Lancia Delta opinie, oceny użytkowników, Lancia Delta spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Lancia Delta

Liczba ocen: 12

Średnia ocena:

8.67/10

Lancia Delta spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.57/10.64 6.20
trasa 7.57/9.00 5.00
cykl mieszany 8.50/10.10 5.40

Delta

OCENY LANCII DELTA


Ogólna ocena:  

9/10


Samochód tani w utrzymaniu. Dość dużo pali, ale rekompensuje to przyjemność z jazdy. Jeśli chcesz by jazda nie była tylko smutna koniecznością wsiądź do Lanci. Na pewno odczujesz przyjemność z prowadzenia auta. Jako auto rodzinne dla młodej rodziny chyba idelne (zwłaszca wersja 5 d...
Opinia o układzie napędowym:
Dość duży silnik (pojemność) mógłby być mocniejszy jak na Lancie, ale jeżdzi się nim całkiem fajnie. Auto gdy jest z pełnym obciążeniem (5 os. + bagaż) traci dużo ze swojego sportowego charakteru. Problemy z wrzuceniem wstecznego (najpierw trzeba I i dopiero wsteczny). Silnik bardz...
Opinia o komforcie:
Wyciszenie wprost świetne. Cztery osoby mogą podróżować bez najmniejszego dyskomfortu, ale w pięć dorosłych osób to już gorzej.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik mógłby być większy. Opel Astra clasic jest podobnym samochodem, a bagażnik ma jakby głębszy. Jakość materiałów ponadprzeciętna, ale alcantra po kilkunastu latach bywa wytarta.
Opinia o układzie jezdnym:
Drogi trzyma sie jak przyklejone, pokonywanie zakrętów z dość dużą prędkością to przyjemność. Widoczność do tyłu kiepska.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Uważam że pojazd nie jest szczególnie awaryjny mimo swoich mankamentów, użytkuje się go całkiem nieźle.Instalacja gazowa znacznie obniżyła koszty jego eksploatacji.
Opinia o układzie napędowym:
Na piątym biegu można zwolnić do 50-60 bez konieczności redukcji,skrzynia biegów przy przebiegu 160 tyś.bez uwag,przyśpieszenie przy tym silniku bez uwag , mankament silnika trochę \\\\\\"paliwożerny ale coś za coś\\\\\\".
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy tym samochodem nie pozostawia wiele do życzenia. Uważam że jest na wysokim poziomie.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przodu i tyłu pojazdu wystarczająca dla kompletu pasażerów, siedzenia wygodne, trochę mały bagażnik jak dla kompletu osób, wysoka jakość wykończenia i użytych materiałów do wnętrza pojazdu, karoseria b.u.
Opinia o układzie jezdnym:
W zakresie omawianych parametrów nic dodać nic ująć poza oceną. Autko prowadzi się bdb.,,hamulce mogły by być nieco lepsze, parkowanie super precyzyjne, pewnie nie bez znaczenia w tym temacie są elektrycznie regulowane lusterka zewnętrzne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik spoko troche słaby 75KM troche mało za to wiekszej mocy super
Opinia o komforcie:
auto ma odziwo wiecej miejsca z tyłu niż audi A4 w roczniku 1994-2000
Opinia o nadwoziu:
podówjny ocynk nie ma co komentować
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jak na swoje lata bardzo starannie wykończone ma już 16 lat a tapicerka ani nie zgrzypnie...blacharka doskonała pokażcie mi 16letniego golfa nie zgnitego?!Lancia ma podwójny ocynk blachy karoserii i nadwozia. Silnik żywotny ale troche słaby jak do tego ciężaru bo waży 1.2t polecam 2....
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


relacja cena/jakość/wyposażenie Doskonała
Opinia o układzie napędowym:
nie ma szybszych 90km moge sie zmierzyc z kazdym do setki i nawet 100km mnie nie ogra
Opinia o komforcie:
Fotele recaro - komentarz zbędny
Opinia o nadwoziu:
Bardzo dobrze wykończone wnętrze wiadomo 12 lat i cos może trzeszczeć.
Opinia o układzie jezdnym:
jest ok slaba widocznosc do tyłu, ale sa czujniki
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik tylko ośmiozaworowy, ale da się nim pojeździć.
Opinia o układzie jezdnym:
Szukałem niedrogiego auta w dobrym stanie . Trafiła się Delta - wcześnie żadnej Lancii nawet z bliska nie oglądałem. To moje kilkunaste auto - wrażenia jakby było prawie nowe, wszystko działa, DOSKONAŁE!! własności jezdne, dosyć głośne pow. 120 km/h ale świat nie jest doskonały...
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY LANCIA DELTA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 58.33% głosów 7
Raczej tak 33.33% głosów 4
Trudno powiedzieć 8.33% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
7.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
6.4/10
Widoczność w lusterkach
8.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.5/10
Elektronika
3.7/10
Naprawy
Niezawodność
3.6/10
Koszty napraw
2.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Układ jezdny 2
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Wentylacja i ogrzewanie 1
Inne 1
Napęd 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Lancia Delta brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Bravo.

  Lancia

  Delta

  Fiat

  Bravo

Najciekawsza opinia użytkownika o Lancii Delta

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 31

Lancia Delta 1800 78KM 1994r. hatchback

Ocena ogólna
Uważam że pojazd nie jest szczególnie awaryjny mimo swoich mankamentów, użytkuje się go całkiem nieźle.Instalacja gazowa znacznie obniżyła koszty jego eksploatacji.

Układ napędowy
Na piątym biegu można zwolnić do 50-60 bez konieczności redukcji,skrzynia biegów przy przebiegu 160 tyś.bez uwag,przyśpieszenie przy tym silniku bez uwag , mankament silnika trochę \\\\\\"paliwożerny ale coś za coś\\\\\\".

Widoczność
lusterka łamane i elektrycznie regulowane zapewniają doskonałą widoczność, lusterko wewnętrzne zapewnia dobrą widoczność do tyłu pojazdu.

Komfort
Komfort jazdy tym samochodem nie pozostawia wiele do życzenia. Uważam że jest na wysokim poziomie.

Nadwozie
Przestrzeń z przodu i tyłu pojazdu wystarczająca dla kompletu pasażerów, siedzenia wygodne, trochę mały bagażnik jak dla kompletu osób, wysoka jakość wykończenia i użytych materiałów do wnętrza pojazdu, karoseria b.u.

Układ jezdny
W zakresie omawianych parametrów nic dodać nic ująć poza oceną. Autko prowadzi się bdb.,,hamulce mogły by być nieco lepsze, parkowanie super precyzyjne, pewnie nie bez znaczenia w tym temacie są elektrycznie regulowane lusterka zewnętrzne.

Wentylacja i ogrzewanie
wentylacja b.u, mankament dwukrotna wymiana termostatu przy kilkuletnim użytkowaniu.

Pełna opinia o Lancia Delta 1800 78KM 1994r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Lancia Delta: coupe, hatchback, liftback

Lancia Delta: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Lancia Delta: 1.6, 1.8, 2.0

Lancia Delta: 1998, 1997, 1996, 1994, 1993