Kia Sephia opinie, oceny użytkowników, Kia Sephia spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Kia Sephia

Liczba ocen: 24

Średnia ocena:

7.88/10

Kia Sephia spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.27/10.61 -.--
trasa 6.34/8.26 -.--
cykl mieszany 7.20/9.41 -.--

Sephia

OCENY KII SEPHIA


Ogólna ocena:  

10/10


jeśli nie używasz samochodu do lansu jest to odpowiednie auto dla Ciebie. koszt zakupu: max 2.000 zł; gaz: 2.500 zł; +opłaty (ale to płaci każdy). serwisuj odpowiednio a będziesz jeździł nim dłużej niż nie jedną beemką.
Opinia o układzie napędowym:
w związku z ogromnym spalaniem auto naprawdę ma potężnego kopa. owszem, nie ma co równać do nowych pojazdów, ale myślę, że w swojej klasie nie ma sobie równych.
Opinia o komforcie:
nie spotkałem się z większymi problemami transportowymi. przewoziłem autem różne towary. mimo małych rozmiarów auto jest bardzo pojemne, do tego dzielone siedzenia... wielki plus
Opinia o nadwoziu:
jest to tylko koreańczyk i nie należy wymagać zbyt wiele, lecz w porównaniu z innymi markami nie wygląda, aż tak strasznie. śmiało może konkurować z fordem, czy oplem. minus za błotniki i progi (porażka) reszta jest ok.
Opinia o układzie jezdnym:
auto delikatnie podsterowne, warto pamiętać o tym podczas dojeżdżania do zakrętu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Super wóz. Kupiłem prawie przypadkiem, i jestem bardzo zadowolony. Duży wygodny, szybki i NIEZAWODNY samochód.
Opinia o układzie napędowym:
Jak na poj 1,5 to świetnie, ciągnie od 2 tys obr. (8 zaworów). 2 i 3 bieg wystarczają do dynamicznej jazdy.
Opinia o komforcie:
Dobre połączenie komfortu i trzymania drogi.Przednie fotele bardzo wygodne. 5 osób to za dużo.Trzeba uważać przy hamowaniu. Głośno powyżej 130 km/h.
Opinia o nadwoziu:
Przód super, z tyłu sporo miejsca, nisko się siedzi i trochę trudno wysiada. Bagażnik średni, zawiasy wchodzą do środka. Po 10 latach skrzypią plastiki.Welur jak nowy. Rdza pojawiła się na progach i dole błotnika po 11 latach.
Opinia o układzie jezdnym:
świetnie się trzyma drogi, szczególnie odczuwalne na koleinach. Hamulce mogłyby być lepsze przy obciążeniu. Duże zwisy i nisko rura.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Gorąco polecam
Opinia o układzie napędowym:
Silniczek jak na japłończyka czyli ( ze stajni Mazdy ) .Super się kręci na obrotach .Mało pali i dla sprytnej nogi do Bawarki Audiole czy Paski czy Golfiki w tym roczniku czyli 96 niemają szans sam to wypróbowałem ( pełem orgazm )
Opinia o komforcie:
Hmm jak kto woli ale jest cicha mięciutka a np. w akcji z namiętną panienką jest super prawie każda pozycja jest do wykonania polecam
Opinia o nadwoziu:
na swój rocznik do super rasowy diesajn młode laski oglądają się (BLACHARKI ) wbrew pozorą nie tylko patrzą na bawarki
Opinia o układzie jezdnym:
Moja kianeczka jest cudownym autkiem dla młodego kierowcy ,lub dla delkatnej kobietki
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Silnik bez zastrzezeń. Częste usterki oprzyrządowania (elektryczne podnoszenie szyby (wolałbym też awaryjne reczne podnoszenie szyb).Zbyt Częste wymiany łaczników stabilizatorów wahaczy przednich.
Opinia o układzie napędowym:
Słabe przyśpieszenie na wyzszych biegach. Najlepsze przyśpieszenie do 50km.
Opinia o komforcie:
Auto bardzo głośne w środkujuż pow.80 km/godz. Trochę za niskie zawieszenie (nie wszędzie można zaparkować, bo przedni zderzak zahacza o za wysokie dla niego kraweżniki)
Opinia o nadwoziu:
Auto obszerne i wygodne. Szybko atakuje rdza, szczególnie na progach i korozja postępuje błyskawicznie.
Opinia o układzie jezdnym:
Nie najlepszza jazda na nierownościach, dosyć słabe hamulce (nawet po wymianie szczęk i klocków)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


W tej cenie-ideał.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo sprawny,przy idealnym ustawieniu mieszanki,może konkurować z mocniejszymi autami.
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodny
Opinia o nadwoziu:
Jeżeli nie wykona się zabezpieczenia antykorozyjnego,gdy blachy są zdrowe,niestety totalne kłopoty z progami i nadkolami.
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie samochód w swojej klasie oceniam bardzo dobrze.Przez 2 lata codziennej eksploatacji,poza wymianą oleju w silniku,nie poniosłem żadnych kosztów związanych z jakimikolwiek,nawet najdrobniejszymi naprawami.Jedynym mankamentem w moim przypadku jest stan progów i nadkoli(brak zabezpieczen...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY KIA SEPHIA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 62.50% głosów 15
Raczej tak 20.83% głosów 5
Trudno powiedzieć 12.50% głosów 3
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 4.17% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.9/10
Układ kierowniczy
7.7/10
Hamulce
6.7/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.1/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
6.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
7.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.9/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
8.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.9/10
Bagażnik
7.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.2/10
Możliwość aranżacji
5.9/10
Karoseria
6.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.2/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Napęd 5
Niezawodność 4
Spalanie 2
Nadwozie 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Nadwozie 4
Spalanie 3
Inne 2
Widoczność 1
Komfort jazdy 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Kia Sephia brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Megane.

  Kia

  Sephia

  Renault

  Megane

Najciekawsza opinia użytkownika o Kii Sephia

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: rafal szleg

liczba głosów: 85

Kia Sephia 1600 0KM 1994r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
jeśli nie używasz samochodu do lansu jest to odpowiednie auto dla Ciebie. koszt zakupu: max 2.000 zł; gaz: 2.500 zł; +opłaty (ale to płaci każdy). serwisuj odpowiednio a będziesz jeździł nim dłużej niż nie jedną beemką.

Układ napędowy
w związku z ogromnym spalaniem auto naprawdę ma potężnego kopa. owszem, nie ma co równać do nowych pojazdów, ale myślę, że w swojej klasie nie ma sobie równych.

Widoczność
niższa ocena za lusterka, bo widziałem już większe. nadrabia jednak elektryką. zawsze mogę je podkręcić jeśli coś mi "ucieknie z kadru"

Komfort
nie spotkałem się z większymi problemami transportowymi. przewoziłem autem różne towary. mimo małych rozmiarów auto jest bardzo pojemne, do tego dzielone siedzenia... wielki plus

Nadwozie
jest to tylko koreańczyk i nie należy wymagać zbyt wiele, lecz w porównaniu z innymi markami nie wygląda, aż tak strasznie. śmiało może konkurować z fordem, czy oplem. minus za błotniki i progi (porażka) reszta jest ok.

Układ jezdny
auto delikatnie podsterowne, warto pamiętać o tym podczas dojeżdżania do zakrętu

Naprawy
nie dbam specjalnie o auto. jeśli się planuje przeglądy o obsługę odpowiednio wcześniej, nie zawiedzie Cię na pewno. kosztami nie dorówna fiatowi 126p, ale w brew opiniom serwis jest bardzo tani. cały wydech (bez katalizatora) ok 160 zł. dużo części podchodzi z mazdy 323.

Wentylacja i ogrzewanie
większość aut z tego modelu posiada klimatyzację, niestety mój egzemplarz nie dorobił się takowej :(

Elektryka/elektronika
brak większych awarii.

Pełna opinia o Kia Sephia 1600 0KM 1994r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Kia Sephia: hatchback, sedan (limuzyna)

Kia Sephia: benzyna, benzyna+gaz

Kia Sephia: 1.4, 1.5, 1.6

Kia Sephia: 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1994, 1984