Lancia Zeta opinie, oceny użytkowników, Lancia Zeta spalanie 1997r. (strona 1)

Opinie o samochodach Lancia Zeta

1997r.

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 8.00/10

Lancia Zeta spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
9.25
trasa
-.--/-.--
6.95
cykl mieszany
-.--/-.--
8.25

Oceny LANCII ZETA

2010-02-24

Ogólna ocena:

8/10

Jeśli ktoś ma pytania to proszę. torunpiotr@wp.pl
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia w moim samochodzie trochę haczy,szczególnie drugi bieg no i na mrozie ciężko włożyć dwójkę ale to może być nie najlepsza eksploatacja poprzednich właścicieli pojazdu. Wymiana oleju troszkę pomogła.Ten samochód nie jest mistrzem sprintu np.spod świateł,ale dzięki dużej el...
Opinia o komforcie:
Wyciszenie jest super jak na diesla,VW niech się uczy od Włochów. W mojej Zecie mam skórę Alcantare siwietny materiał i łatwy w utrzymaniu czystości.
Opinia o nadwoziu:
Mogło być troszkę więcej uchwytów na kubki,w moim nie ma stolików za przednimi siedzeniami a szkoda bo dzieciakom by się przydały.Przy 7-miu fotelach bagażnik jest niewieli ok.180l.,ale coś za coś.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie jest niezłe jak na lata 90-te i nie drogie w serwisowaniu. Wachacze regeneruje a końcówki kupuję tylko uznanych firm.

2009-07-11

Ogólna ocena:

8/10

Polecam rodzinom typu 2+2 i więcej i osobom które prowadzą działalność gospodarczą.Może Lancia nie jest znana ale da państwu sporo radości z jazdy jeśli oczywiście nie jest zaniedbana lub zniszczona.Godne uwagi są tez benzyniaki ,ale trzeba do nich montować gaz,bo zrujnują kieszeń.No...
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia i silnik mają rodowód francuski.Zatem skrzynia nie jest zbyt precyzyjna i troszkę jakby nie pasowała do silnika.Przy moim przebiegu zaczyna lekko haczyć,szczególnie bieg I i II.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest znakomity ,materjały świetnej jakości.Spasowanie plastików też bez uwag.Sharan,Galaxy i Alhambra mogą się tylko zazdrościć wzornictwa wewnątrz kabiny.Diesla trochę słychać ,ale jechałem też Sharanem i w nim bardziej słychać i czuć mówię tu o wibracjach jaki si...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód który mimo swoich gabarytów parkuje się tak prosto jak Fiata Pandę.Dużo gorzej jest zaparkować sedana lub kombi. Auto nie lubi kolein lepiej na naszych drogach przejść na rozmiar 195/65.

Średnie oceny LANCIA ZETA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
0.00%
głosów 0
Raczej tak
100.00%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
5.0/10
Silnik
7.5/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
5.5/10
Przyspieszenie 80-120km
5.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
5.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
10.0/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
6.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Lancia Zeta brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Sharan.

Lancia Zeta

Lancia Zeta

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan

Najciekawsza opinia użytkownika o Lancii Zeta

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 37

Lancia Zeta 2100 109KM 1997r. van

Ocena ogólna

Polecam rodzinom typu 2+2 i więcej i osobom które prowadzą działalność gospodarczą.Może Lancia nie jest znana ale da państwu sporo radości z jazdy jeśli oczywiście nie jest zaniedbana lub zniszczona.Godne uwagi są tez benzyniaki ,ale trzeba do nich montować gaz,bo zrujnują kieszeń.No i polecam następce czyli Lancie Phedre.

Układ napędowy

Skrzynia i silnik mają rodowód francuski.Zatem skrzynia nie jest zbyt precyzyjna i troszkę jakby nie pasowała do silnika.Przy moim przebiegu zaczyna lekko haczyć,szczególnie bieg I i II.

Komfort

Komfort jazdy jest znakomity ,materjały świetnej jakości.Spasowanie plastików też bez uwag.Sharan,Galaxy i Alhambra mogą się tylko zazdrościć wzornictwa wewnątrz kabiny.Diesla trochę słychać ,ale jechałem też Sharanem i w nim bardziej słychać i czuć mówię tu o wibracjach jaki silnik pracuje.

Układ jezdny

Samochód który mimo swoich gabarytów parkuje się tak prosto jak Fiata Pandę.Dużo gorzej jest zaparkować sedana lub kombi. Auto nie lubi kolein lepiej na naszych drogach przejść na rozmiar 195/65.

Naprawy

Części około silnikowe i około skrzyniowe najlepiej kupować orginalne.Wachacze można regenerować.Końcówki drążków kupować od najlepszych producentów.

Wentylacja i ogrzewanie

Spora kubatura wewnątrz pojazdu nie pozwala na błyskawiczne jej schłodzenie lub jej ogrzanie.

Elektryka/elektronika

Drobne ale nie za częste awarje elektryki.Chodzi głównie o podświetlanie klimatronica i wnętrza pojazdu. Poza tym wszystko o.k.

Zobacz również opinie:

Lancia Zeta: kombi, van

Lancia Zeta: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Lancia Zeta: 2.0, 2.1

Lancia Zeta: 2001, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994