Land Rover Range Rover opinie, oceny użytkowników, Land Rover Range Rover spalanie 2013r. (strona 1)

Opinie o samochodach Land Rover Range Rover

2013r.

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 9.50/10

Land Rover Range Rover spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
22.00/-.--
-.--
trasa
12.40/-.--
-.--
cykl mieszany
14.50/-.--
-.--

Oceny LAND ROVERA RANGE ROVER

ArvitrA2014-05-31

Ogólna ocena:

9/10

Witam! Jesienią 2012 r. udałem się do Paryża na targi Paris Motor Show aby zdecydować na jakie auto mam zmienić swego Mercedes'a GL 500. Po długich wahaniach i porównaniach (Mercedes GL 500 AMG & Range Rover 5.0 Autobiography) wybrałem Range Rover ... Zamówiłem więc u deal...

ArvitrA2014-05-31

Ogólna ocena:

10/10

Witam! Jesienią 2012 r. udałem się do Paryża na targi Paris Motor Show aby zdecydować na jakie auto mam zmienić swego Mercedes'a GL 500. Po długich wahaniach i porównaniach (Mercedes GL 500 AMG & Range Rover 5.0 Autobiography) wybrałem Range Rover ... Zamówiłem więc u deal...

Średnie oceny LAND ROVER RANGE ROVER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 1
Raczej tak
50.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
10.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
10.0/10
Przyspieszenie 60-120km
10.0/10
Przyspieszenie 80-120km
10.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
10.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
10.0/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
9.5/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
9.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
3.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność
2
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Land Rover Range Rover brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Jeep Grand Cherokee.

Land Rover Range Rover

Land Rover Range Rover

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Najciekawsza opinia użytkownika o Land Roverze Range Rover

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: ArvitrA

liczba głosów: 75

Land Rover Range Rover Autobiography 5000 V8 510KM 2013r. terenowy

Ocena ogólna

Witam! Jesienią 2012 r. udałem się do Paryża na targi Paris Motor Show aby zdecydować na jakie auto mam zmienić swego Mercedes'a GL 500. Po długich wahaniach i porównaniach (Mercedes GL 500 AMG & Range Rover 5.0 Autobiography) wybrałem Range Rover ... Zamówiłem więc u dealera wymarzone auto (''wypchałem go wszystkimi możliwymi gadżetami a aby tych nie było za mało - oddzielnie zamówiłem dodatkowe wyciszenie salonu, sportowe hamulce, metalowe osłony silnika, skrzyni biegów i różne tam inne rzeczy) i cierpliwie czekałem aż 8 miesięcy - otrzymałem go 20 maja 2013 r. Cieszyłem się bardzo ale ciągle go porównywałem z Mercedes'em GL 500, który kupiłem nowy (w 2007 r.) i mam go do dzisiaj. Cóż mogę powiedzieć: prawdą jest, że właściciele Land Rower'ów widzą się często: w drodze do serwisu - w serwisie i powracając z serwisu :D Nie jest to mit - to jest prawda! Pierwsza usterka (bardzo mnie to zaskoczyła) - stuk w przednim zawieszeniu! Dealer oczywiście wymienił masę elementów w zawieszeniu ale po przejechaniu kolejnych 7.000 km stuk (chociaż o wiele mniejszy) znowu dał o sobie znać. Kolejna niespodzianka - złamał się (zacinał się) guzik uruchomienia silnika - też go wymieniono ... Po jakimś czasie elektryczny hak halowniczy ''usnął'' w swoim schowku nie chciał z niego wyjść - wymieniono silnik elektryczny. Najciekawszą rzeczą, której do dziś nie potrafię zrozumieć: jak w takim aucie za cenę ponad 680.000,00 zł. samoczynnie mogą ''oddzielać się" od nadwozia elementy upiększające (plastykowe) i maskujące (również plastykowe) różne schowki na zewnątrz ... :cry: Otóż, są one wykonane (pewnie w chińskiej fabryce) z bardzo niejakościowych materiałów (plastyku) skoro mocowania (zaczepy) łamią się same i to powoduje, że ''oddzielają się'' od nadwozia samoczynnie :shock: Jest w tym aucie masa innych (drobnych) usterek ale nie są one na tyle dokuczliwe abym musiał nimi zaśmiecać forum :lol: Na szczęście - zostawiłem (nie sprzedałem) swego starego MB GL'a, który w latach swojej ''młodości'' też nie był idealny ale nadal potrafi mnie cieszyć 8) Może ktoś na tym forum miał albo posiada 2013-2014 Range Rover'a? Chciałbym wymieniać się opinią na temat tego autka. Pozdrawiam, Andrzej Rawłuszewicz

Zobacz również opinie:

Land Rover Range Rover: terenowy

Land Rover Range Rover: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Land Rover Range Rover: 2.5, 4.0, 4.2, 4.6, 5.0

Land Rover Range Rover: 2013, 2006, 2000, 1998, 1997, 1996