Kia Pro-ceed opinie, oceny użytkowników, Kia Pro-ceed spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Kia Pro-ceed

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

9.40/10

Kia Pro-ceed spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.17/-.-- 5.00
trasa 6.17/-.-- 3.85
cykl mieszany 7.20/-.-- 4.60

Pro-ceed

OCENY KII PRO-CEED


Ogólna ocena:  

10/10


Nie widzę istotnych wad jedynie zalety. (gdyby nie słabe podświetlenie liczników głosowałbym za maksymalną oceną) Auto daje mi tyle radości, że po prosu dziś jestem szczęśliwcem. Żadne audi i inne niemieckie wozy, które chlają (ilość przejechanego paliwa podziel na przejechane kil...
Opinia o układzie napędowym:
Jak dla mnie jest to dość elastycznym silnikiem. Dynamika jego oraz zgrana skrzynia daje zadowolenie z jazdy.
Opinia o komforcie:
Mam niemalże nowe auto i doskonale tłumi wszelkie nierówności. Zobaczymy jak długo polskie nierówności wytrzyma.
Opinia o nadwoziu:
W kabinie wszystko co trzeba w zasięgu wzroku i ręki. Wszystko super wykonane. Zadbano o najmniejsze szczegóły nawet wykończenia. Wiele pozytywnie zaskakujących bajerów. Jedyny mankament to słabe podświetlenie ekranu liczników. Jadąc pod słońce w ogóle ich nie widać. Podstawowe wskaź...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko dobrze trzyma się nawierzchni. Wiem, że to pojęcie względne ale na granicy ryzyka wchodziłem w zakręty i było okej. Zawieszenie dobre. Troszkę za niski przód przedniego zderzaka (uwaga na wysokie krawężniki). Bardzo dobry, stabilny układ kierowniczy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Gdybym miał dziś wybierać, Kię kupiłbym jeszcze raz. Polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Znam samochody z lepszą elastycznością, poza tym ok.
Opinia o komforcie:
Zbyt głośne zawieszenie, nie lubi dziur w drodze i wybojów - tłumi je zbyt nerwowo.
Opinia o nadwoziu:
Moi pasażerowie są zdziwieni ilością miejsca, w tej klasie Kia to wzór.
Opinia o układzie jezdnym:
Nie jest źle, choć trochę "za lekkie" w kierownicy, czasem brak wyczucia drogi, ale to kwestia przyzwyczajenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


auto na swoja klase jest super
Opinia o układzie napędowym:
jak na swój silniczek to ma kopa
Opinia o komforcie:
moja kia przy jeżdzie z kompletem pasazerów jest ociężała i nie polecam najlepiej 2 osoby
Opinia o nadwoziu:
jakiemus pracownikowi w kia nie pasowała lampa oswietlenia wnętrza więc wcisnał ją na siłe i teraz wypada ręce opadają
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi sie ok jest posłuszne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód jest nowy pięknie wygląda,wnętrze i wyposażenie bez zarzutu.Cena konkurencyjna w stosunku do podobnej klasy aut.długa gwarancja,ubezpieczenie AC,OC w cenie auta.Jestem bardzo zadowolony z zakupu .
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jest super
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY KIA PRO-CEED

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 5
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
9.2/10
Silnik
9.2/10
Przyspieszenie 0-100km
8.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.6/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
8.4/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
7.2/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.4/10
Elektronika
9.4/10
Naprawy
Niezawodność
9.4/10
Koszty napraw
9.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Komfort jazdy 1
Spalanie 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Inne 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Kia Pro-ceed brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Golf.

  Kia

  Pro-ceed

  Volkswagen

  Golf

Najciekawsza opinia użytkownika o Kii Pro-ceed

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Zbyszek

liczba głosów: 8

Kia Pro-ceed 1600 gdi 135KM 2013r. hatchback

Ocena ogólna
Nie widzę istotnych wad jedynie zalety. (gdyby nie słabe podświetlenie liczników głosowałbym za maksymalną oceną) Auto daje mi tyle radości, że po prosu dziś jestem szczęśliwcem. Żadne audi i inne niemieckie wozy, które chlają (ilość przejechanego paliwa podziel na przejechane kilometry a zobaczysz ile chla niemiecki samochód), psują się i mają cholernie drogie części - nie dorównują temu Koreańczykowi. To Kia ceed pro, 135kM gdi benzyna 1,6. Szczerze polecam. Dziękuję i pozdrawiam.

Układ napędowy
Jak dla mnie jest to dość elastycznym silnikiem. Dynamika jego oraz zgrana skrzynia daje zadowolenie z jazdy.

Widoczność
Gdyby nie dobrze dobrane lusterka zewnętrzne wspomniałbym o dość dużym martwym polu widzenia. Ale jest okej.

Komfort
Mam niemalże nowe auto i doskonale tłumi wszelkie nierówności. Zobaczymy jak długo polskie nierówności wytrzyma.

Nadwozie
W kabinie wszystko co trzeba w zasięgu wzroku i ręki. Wszystko super wykonane. Zadbano o najmniejsze szczegóły nawet wykończenia. Wiele pozytywnie zaskakujących bajerów. Jedyny mankament to słabe podświetlenie ekranu liczników. Jadąc pod słońce w ogóle ich nie widać. Podstawowe wskaźniki bardzo dobre i czytelne. Nic nie piszczy ani skrzypi. Dobre materiały wykończeniowe.

Układ jezdny
Autko dobrze trzyma się nawierzchni. Wiem, że to pojęcie względne ale na granicy ryzyka wchodziłem w zakręty i było okej. Zawieszenie dobre. Troszkę za niski przód przedniego zderzaka (uwaga na wysokie krawężniki). Bardzo dobry, stabilny układ kierowniczy.

Naprawy
20 tyś. przebiegu i nic nie naprawiałem. Na niczym się nie zawiodłem.

Wentylacja i ogrzewanie
Mam jedyne zastrzeżenie. Zbyt skąpy wychył strumienia powietrza na szyby boczne. Reszta nawiewu, ogrzewanie, klima (ręczna) działa super.

Elektryka/elektronika
Elektronika bez zarzutu. Jestem zadowolony, wszystko działa jak należy (poza podświetleniem liczników o których wcześniej wspomniałem). Wygodny bluetooth, podgrzewana kierownica, dobrze działające radio, ogólne oświetlenie (nawet nocne), przepiękna tablica rozdzielcza, itd.

Pełna opinia o Kia Pro-ceed 1600 gdi 135KM 2013r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Kia Pro-ceed: hatchback

Kia Pro-ceed: benzyna, olej napędowy

Kia Pro-ceed: 1.4, 1.6

Kia Pro-ceed: 2014, 2013, 2008