Lancia Dedra opinie, oceny użytkowników, Lancia Dedra spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Lancia Dedra

Liczba ocen: 12

Średnia ocena:

9.00/10

Lancia Dedra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.18/11.28 6.43
trasa 10.78/8.22 5.50
cykl mieszany 12.00/10.06 6.00

Dedra

OCENY LANCII DEDRA


Ogólna ocena:  

9/10


Ze względu na jego wytrzymałość,doskonałą trakcję,osiągi idealne dla młodych ludzi z lekkim zacięciem sportowym.
Opinia o układzie napędowym:
Jako trzy letnie auto kupiłem je w Szfajcari i dotej pory się katulam nim.Wadą tych aut jest durzy promień skrętu,i niestety zawodna elektryka(mam na myśli kostki i złącza).Doskonale natomiast sprawuje się silnik,dynamiczny(169km),doskonały moment obrotowy(240nm)noi jak na taki silnik doś...
Opinia o układzie jezdnym:
Jako trzy letnie auto kupiłem je w Szfajcari i dotej pory się katulam nim.Wadą tych aut jest durzy promień skrętu,i niestety zawodna elektryka(mam na myśli kostki i złącza).Doskonale natomiast sprawuje się silnik,dynamiczny(169km),doskonały moment obrotowy(240nm)noi jak na taki silnik doś...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto dla mechanika amatora - zawsze jesteś na czasie z praktyką i teorią w tym Cię nigdy nie zawiedzie. Cieknie,leje, niedomaga ale za to wynagradza nienagannym prowadzeniem , przyzwoitym przsspieszeniem oraz tanimi cześciami w porównaniu do samochdów 4X4 Turbo . Polecam dla wszystkich któ...
Opinia o układzie napędowym:
Surowy nienaganny naped -pod warunkiem że działa -:)
Opinia o komforcie:
Fotele tylne zbedne - po co kogos narażać ? Pomijamy pytanie o komplecie pasażerów. Przód fabryczny a szczególnie skóra - czysta farsa producenta - auto prowadzi Ciebie a nie Ty samochód. Wymiana foteli na kubły rozwiazała problem. Wyciszenie ok
Opinia o nadwoziu:
Wbrew pozorom swietna jakość plastików i ich mocowań - nie trzeszczą nie skrzypia. Karoseria ocynkowana ale każde dotknięcie palnikiem powoduje lawinowy atak rudej - ale to narmalne Karoseria sztywna nie pęka - ok
Opinia o układzie jezdnym:
Wiecznie zaparowane szyby w czasie deszczu - zero widoczności przez wysoka linie profilu tylnej półki
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Mało popularne, ale bardzo dobre auto.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 115 KM przy tej masie jest już zupełnie wystarczający. Oczywiście jednostki turbo pozwalają na lepsze osiągi, ale i wersja wolnossąca daje sporo przyjemności z jazdy.
Opinia o komforcie:
No tutaj młodsza i większa siostra jest jednak bardziej komfortowa. Ale za to fotel kierowcy w Dedrze - super !
Opinia o nadwoziu:
Duży i pakowny bagażnik to niewątpliwa zaleta. Przestrzeń zarówno dla pasażerów jak i kierowcy wystarczająca. Wszystkie przyciski w zasięgu ręki.
Opinia o układzie jezdnym:
Umiejętne połączenie komfrotu z radością z jazdy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Kupujcie i sami sie przekonajcie czy mówię prawdę
Opinia o układzie napędowym:
To nie jest auto sportowe ale auto dla rodziny i osób lubiących komfort i delektowanie sie jazdą
Opinia o komforcie:
Nic dodac nic ująć
Opinia o nadwoziu:
I czego chcieć więcej
Opinia o układzie jezdnym:
Polecam auta Koncernu LANCIA gdyż za małe pieniądze zyskujemy auto o wysokiej kultórze prowadzenia i komforcie dla kierowcy i pasażera
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o komforcie:
jazda nie zbyt komfortowa
Opinia o nadwoziu:
ma malo przestrzeni
Opinia o układzie jezdnym:
autko oceniam na dobre ale przydało by się wiecej koni jak na moja noge. hamulce na początku the best ale teraz tragedia. spalanie przy duze
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY LANCIA DEDRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 9
Raczej tak 16.67% głosów 2
Trudno powiedzieć 8.33% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.2/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
9.4/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
8.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
7.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.9/10
Możliwość aranżacji
7.2/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.1/10
Elektronika
3.3/10
Naprawy
Niezawodność
3.3/10
Koszty napraw
3.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Niezawodność 2
Napęd 1
Układ jezdny 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Lancia Dedra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Lancia Kappa.

  Lancia

  Dedra

  Lancia

  Kappa

Najciekawsza opinia użytkownika o Lancii Dedra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Grzesiek

liczba głosów: 92

Lancia Dedra Integrale 2000 2.0 T 8v 166KM 1993r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Auto dla mechanika amatora - zawsze jesteś na czasie z praktyką i teorią w tym Cię nigdy nie zawiedzie. Cieknie,leje, niedomaga ale za to wynagradza nienagannym prowadzeniem , przyzwoitym przsspieszeniem oraz tanimi cześciami w porównaniu do samochdów 4X4 Turbo . Polecam dla wszystkich którzy maja dużo miejsca w garażu oraz wolny czas i lubią rozwiązywać łamigłówki bez kół ratunkowych. Mimo to polecam i napewno kupiłbym jeszcze raz ... No risk no Fun ..... Enjoy.... www.lanciapolska.org

Układ napędowy
Surowy nienaganny naped -pod warunkiem że działa -:)

Widoczność
Grube masywne słupki tylne i mamy recepte na duże martwe pole - na szczęscie zazwyczaj my wyprzedzamy wiec niejako problem - rozwiazany.

Komfort
Fotele tylne zbedne - po co kogos narażać ? Pomijamy pytanie o komplecie pasażerów. Przód fabryczny a szczególnie skóra - czysta farsa producenta - auto prowadzi Ciebie a nie Ty samochód. Wymiana foteli na kubły rozwiazała problem. Wyciszenie ok

Nadwozie
Wbrew pozorom swietna jakość plastików i ich mocowań - nie trzeszczą nie skrzypia. Karoseria ocynkowana ale każde dotknięcie palnikiem powoduje lawinowy atak rudej - ale to narmalne Karoseria sztywna nie pęka - ok

Układ jezdny
Wiecznie zaparowane szyby w czasie deszczu - zero widoczności przez wysoka linie profilu tylnej półki

Wentylacja i ogrzewanie
Farsa na maxa - słaba wydajność - wiecznie zaparowany tył . Klima jako tako ( po japońsku) ratuje sytuacje ale trzeba oddychac płytko - co nie jest łatwe przy imponujących ( jak na ten wiek ) osiągach samochodu

Pełna opinia o Lancia Dedra Integrale 2000 2.0 T 8v 166KM 1993r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Lancia Dedra: sedan (limuzyna)

Lancia Dedra: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Lancia Dedra: 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Lancia Dedra: 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991