Lancia Y opinie, oceny użytkowników, Lancia Y spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Lancia Y

Liczba ocen: 7

Średnia ocena: 7.29/10

Lancia Y spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.56/-.--
-.--
trasa
5.23/-.--
-.--
cykl mieszany
6.57/-.--
-.--

Oceny LANCII Y

2008-02-13

Ogólna ocena:

8/10

Polecam ten samochodzik ,moze przyniejsc duzo radosci z jazdy trzeba kupujemy auto dobrze utrzymane ,uwazac przy zakupie na egzemplarze naprawiane po wypadkach
Opinia o układzie napędowym:
Super silnik!! jeden z najlepszych w tej klasie samochodow z tego okresu!!!
Opinia o komforcie:
Dla dwojga w miescie i w niedalekie trasy
Opinia o nadwoziu:
Ponadczasowy samochodzik (nadwozie) mimo uplywu lat moze sie podobac
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo fajny samochodzik,jednak to fiat i w miare uplywu lat trzeba coraz bardziej dbac by jezdzic spokojnie

2008-04-15

Ogólna ocena:

7/10

Zaleta - mocny 16V silnik
Opinia o układzie napędowym:
Są problemy z obrotami na jedynce
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodny fotel kierowcy, regulowany w zalezności od potrzeb użytkownika
Opinia o nadwoziu:
Karoseria nie podchodzi rdzą. Widać jedynie drobne ślady kolizji poprzedniego właściciela.

2008-02-05

Ogólna ocena:

8/10

Całkiem przyjemne auto za nie duże pieniądze, szczególnie warte uwagi jest wykończenie wnętrza i bogate wyposarzenie jak na tego typu samochód (wersja bogato wyposarzona).
Opinia o układzie napędowym:
trudno wymagać dobrego przyspieszenia czy elastyczności od silnika 1,2 60KM ale nie jest źle.

2008-09-18

Ogólna ocena:

9/10

na kilku letnie auto super.tani w utrzymaniu dobry silnik. nietuzinkowy wyglad. kilka razy zona dostala karteczke od chcetnych do zakupu tego autka.polecam zwlaszcza z silnikiem 1.2 8v malo usterkowy!

Maciej2018-03-31

Ogólna ocena:

7/10

Autko bardzo sympatyczne. Wszystko zależy od egzemplarza. Mój był kupiony w bardzo dobrym stanie od 1 właściciela więc nie narzekam.

Średnie oceny LANCIA Y

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
42.86%
głosów 3
Raczej tak
57.14%
głosów 4
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.3/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
6.7/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
7.6/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.7/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.1/10
Przestrzeń z tyłu
6.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.6/10
Bagażnik
5.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.7/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
8.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.1/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.0/10
Elektronika
3.0/10
Naprawy
Niezawodność
3.0/10
Koszty napraw
3.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze
2
Napęd
1
Nadwozie
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
1
Inne
1
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Lancia Y brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.

Lancia Y

Lancia Y

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Zobacz również opinie:

Lancia Y: coupe, hatchback

Lancia Y: benzyna

Lancia Y: 1.1, 1.2, 1.4

Lancia Y: 2000, 1998, 1996