Lancia Kappa opinie, oceny użytkowników, Lancia Kappa spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Lancia Kappa

Liczba ocen: 40

Średnia ocena:

9.08/10

Lancia Kappa spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.82/13.35 9.83
trasa 9.19/10.17 7.83
cykl mieszany 10.83/11.66 9.00

Kappa

OCENY LANCII KAPPA


Ogólna ocena:  

10/10


Swietne auto za rozsadna kase. Nawet podstawowe wersje wyposazenia maja klime poduszki, elektryczne szyby. Jednak nie wielu ludzi potrafic docenic smak wloskiej motoryzacji i tak naprawde nie znajac sie na samochodach kieruje sie stereotypami powtarzanymi przez cymbałów.
Opinia o układzie napędowym:
Samochod ma 5 mruczacych cylindrow. Silnik nie jest mistrzem przyspieszania jednak z masa pojazdu radzi sobie rewelacyjnie. Powyzej 4 tys obrotow przyspiesza rewelacyjnie i auta staje sie \\\\\\\\\\\\\\"pociskiem\\\\\\\\\\\\\\" dzieki czemu mozna szybko i dynamicznie wyprzedzic.
Opinia o komforcie:
Auto jest miekkie i podrozuje sie nia jak kanapa na kolkach. Miekko wygodnie zwlaszcza na tylnej kanapie. Podczas jazdy z kompletem pasazerow miejsca jest od groma i wlasciwie mozna sie \\\\\\\\\\\\\\"gonic\\\\\\\\\\\\\\" po aucie. Wyciszenie jak to w limuzynie bardzo dobre.
Opinia o nadwoziu:
Podczas jazdy z kompletem pasazerow miejsca jest od groma i wlasciwie mozna sie \\\\\\\\\\\\\\"gonic\\\\\\\\\\\\\\" po aucie. Tylna kanapa bardzo wygodna przednie fotele troszke mniej ale rownie wygodne. Bagaznik w sedanie to przestrszen nie do ogarniecia. Sam jak jechalem na wakacje w 4 o...
Opinia o układzie jezdnym:
Swietny samochod, dobrze trzyma sie drogi, chociaz nie nalezy do sprinterow na zakretach. Lekkie wspomaganie, poniewaz auto ma dosyc spore gabaryty to parkowanie nim wymaga myslenia i umiejetnosci parkowania zeby nie zajmowac dwoch miejsc
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Stara ale jara, zawsze się dobrze prezentuje o i ma to coś co pozwala czerpać przyjemnośc z jazdy. Firma z tradycjami więc co tu mówić.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuję pięknie w sumie to 5 cylindrów i 20 zaworów, więc dźwięk silnika daje wielką przyjemnośc z jazdy. Silnik o tej pojemności jest ciut za słaby lepszy jest 2,4 ale i tak wrażenia z jazdy są super.
Opinia o komforcie:
Fotele 1 klasa, duże wygodne i zapewniające dużo miejsca dla siedzącego. Komfort jazdy po polskich drogach - dla mnie super, co prawda o wymianie zawieszenia teraz jest rroche twardsza ale i tak jest OK.
Opinia o nadwoziu:
Fotele 1 klasa, duże wygodne i zapewniające dużo miejsca dla siedzącego. Wszystko pod ręką, wygląd zew. - zawsze będzie prezentować się świetnie. TRoche badziewna imitacja drewna na kokpicie. Foteli z tyłu się nie rozkłada, mają otwór na narty.
Opinia o układzie jezdnym:
Jazda na wprost rewelacja, przy cofaniu i parkowaniu problemem może być wysoka szyba i bagażnik, oraz zaokrąglony tył znikajacy w lusterkach. Duży promień skrętu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu.Szkoda, że zakończono produkcję w 2001 roku.Następcy Kappy już bym nie kupił. Po prostu mi się nie podoba.
Opinia o układzie napędowym:
Cudowny dżwięk 6-cio cylindrowego silnika, super przyśpieszenie, duża elastyczność.Czasami nie wskakuje "2",ale auto ma już 200tys. więc ma prawo
Opinia o komforcie:
Pasażerowie są zachwyceni
Opinia o nadwoziu:
Materiały wykończeniowe-wysokiej jakości, nic nie skrzypi,brak śladów korozji
Opinia o układzie jezdnym:
Duzy promień skrętu i słaba widoczność do tyłu powoduje problemy przy parkowaniu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik doskonały, elastyczny z dobrym przełozeniem. Może nie sportowy ale półtora tony rozpędza bardzo przyzwoicie. Jedyny minus - za dużo pije.
Opinia o komforcie:
W zasadzie najmocniejszy punkt pojazdu - prawdziwa limuzyna. 1000-kilometrowa trasa to czysta przyjemność.
Opinia o nadwoziu:
Jak na włoski samochód - wyjątkowo odporna na rdzę - 3 rok jeżdzę z odkrytą blachą w jednym miejscu - ani sladu rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie komfortowe dość miękkie, które jednak bardzo dobrze trzyma się drogi i świetnie radzi sobie w zakrętach. O ile amortyzatory są nowe nie czuć specjanie dziur, jednak na polskich drogach amory szybko wysiadają. O ile jest wszystko w porządku z mocno obciążonym paskiem klinowym...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Ja jestem zadowolony z tego auta inaczej to nie był by mój 3 egzęplarz
Opinia o układzie napędowym:
Jeżeli chodzi o silnik to bardzo tolerancyjna jednostka na piątce można nim jechać 30km/h i nie ma szarpania przyśpieszenie i elastyczność zadowalające
Opinia o komforcie:
Jeżeli chodzi o komfort to nie ma co komentować rewelacja ale każdy musi wsiąść i sam ocenić
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń w wewnątrz to odchłań żadne inne auto w swojej klasie i nawet wyższej nie ma tyle miejsca w środku co Lancia Kappa karoseria jeżeli się ją pielęgnuje nie ma prawa zardzeaieć
Opinia o układzie jezdnym:
Auto ma wielowachaczowe zawieszenie i rewelacyjnie trzyma się drogi nie ma w nim czegoś takiego jak przechył, kierownica bardzo lekko się obraca nawet za lekko w porównaiu do innych pojazdów
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 8


ŚREDNIE OCENY LANCIA KAPPA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 77.50% głosów 31
Raczej tak 22.50% głosów 9
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
8.6/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.4/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
9.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.1/10
Elektronika
4.0/10
Naprawy
Niezawodność
3.9/10
Koszty napraw
3.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 17
Napęd 4
Spalanie 2
Niezawodność 2
Nadwozie 2
Układ jezdny 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 4
Nic 4
Spalanie 3
Napęd 2
Układ jezdny 2
Inne 2
Awaryjność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Lancia Kappa brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Lancia

  Kappa

  Volkswagen

  Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Lancii Kappa

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Mieczysław

liczba głosów: 17

Lancia Kappa le 2000 150KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Stara ale jara, zawsze się dobrze prezentuje o i ma to coś co pozwala czerpać przyjemnośc z jazdy. Firma z tradycjami więc co tu mówić.

Układ napędowy
Silnik pracuję pięknie w sumie to 5 cylindrów i 20 zaworów, więc dźwięk silnika daje wielką przyjemnośc z jazdy. Silnik o tej pojemności jest ciut za słaby lepszy jest 2,4 ale i tak wrażenia z jazdy są super.

Widoczność
Słaba do tyłu, ale można się przyzwyczaić.

Komfort
Fotele 1 klasa, duże wygodne i zapewniające dużo miejsca dla siedzącego. Komfort jazdy po polskich drogach - dla mnie super, co prawda o wymianie zawieszenia teraz jest rroche twardsza ale i tak jest OK.

Nadwozie
Fotele 1 klasa, duże wygodne i zapewniające dużo miejsca dla siedzącego. Wszystko pod ręką, wygląd zew. - zawsze będzie prezentować się świetnie. TRoche badziewna imitacja drewna na kokpicie. Foteli z tyłu się nie rozkłada, mają otwór na narty.

Układ jezdny
Jazda na wprost rewelacja, przy cofaniu i parkowaniu problemem może być wysoka szyba i bagażnik, oraz zaokrąglony tył znikajacy w lusterkach. Duży promień skrętu.

Wentylacja i ogrzewanie
Szkoda, że klimatyzacja nie jest 2 strefowa.

Pełna opinia o Lancia Kappa le 2000 150KM 1995r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Lancia Kappa: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Lancia Kappa: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Lancia Kappa: 2.0, 2.4, 3.0

Lancia Kappa: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1977