d asię je zdemontować, duży minus. Karoseria super, po spo...
Opinia o układzie jezdnym:
Nie wiem czy to kwestia VAN, ale np stara toyota corolla prowadzi sie o niebo lepiej, ale Carens jest wysoki i moze w tym problem Hamulec reczny to porażka, pomysl jak w fiacie 125, w piecioletnim aucie sie przytarl i trzeba przeczyscic
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


jestem zadowolony za male pieniadze swietny samochod a znaczek na masce nie przynosi mi ujmy
Opinia o układzie napędowym:
silnik znakomity jak na koreanski woz znakomite przyspieszenie powyzej 3 biegu zarowno na prostej jak i na wzniesieniach [praktykowalem w gorach ]bardzo pewnie mozna wyprzedzac na trasie jedynie 1 bieg troche mulowaty ale to ma chyba kazdy diesel
Opinia o komforcie:
komfort jazdy znakomity przejezdzalem 800 km i nie bolaly mnie nogi przydalby sie tylko tempomat - wada jak u wiekszosci koreanczykow powyzej 100 silnik pracuje dosc glosno ale ja sie przyzwyczailem i mi to nie przeszkadza
Opinia o nadwoziu:
samochod przestrzenny z duzym bagaznikiem tylna kanapa skladana na plasko - wejdzie szafa sporo schowkow najfajniejszy schowek pod plyta bagaznika wejda tam wszyskie klamoty bo jest specjalna szuflada materialy wykonczeniowe kiepskiej jakosci ale np w modelu ceed duza poprawa
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze sprawuje sie na kazdej nawierzchni oczywiscie po lesnych sciezkach z ograniczona predkoscia bo to nie wozek terenowy
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto ma wszystkie potzrebne dodatki do auta sredniej klasy. Fantastycznie dziala system kontroli trakcji na sliskim podlozu.
Opinia o układzie napędowym:
jak na ten motor jest auto zrywne szybkie skrzynia pracuje miekko i idealnie.
Opinia o komforcie:
Jezdzilem roznymi autami auto przy 140 km/h cichutkie!!to nie klekot dieslowski.
Opinia o nadwoziu:
Mam 190cm i moge spokojnie zajac wygodne miejsce za kierownica , na miejscu pasażera jak i z tylu. Posiadam wersje 5 osobowa wiec bagaznik jest bardzo duzy liczne schowki w podlodze. jedno co mnie meczy to twardy kokpit.Skora jest ladna miekka siedzenia prawidlowo wyprofilowane a podgrzewane siedzi...
Opinia o układzie jezdnym:
Ja naprawde nie widze minusow w tym aucie. Moze jednym mankamentem sa tarcze ktore przy gwaltownym hamowaniu minimum 160km/h potrafia sie krzywic. Trzeba przetoczyc i juz jest spokojnie.Ta usterka potrafi sie pokazac po 6000km i tak bylo w moim przypadku teraz mam 35000 i jest ok!.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jest ot jeden z (wielu już teraz) modeli motoryzacji koreańskiej za który nie muszą się wstydzić.
Opinia o układzie napędowym:
z wyprzedzaniem w różnych warunkach nie ma kłopotów.
Opinia o komforcie:
Przy niższych prędkościach jest dość cicho ale powyżej 90 km /h zaczyna się robić niezbyt przyjemnie. Radio trochę głośniej i jest O.K. :)
Opinia o nadwoziu:
Jakość użytych materiałów niestety pozostawia wiele do życzenia. Trochę trzeszczy i piszczy i nie mogę zlokalizować gdzie te stwory siedzą.
Opinia o układzie jezdnym:
Przy dużych prędkościach na autostradzie (Niemcy) powyżej 150 km/h mało precyzyjny układ kierowniczy. Próba przeprowadzona i nigdy więcej. :) W związku z brakiem wycieraczki tylnej szyby w moim egzemplarzu przy pogodzie deszczowej i na długich trasach ograniczona widoczność do tyłu. jed...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY KIA CARENS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 61.54% głosów 16
Raczej tak 30.77% głosów 8
Trudno powiedzieć 3.85% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 3.85% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.0/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
8.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.5/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 9
Niezawodność 6
Inne 2
Nadwozie 1
Widoczność 1
Napęd 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Spalanie 4
Inne 2
Układ jezdny 2
Wnętrze 1
Komfort jazdy 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Kia Carens brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai Matrix.

  Kia

  Carens

  Hyundai

  Matrix

Najciekawsza opinia użytkownika o Kii Carens

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 39

Kia Carens EX 2000 CRDI 133KM 2002r. van

Ocena ogólna
WSWZYSCY CO MAJA 20 LETNIE NIEMCE MOWIA ZE TO REKLAMOWKI JA MAM KOREANCZYKI JUZ 9 LAT I MOGE SMIALO POWIEDZIEC ZE TO AUTO NIE PRESTIZOWE ALE ZADNEJ UJMY NIE PRZYNOSI DLA MNIE MA JEZDZIC I BYC NIEZAWODNE I TAKIMI SA TO AUTO MAM DOPIERO NIECALY ROK ZROBILEM 23000 KM BYLEM TYDZIEN TEMU NA PRZEGLADZIE W SERWISOWYM JEDNA USTERKA SPALONA ZAROWKA RESZTE POZOSTAWIAM INNYM OCZYWISCIE NA CZAS WYMIENIAM PLYNY I INNE CZESCI KTORE PO PROSTU TRZEBA WYMIENIAC

Układ napędowy
SILNIK JEST JAK W DOBRYM AUCIE 1 I 2 BIEG DELIKATNIE MRUCZY 3 TO JUZ JEST JAZDA PRZY ZALACZONYM TURBO MALO BENZYNIAKOW MA SZANSE 4 I 5 TO PIEKNY CIAG BLYSKAWICZNIE SIE ROZPEDZA PRZY MASIE 1,5 TONY MANKAMENT JAK U WIEKSZOSCI KOREANCZYKOW GLOSNA PRACA SILNIKA PRZY 130 KM /H

Widoczność
PRZOD WIDOCZNOSC JAK W AUTOBUSIE TYL TROCHE MNIEJ LUSTERKA BARDZO DUZE WIDOCZNOSC 100% MANKAMENT JAK PISALEM WCZESNIEJ PARKOWANIE TYLEM DLA MNIEJ DOSWIADCZONYCH KIEROWCOW PROPONOWALBYM ZAMONTOWANIE CZUJNIKOW COFANIA

Komfort
KOMFORT JEST ZDUMIEWAJACO DOBRY JAK NA TEN MODEL MIALEM JUZ 2 KOREANCZYKI TEN JEST 3 JEST NAJWYGODNIEJSZY A WIEM CO MOWIE BO CZESTO JEZDZE W DLUGIE TRASY MANKAMENT DOSC SLABE WYCISZENIE SILNIKA PRZY DUZEJ PREDKOSCI

Nadwozie
PRZOD KOMFORT TYL TEZ ALE DLA 2 OSOB WNETRZE PRZESTRONNE DLA KAZDEGO WZROSTU PLASTIKI KIEPSKIEJ JAKOSCI ALE NIE SKRZYPIA[EXTRA MA C-EED ]KAROSERIA OK WOZ MA 6 LAT I NIE MA ZADNEJ KOROZJI SIEDZENIA REWELACJA 5 SEKUND I MOZNA PRZEWIEZC TAPCZAN WSKAZNIKI CZYTELNE PROSTA OBSLUGA

Układ jezdny
REWELACJA JAK NA KOREANCZYKA JEDYNY MANKAMENT TO PARKOWANIE TRZEBA DOBRZE ZAPOZNAC SIE Z Z SYLWETKA AUTA BO PARKOWANIE TYLEM NIE JEST LATWE SLABA WIDOCZNOSC

Wentylacja i ogrzewanie
KLIMATRONIC BARDZO DOBRZE SIE SPRAWDZA CHLOD W LATO ZE AZ PALCE U NOG MARZNA W ZIMIE BARDZO SZYBKO NAGRZEWA KABINE MNOSTWO USTAWIEN ZE CZASAMI NIE WIADOMO CO USTAWIC

Pełna opinia o Kia Carens EX 2000 CRDI 133KM 2002r. van »

Zobacz również opinie:

Kia Carens: kombi, mini-van, van

Kia Carens: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Kia Carens: 1.8, 2.0, 2.4

Kia Carens: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000